BlizzCon 2014, alles wat je moet weten

  Vanavond is het zover. De aftrap van BlizzCon 2014. Het jaarlijks terugkerende evenement komt van ontwikkelaar Blizzard Entertainment. Maar wat gebeurt er allemaal tijdens zo'n weekend en wat kun je zelf meemaken als het evenement in Californië is?

  Tijdens BlizzCon worden alle games van Blizzard in de spotlight gezet. World of Warcraft, Diablo III, StarCraft II, Hearthstone en Heroes of the Storm. Daarnaast worden er aankondigingen gedaan, interessante panelgesprekken gehouden en nog veel meer. Kortom, een must-see voor de Blizzard-fans. Maar wat kun je allemaal verwachten?

  BlizzCons openingceremonie

  Een van de hoogtepunten is gelijk het begin van het evenement. De openingsceremonie. Deze is vanavond van 20:00 tot 20:45 uur gratis te volgen op de website van BlizzCon zelf. Wat de openingsceremonie zo leuk maakt om naar te kijken, zijn de aankondigingen. Die worden allemaal tijdens het eerste uurtje gedaan. Even speculeren wat je vanavond misschien kan verwachten dan maar?

  Er gingen deze week in ieder geval al geruchten in de rondte van een nieuwe StarCraft II uitbreiding. Niet gek want voor de andere games valt er momenteel weinig uit te breiden. De expansion van World of Warcraft lanceert namelijk volgende week, op 13 november. Hearthstone en Diablo III hebben redelijk recente uitbreidingen en Heroes of Storm zit nog in bèta.

  Naast deze aankondigingen denken wij aan twee andere mogelijkheden. Releasedatums om exact te zijn. Voor Heroes of the Storm en the Warcraft-film. Maar zoals gezegd, het zijn enkel speculaties. Om zeker te zijn van de aankondingen moet je vanavond naar de openingsceremonie kijken óf onze website goed in de gaten houden.

  BlizzCon meekijken vanuit huis

  Aangezien BlizzCon in Californië is, maakt dat het vrij lastig voor ons om te bezoeken. Gelukkig kun je wel vanuit huis meekijken via livestreams. Hiermee kun je alles volgen. Van de wedstrijden tot de panelgesprekken. En natuurlijk de afsluitingsceremonie met een live optreden van Metallica! Om alles live te mogen volgen, heb je echter wel een Virtual Ticket nodig.

  Een BlizzCon 2014 Virtual Ticket kost € 29,99 en je hebt er ook een Battle.net-account voor nodig. Maar wat heeft zo'n ticket allemaal te bieden? Ten eerste dus de vrije toegang tot alle livestreams gedurende het evenement. Daarnaast kun je alles ook tot twee weken na BlizzCon terugkijken on demand. Als laatste zijn er dan nog de in-game goodies.

  De in-game goodies bestaan dit jaar uit de Grommloc pet voor World of Warcraft, een nieuwe card back voor in Hearthstone, twee nieuwe iconen en een nieuwe decal voor StarCraft II, zes verschillende nieuwe uiterlijks voor je wapens in Diablo III en een nieuwe mount plus portret voor in Heroes of the Storm. € 29,99 is misschien wat aan de dure kant, maar voor de fans zeker de moeite waard.

  BlizzCons wereldkampioenschappen

  Het hoogtepunt voor veel gamers zijn de wereldkampioenschappen die op BlizzCon worden gehouden. Op Diablo III na zijn er van alle games wedstrijden. Voor StarCraft II, World of Warcraft en Hearthstone zijn het ook daadwerkelijk wereldkampioenschappen - met overigens enorme prijzenpotten als je nog rijk wilt worden. Voor Heroes of the Storm is er een tentoonstellingstoernooi.

  De wedstrijden beginnen vanavond om 20:45 na de openingsceremonie en gaan door tot een uurtje of 07:00 in de ochtend. Dit komt door het tijdsverschil tussen hier en Californië. Op deze eerste avond zijn het voornamelijk de kwart- en halve finales. Het echte werk begint zaterdagavond. Dan zijn de finales en worden die enorme prijzen uitgedeeld.

  Op zaterdag gaan de wedstrijden weer verder om 19:00 uur. En het gaat uiterlijk door tot 03:30 waarna de afsluitingsceremonie begint. Voor alle exacte tijden kun je het schema online bekijken alvast bekijken. Met een roostertje voor de vrijdagavond en een voor de zaterdagavond. Maar dat was nog niet alles! Er is nog veel meer dan alleen wedstrijden.

  Kostuumwedstrijd en afsluiting

  Zoals beloofd, er is meer dan de wedstrijden. Om te beginnen met de kostuumwedstrijd. Een waar genot om naar te kijken. Dit is niet zomaar cosplay, maar deze mensen hebben er echt veel te veel tijd ingestoken. Van aantrekkelijke dames in veel te weinig armor tot aan gespierde mannen die er beter uit zien dan elke ridder ooit. In de video bovenaan deze pagina kun je nog een kijkje nemen naar de Costume Contest van BlizzCon 2013.

  De laatste activiteiten zijn de panelgesprekken. Voornamelijk gericht op de toekomst van Blizzard en zijn games. Zo kun je vrijdagavond kijken naar een presentatie over de Warcraft-film of een gesprek over de toekomst van Diablo III. Door BlizzCon ben je weer volledig op de hoogte van alles wat met Blizzard te maken heeft. Voor alle gesprekken kun je ook een kijkje nemen in de schema's van vrijdagavond en zaterdagavond.

  Zo'n enorm evenement moet natuurlijk wel groots afgesloten worden. En dat gaat dit jaar ook zeker lukken. Je kunt namelijk genieten van een live-act van niemand minder dan Metallica! Na dit optreden is het evenement afgelopen om 06:00 uur op de zondagochtend en kun je lekker je bedje induiken. Of gewoon doorgaan natuurlijk. Wij gaan in ieder geval alles volgen, wie van jullie nog meer?

  Hearthstone: Heroes of Warcraft

  Verkijgbaar vanaf 12 march 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.