Call of Duty Black Ops 4 details - Interview met maker Treyarch

Article
donderdag, 21 juni 2018 om 13:45
xgn google image
Activision had haar booth tijdens de E3 2018 in tweeën gedeeld: aan de ene kant de uitbreiding van Destiny 2, Forsaken, en aan de andere kant Call of Duty Black Ops 4. XGN kreeg de kans om te zitten met Miles Leslie van Treyarch tijdens de E3 2018 om meer Call of Duty Black Ops 4 details te achterhalen.

Black Ops 4 details - Over de singleplayer en de community

Halverwege april kwam er het gerucht naar buiten rondom Call of Duty Black Ops 4 en bij de reveal bleek dit gerucht waar te zijn. De game is de eerste in de Call of Duty reeks die geen standaard singleplayer campaigne heeft. Miles Leslie, ontwikkelaar van Treyarch en de maker van Black Ops 4, zegt dat Treyarch eigenlijk nooit een traditionele singleplayer heeft gehad.
De manier waarop het verhaal dan ook wordt verteld, moet over de meerdere modi duidelijk zijn:

Ondersteuning

De voorgaande titel van Treyarch, Black Ops 3, werd lange tijd nog ondersteund door de ontwikkelaar; twee maanden geleden kwam er nog DLC uit voor de shooter. Leslie zegt dat dit ook de focus is van Black Ops 4, maar dat de ontwikkelaar eerst Black Ops 4 moet afmaken en dat dit nog veel testen vereist.
Leslie prijst dan ook de community van Call of Duty en dat de ontwikkelaar dankzij die ondersteuning druk bezig blijft.
Verwacht niet dat deze nieuwe content alleen voor de multiplayer of Zombies modus zal zijn, aangezien Leslie aangaf de "intentie te hebben om de content te verspreiden over alle modi die wij aanbieden en niet specifiek één modus wel of niet gedachte hebben."
134121

Black Ops 4 details - Over de Zombie modus

Eén van de populairste modi van Call of Duty blijft, naast de multiplayer modus, Zombies. Treyarch is de bedenker van die modus en bracht die tien jaar geleden voor het eerst uit in World at War. Vernieuwing en verfrissing van zo'n modus is dan ook hartstikke belangrijk, want Treyarch wil de oudgedienden van Zombies blij maken, maar ook nieuwe spelers binnenhalen. Gelukkig voor Treyarch weet het team achter Zombies hoe ze dat doen:
De Zombie modus in Black Ops 4 telt drie nieuwe missies: Voyage of Despair, IX en Blood of the Dead. Dit is de basis en er verschijnen waarschijnlijk nog meer missies en mappen voor de Zombie modus van Black Ops 4 door middel van DLC. Leslie sprak ook over enkele Call of Duty Black Ops 4 details en denkt ook dat de spelers de nieuwe cast leuk gaan vinden en "vooral hoe die cast in relatie staat met de oude cast."
134122

Black Ops 4 details - Over Blackout, de battle royale modus

De grootste toevoeging in Black Ops 4 is natuurlijk de battle royale modus, genaamd Blackout. Een vergelijking met succesvolle titels als Fortnite en PlayerUnknown Battlegrounds was dan ook al snel gemaakt, maar volgens Leslie is dat niet het geval.
Toch is de concurrentie ijzersterk: dagelijks spelen miljoenen spelers het free-to-play Fortnite of PlayerUnkown Battlegrounds (PUBG). Toch maakt Leslie zich daar geen zorgen over:
Op de vraag hoe de battle royale modus eruit gaat zien, antwoordt Leslie als volgt:
134123

Black Ops 4 details - Over de ervaring van Black Ops 4

In een livestream liet Treyarch weten dat enkele favoriete mappen van de fans uit de voorgaande titels terugkeren naar Black Ops 4. Denk hierbij aan Nuke Town, Summit en Jungle. Tijdens het interview liet Leslie weten dat de spelers meerdere aspecten van de titels van de afgelopen jaren gaan terugzien om de spelers een gevoel van herkenning te geven:
In onze special spraken wij al over de gameplay in Call of Duty Black Ops 4 en hoe de game in bepaalde opzichten is veranderd. Wij vroegen Leslie ook nog hoe hij denkt dat gamers Black Ops 4 gaan ervaren.
Call of Duty Black Ops 4 komt op 12 oktober uit voor de PlayStation 4, PC en Xbox One.