Nieuwe Borderlands 3 gameplay met Moze de Gunner (gespeeld op E3 2019)

  Borderlands 3 komt met de dag dichterbij en dat is alleen maar goed. De Borderlands 3 gameplay voelt als een warm dekentje uit de goede oude tijd met een aantal flinke upgrades. Tijdens E3 2019 gingen we nogmaals aan de slag met de game, maar dan wel met het nieuwe personage: Moze de Gunner.

  Tijdens deze nieuwe gameplaysessie kregen we één van de eerste missies uit de game onder de knoppen. Het was de missie die ook al getoond werd tijdens de officiele gameplayonthulling begin mei. Het grote verschil deze keer is alleen dat we dus met een nieuw personage aan de slag konden.

  Geen kogelregen kan ze nog redden!

  Met Moze heb je een personage in handen dat niets liever doet dan de trekker overhalen. Met een shotgun en assault rifle gingen we op pad en al snel merkten we dat de Borderlands 3 gameplay met Moze niet drastisch anders is. Je gebruikt nog steeds wapens die je ook met de andere personages kunt gebruiken, maar hoort nu een andere stem die de vijanden uitlacht.

  Ook ziet deze pittige tante er anders uit dan haar companen. Dat mag ook wel, want de vernieuwde customization is niet voor niets toegevoegd natuurlijk. Deze gaat alleen nog een stapje verder dan gedacht, want ook de wapenskins zijn volledig aan te passen en dat tot in het kleinste detail. Je kunt bijvoorbeeld een sleutelhanger aan je wapen hangen voor wat extra bling bling.

  Hartendiefje

  We dwalen een beetje af met al die customization, dus laten we maar snel overstappen naar de grootste onderscheidende factor van Moze: haar vaardigheden. Net als de andere Vault Hunters heeft Moze haar compleet eigen skill tree. Het leuke aan deze schietgrage dame zit hem in dat Moze twee van de drie skill trees gelijktijdig kan gebruiken door haar zogeheten hard points.

  Wanneer je haar skill activeert, stapt ze bij welke van de drie die je ook kiest in een groot robotpanser, maar wat die robot schiet verschilt. Zo kunnen het lasers zijn, worden er raketten geschoten of is het een minigun die een kogelregen loslaat.

  Twee van die wapens kun je kiezen en op haar robotarmen zetten als je voor één van de drie skill trees kiest, waarna je dit vervolgens verder kunt uitbouwen. Ook kun je kiezen voor een pad waardoor je meer bescherming krijgt en het derde pad zorgt voor all out firepower!

  Meer Borderlands 3 gameplay details dan Moze

  Naast dat we met Moze aan de slag gingen, kregen we ook nog wat nieuwe details over de verder Borderlands 3 gameplay. Zo kregen we meer te horen over hoe het samenspelen in het derde telg te werk gaat. Je kunt nog steeds co-op spelen met wat vrienden op de bank met maximaal vier spelers en online is ook nog steeds een optie.

  Om het speelplezier te vergroten werd al onthuld dat deel drie een vernieuwd loot-systeem zou krijgen, maar die is volledig optioneel. Mocht je het oude pad willen bewandelen zijn er wel een paar nieuwe toevoegingen om rekening mee te houden. Zo kun je wapens die je niet wil naar je vrienden mailen, offline of online, en je kunt wapens die je maten verkopen zelf overnemen via de Vending Machines.

  Eden-6 is de nieuwe planeet

  Tijdens E3 2019 werd ook een nieuwe planeet onthuld samen met Moze, genaamd Eden-6. Het is de moeras/jungle-achtige planeet waar je (inmiddels niet meer zo) Tiny Tina tegen gaat komen. Vijanden als dino's en aapleeuwen kun je er vinden en de planeet wordt gekenmerkt door een grote vulkaan.

  Helaas konden we de nieuwe planeet nog niet zelf uitproberen en bleven we op Pandora in onze Borderlands 3 gameplay demo met Moze.

  Het neemt niet weg dat er genoeg reden is om uit te kijken naar Borderlands 3. De game staat gepland voor later dit jaar. Op 13 september komt de game namelijk uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Voor meer over E3 2019, kun je naar onze speciale E3 2019-pagina. Daarnaast kun je dit jaar ook vette prijzen winnen tijdens E3 en daarover kun je meer lezen in onze uitgebreide uitleg over onze E3 2019 plannen.

  Borderlands 3

  Verkijgbaar vanaf 13 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.