Bloodborne - Alles wat je moet weten

Article
vrijdag, 13 maart 2015 om 10:44
xgn google image
De gothic PlayStation 4 exclusive Bloodborne zal eind deze maand uitkomen en we kijken erg uit naar deze Dark Souls-achtige game van ontwikkelaar From Software. Om jullie alvast warm te maken hebben we hieronder een overzicht van alles wat we tot nu toe over de game weten!

Wat is Bloodborne?

Voordat Bloodborne werd geopenbaard was de werktitel "Project Beast". Dit is misschien nog wel meer badass dan Bloodborne! Het betreft in ieder geval een third-person action adventure van de makers van de Dark Souls en Demon's Souls games.
Het is in principe een singleplayer game, maar co-op is ook mogelijk, al kost dit wat meer moeite dan simpelweg een uitnodiging versturen naar een van je vrienden. Zoals je in onze preview hebt kunnen lezen, speelt het verhaal zich ergens in de 19de eeuw af in het grauwe "Yharnam".
Dit grotendeels verlaten stadje wordt deels bewoond door zombies/mensen die compleet krankzinnig zijn geworden. Er zijn ook nog monsterlijke wezens die jou het leven zuur willen maken. Jouw doel is om te overleven in Yharnam en ondertussen uit te vogelen wat de fuck er allemaal aan de hand is.
Helaas heeft de protagonist van het verhaal (nog) geen naam, maar hij heeft een mooie outfit én brute wapens. Je speelt een Hunter die vergezeld wordt door Messengers: wezentjes die je bij allerlei aspecten van de gameplay kunnen helpen. Bekijk de story trailer van Bloodborne om een indruk te krijgen van de sinistere sfeer.
68236

Voor wie is Bloodborne?

Bloodborne is voor iedereen weggelegd die zo sado-masochistisch was om van Dark Souls te kunnen genieten. Ook als je van een duister sfeertje houdt zit je hier goed. Als je niet goed tegen bloed kunt, sla 'm dan zeker over!
De gameplay is third-person hack 'n slash, maar wel op een originele manier. Zo heb je een blunderbuss om vijanden te stunnen met een welgemikt schot hagel, en kun je aanvallen alleen ontwijken en niet blokkeren. Bovenaan dit artikel vind je wat beelden van de tutorial uit Bloodborne.
Ontwikkelaar From Software heeft de blokkeerfunctie weggehaald om er een sneller spel van te maken. Lees meer over het vechtsysteem en de (uitschuifbare) wapens in onze tweede preview!
68237

Wat zijn de voordelen van Bloodborne?

Het vechtsysteem belooft redelijk uniek te worden, met een alternatieve modus voor elk wapen, de blunderbuss en veel extreem bloederige combat! Een unieke co-op en PvP is ook aanwezig!
Het zou ook fijn zijn om weer een lekker pittige game te spelen. Hopelijk niet té moeilijk, zo werd de demo slechts door 40 mensen (van de 1250 die het probeerden) uitgespeeld.
We hopen in ieder geval op een interessant singleplayer verhaal. Het lijkt vooralsnog ouderwets mysterieus te worden. Yharnam was namelijk een soort pelgrimsoord waar zieke mensen heengingen om genezing te zoeken. Ook jij bent voor die reden naar Yharnam gekomen, maar in plaats daarvan vind je alleen maar ziekte, gekkigheid en verderf.
Natuurlijk zullen ook de graphics een reden zijn om de game te halen, verwacht dat de kracht van de PS4 zo goed mogelijk wordt benut! De game zou wel op 30fps draaien.
Bekijk alvast wat je er zelf van vindt in deze eerste 18 minuten gameplay.
68240

Wat zijn de nadelen van Bloodborne?

De grootste angst is dat er een gevalletje The Order gaat plaatsvinden, waarbij het voor een single-player only game door veel mensen als te kort wordt beschouwd. Gisteren werd echter bekend dat je waarschijnlijk minimaal 40 uur bezig bent. Daarnaast is er nog wel online co-op en lijkt de game niet zo lineair als The Order 1886 te zijn.
De moeilijkheidsgraad kan sommige mensen afschrikken, en die zorgt er ook voor dat je er wel voor moet gaan zitten en deze game niet zomaar even tussendoor speelt.
De random gegeneerde Chalice Dungeons en haar vijanden zouden de replay value ook moeten verlengen.
68241

Wat moet je nog meer weten?

Ben je al overgehaald door de gameplay filmpjes, screenshots en algehele sfeer, overweeg dan een pre-order te plaatsen. Hier krijg je dan een Steelbook bij of bepaalde skins. Deze PlayStation bunduru komt met de game, een controller en een natuurlijk een PS4.
Voor de echte liefhebbers van bloed is er ook een Collectors Edition of zelfs een Nightmare Edition! Over nachtmerries gesproken, sommige vijanden zijn gigantisch en buitengewoon smerig!
Onze verwachting is dat Bloodborne veel beter ontvangen zal worden dan The Order 1886. Het zal hiermee ongetwijfeld vergeleken gaan worden, aangezien het beide PS4 exclusives zijn zonder multiplayer modus. Al houdt de vergelijking daar wel op.
Binnenkort meer Bloodborne!