Bloodborne PS4 tips voor de ervaren hunters!

  Bloodborne is nu gratis op het PlayStation Network! Daarom komen wij met de Bloodborne PS4 tips voor de ervaren hunters!

  In de stad Yharnam die je in Bloodborne doorkruist is het donker, eng, vies, vreemd en vooral gevaarlijk. De mensen in Yharnam blijven niet voor niks binnen. Nee, de jacht is geopend en al dat wat op straat is, is gevaarlijk. Pas daarom op je tellen terwijl je in de stad vertoeft, want het is zo gedaan met je.

  In de stad lopen bloeddorstige mensen, weerwolven en andere vreselijke wezens rond en je raadt het al, ze moeten jou allemaal hebben. Als je de straten van Bloodborne al eens doorlopen hebt, weet je waar we het over hebben. Ook als je Dark Souls al gespeeld hebt, dat ook van de hand van From Software komt, weet je ongeveer wat we bedoelen.

  Je bent een ervaren hunter. We gaven al tips voor de beginnende hunter, maar een professionele hunter kan ook wel eens een tip gebruiken.

  Hou te allen tijde overzicht

  In Bloodborne komen vijanden niet altijd zomaar op je af. De ene keer verstoppen ze zich en wachten ze je op, terwijl ze de andere keer als een meute op je af komen. Een van de sleutels tot succes als je de voorgaande tips hebt gelezen is het houden van overzicht.

  Natuurlijk wil je die vijand meteen de pan in hakken, natuurlijk die drie erachter ook zo snel mogelijk. Maar ren er niet zomaar op af. Je bent geen Rambo, je bent geen John Wayne. Nee, je bent een droeftoeter met een flink wapen als je niet oplet en geen overzicht weet te houden.

  Vijanden komen namelijk gewoon op je af, al sta je met tien man te vechten. Hou overzicht op de vijand en waar je je begeeft. Alleen dan maak je een kans om de straten van Yharnam ongeschonden te doorkruisen. Verlies je je overzicht? Dan is het eigenlijk al afgelopen, of je moet heel veel geluk hebben.

  Ook de camerastand kan je heel veel helpen bij het houden van overzicht. Als je op R3 klikt centreer je deze. Als er daarentegen een vijand dichtbij is zal de camera daarop focussen. Gebruik dat goed, aangezien dit je leven meer dan eens kan redden.

  Ken je aanvallen en leer je combo's

  De besturing in verschillende situaties is sowieso heel belangrijk in Bloodborne. Vijanden komen je achterna en je bent eigenlijk nergens veilig. Kijk bijvoorbeeld eens naar de snelheid van de verschillende aanvallen. Maak een combo zonder vijanden in de buurt. Oefening baart kunst en dat ga je nodig hebben.

  Het heeft dus geen nut om zomaar op en neer de zwaaien met je wapen. Snelle aanvallen zijn slimmer bij groepen, maar een enkele vijand kun je stunnen met je pistool en dan met een visceral attack aanvallen. Je visceral attack verandert dan in een counter shot die niet alleen kritische schade doet, maar ook minder stamina kost.

  Zo zijn er nog meer aanvallen in Bloodborne die je niet zomaar ontdekt. Er is bijvoorbeeld voor ieder wapen ook een unieke aanval die alleen uitgevoerd wordt als je eerst rolt. Je kunt natuurlijk ook een springende aanval doen, afhankelijk van je wapen, die heel wat stamina kost maar wel flinke schade aanricht.

  Val niet iedereen te pas en onpas aan

  Je wapen reageert dus anders in andere situaties. Als je op de vlucht slaat voor een vijand, komt deze je soms ook achterna. Zelfs op ladders. En daarom kun je ook op ladders slaan en schoppen. Dit doe je met de R1 en R2 knoppen. Daarbij kun je vanuit een ladder op een vijand landen met een krachtige aanval. Die doe je weer met R2.

  Ja, iedereen in Bloodborne moet jou hebben. Dat weten we nu wel. Maar dat wil niet zeggen dat jij iedereen moet afslachten. En dat geldt al helemaal bij groepen. Probeer er een of twee te lokken met steentjes of dergelijke. De hele groep tegelijk overleef je niet.

  Maak dus eerst die twee af en ga dan verder met de rest. Soms is het ook verstandig om gewoon voorbij een vijand te sneaken. Op die manier kan het zomaar zijn dat je je eigen hachje redt. Aan de andere kant is het natuurlijk wel zo dat je dan ook niks aan Blood Echoes verdient.

  Koop geen rommel

  En Blood Echoes heb je hard nodig. Je moet tenslotte je wapen regelmatig repareren en upgraden wil deze nog nut hebben. Bezoek de Hunters Dream ook regelmatig om een en ander te upgraden. Koop alleen geen rommel daar zoals kogels. Die vind je namelijk genoeg onderweg.

  Daarbij kun je altijd een beetje leven opofferen voor een aantal kogels. Met een druk op het pijltje naar boven offer je een stukje leven op voor vijf tijdelijke kogels. Als je dat op een slim moment doet kun je met een van je nieuwe kogels een vijand stunnen en dan snel je leven terugkrijgen met de Regain mogelijkheid die Bloodborne heeft.

  Gebruik de Blood Echoes liever om een tweede melee wapen te kopen. Dan kun je tijdens het vechten wisselen en het is ook fijn voor de afwisseling. Daarnaast kun je de Blood Echoes prima gebruiken om je bestaande wapen te versterken. Altijd fijn voor als je de sterkere vijanden tegen het lijf loopt. Je hebt dan wel Blood Shards nodig, mar ook die kom je onderweg tegen

  Anticipeer op je tegenstander

  In Yharnam kom je niet alleen boze menigten, weerwolven en andere hunters tegen. Nee, in sommige gevallen is de omgeving tegen je. Maar het kan ook zijn dat je ineens oog in oog staat met een immens monster. In dat geval is het verstandig twee dingen te doen. Je klaar maken voor een avond strijd met dit beest en je ogen open houden voor eventuele patronen en openingen.

  Iedere vijand heeft namelijk een bepaald patroon. Een beweging die voor iedere aanval uniek is. Het zegt helemaal niks over wanneer het monster de aanvallen inzet, maar je kunt deze wel onthouden en er een opening in zien. Sommige vijanden laden als het ware een aanval op of moeten erna even bijkomen. Dat zijn dan jouw momenten om hem te grazen te nemen.

  Verder is het bij zulke vijanden altijd slim om te kijken welke afstand het veiligst is. Sommige vijanden zijn razensnel en kun je beter van een afstandje belagen, maar andere vijanden zijn wat logger en worden beter bevochten van dichtbij. Let op dit soort dingen als je even vastzit. Probeer altijd die opening te zoeken, jouw moment te pakken en dan weer razensnel ruimte te maken.

  Bloodborne ligt vanaf 25 maart in de winkels, exclusief voor de PlayStation 4. From Software heeft het ons weer behoorlijk moeilijk gemaakt. Lars heeft een verslag gemaakt van de dagboeken van hunter Kwibus die hij in Yharnam vond waarin je dit al kunt lezen, maar je kunt natuurlijk ook de recensie lezen.

  Bloodborne

  Verkijgbaar vanaf 25 march 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.