Wie had de beste E3 persconferentie en heeft E3 2019 'gewonnen'?

  Nu ook Nintendo een E3 presentatie heeft uitgezonden hebben we van de vijf grootste deelnemende bedrijven een persconferentie gezien. Dat betekent dat het tijd is voor de belangrijkste E3 vraag, namelijk ‘wat was de beste E3 persconferentie?’ Wie heeft E3 gewonnen?

  XGN

  3. Ubisoft - Meerdere goede games

  Ubisoft had zeker geen slechte persconferentie. De onthulling van Watch Dogs Legion bracht interessante gameplay-aspecten naar voren en gaf een goede indruk van de setting. Rainbow Six Quarantine leek interessant en je hoort ons niet klagen over UPLAY+. Vooral in dat laatste kan verandering komen, maar dat zien we wel als het zover is.

  Er zijn genoeg goede games, plus een nieuwe IP in de vorm van Gods & Monsters. Toch kunnen we Ubisoft niet hoger op de lijst zetten. Dit omdat er ook veel gebeurde waarover wij onze collectieve schouders ophaalden: Just Dance 2020, nieuwe game modes voor Assassin’s Creed Odyssey, een Tom Clancy mobile game. Het wist niet voor enorme verrassingen te zorgen. Een goede presentatie, maar niet de beste E3 persconferentie.

  2. Nintendo - Redelijke presentatie met sterke hoogtepunten

  Openen met een Smash Bros. Ultimate fighter is nooit een slecht idee. We zaten allemaal te wachten op nieuws over Link’s Awakening en Luigi’s Mansion 3, dus daar klagen we ook zeker niet over. Als we een probleem moeten benoemen was dat het allemaal erg verwacht was. We wisten dat er een Smash fighter zou komen en van de grote games in het eerste deel van de direct wisten we vaak dat ze op E3 zouden zijn.

  Dat veranderde tegen het einde van de Direct. In de aanloop naar E3 werden we steeds minder zeker over de aanwezigheid van Animal Crossing. De game is ietsje vertraagd, maar hij was er wél, en hij zag er goed uit.

  De Direct werd nog beter met de onthulling van Banjo en Kazooie in Smash. Als klap op de vuurpijl een aankondiging van Breath of the Wild 2. Met zo’n onthulling kun je je ook zonder persconferentie kwalificeren voor de beste E3 persconferentie.

  1. Microsoft - Nieuwe hardware, goede games en Keanu Reeves

  Met de onthulling van een volgende generatie hardware kunnen er twee dingen gebeuren. Mogelijkheid één is dat de nieuwe console absoluut niet indrukwekkend is en niemand enthousiast is. Mogelijkheid twee is dat de onthulling de indruk wekt dat de componenten op maat gemaakt zijn en ongekende mogelijkheden bieden. Voor Project Scarlett is gelukkig die laatste optie van toepassing.

  Naast de hardware had Microsoft ook heel wat software te bieden. Zo werden veel nieuwe details over Cyberpunk 2077 bij Microsoft uit de doeken gedaan, en was zelfs Keanu Reeves aanwezig. Bovendien had de conferentie ook nog eens LEGO Star Wars, Ori and the Will of the Wisps, Gears 5 en Halo Infinite.

  Stuk voor stuk titels die bij voorbaat al succesvol zijn. Microsoft mag zich de terechte winnaar van de beste E3 persconferentie 2019 noemen.

  Wat vond jij de beste E3 persconferentie?

  Vind jij Microsoft de terechte winnaar? Had je Square Enix op de plaats van Ubisoft willen zetten? Gaan de punten voor Banjo-Kazooie volgens jou naar eigenaar Microsoft in plaats van Nintendo, ook al was het Nintendo’s presentatie? In de reacties horen we graag wat jij de beste E3 persconferentie vond!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.