Call of Duty Black Ops 4 details - Interview met maker Treyarch

  Activision had haar booth tijdens de E3 2018 in tweeën gedeeld: aan de ene kant de uitbreiding van Destiny 2, Forsaken, en aan de andere kant Call of Duty Black Ops 4. XGN kreeg de kans om te zitten met Miles Leslie van Treyarch tijdens de E3 2018 om meer Call of Duty Black Ops 4 details te achterhalen.

  Black Ops 4 details - Over de singleplayer en de community

  Halverwege april kwam er het gerucht naar buiten rondom Call of Duty Black Ops 4 en bij de reveal bleek dit gerucht waar te zijn. De game is de eerste in de Call of Duty reeks die geen standaard singleplayer campaigne heeft. Miles Leslie, ontwikkelaar van Treyarch en de maker van Black Ops 4, zegt dat Treyarch eigenlijk nooit een traditionele singleplayer heeft gehad.

  "Ga maar eens terug naar World at War, Black Ops, Black Ops 2 en Black Ops 3; de manier hoe wij het verhaal vertelden verschilt echt drastisch per game. En dit was geen uitzondering toen we begonnen aan Black Ops 4. Want hoe vertellen we alweer een non-traditioneel verhaal?”

  De manier waarop het verhaal dan ook wordt verteld, moet over de meerdere modi duidelijk zijn:

  "Wij wilden dat de ervaring voor Black Ops 4 meer sociaal zou zijn en het verhaal aan elkaar knopen via de diverse modi. Hoe zou je dit terugzien in de multiplayer of terugzien in Zombies, of juist voor het eerst ervaren in Blackout, dit totaal nieuwe aspect? Maar de manier waarop wij dat benaderden was voor ons ‘business as usual’: een non-traditioneel verhaal vertellen.”

  Ondersteuning

  De voorgaande titel van Treyarch, Black Ops 3, werd lange tijd nog ondersteund door de ontwikkelaar; twee maanden geleden kwam er nog DLC uit voor de shooter. Leslie zegt dat dit ook de focus is van Black Ops 4, maar dat de ontwikkelaar eerst Black Ops 4 moet afmaken en dat dit nog veel testen vereist.

  "Zelfs als je denkt dat je klaar bent, dan nog moet je blijven testen en testen om de game te finetunen. Het is constant verbeteren en blijven kijken om het beste werk te leveren."

  Leslie prijst dan ook de community van Call of Duty en dat de ontwikkelaar dankzij die ondersteuning druk bezig blijft.

  "Zelfs als dat constant verbeteren klaar is, dan moet je blijven doorgaan, zelfs als Black Ops 4 in de winkels ligt. De toekomst van de titel is dat wij Black Ops 4 blijven ondersteunen. Dit blijven we doen nadat de game is uitgebracht en we blijven goed samenwerken met de community om ervoor te zorgen dat dit ook gebeurt.”

  Verwacht niet dat deze nieuwe content alleen voor de multiplayer of Zombies modus zal zijn, aangezien Leslie aangaf de "intentie te hebben om de content te verspreiden over alle modi die wij aanbieden en niet specifiek één modus wel of niet gedachte hebben."

  Black Ops 4 details - Over de Zombie modus

  Eén van de populairste modi van Call of Duty blijft, naast de multiplayer modus, Zombies. Treyarch is de bedenker van die modus en bracht die tien jaar geleden voor het eerst uit in World at War. Vernieuwing en verfrissing van zo'n modus is dan ook hartstikke belangrijk, want Treyarch wil de oudgedienden van Zombies blij maken, maar ook nieuwe spelers binnenhalen. Gelukkig voor Treyarch weet het team achter Zombies hoe ze dat doen:

  "Die lui, van de Zombies modus, zijn echt knettergestoord, haha. Maar daardoor proberen ze wel vernieuwende aspecten te bedenken. En dan bedoel ik niet het verhaal, de graphics, de queesten of de mythologie. Voor Black Ops 4 proberen ze echt een frisse ervaring te leveren en tegelijkertijd ook nieuwe spelers binnen te halen. En dat laatste is lastig. Maar ik denk dat ons team daar goed in is geslaagd; het hardcore aspect voor de hardcorse fans is er nog, maar ook nieuwe spelers zijn welkom."

  De Zombie modus in Black Ops 4 telt drie nieuwe missies: Voyage of Despair, IX en Blood of the Dead. Dit is de basis en er verschijnen waarschijnlijk nog meer missies en mappen voor de Zombie modus van Black Ops 4 door middel van DLC. Leslie sprak ook over enkele Call of Duty Black Ops 4 details en denkt ook dat de spelers de nieuwe cast leuk gaan vinden en "vooral hoe die cast in relatie staat met de oude cast."

  Black Ops 4 details - Over Blackout, de battle royale modus

  De grootste toevoeging in Black Ops 4 is natuurlijk de battle royale modus, genaamd Blackout. Een vergelijking met succesvolle titels als Fortnite en PlayerUnknown Battlegrounds was dan ook al snel gemaakt, maar volgens Leslie is dat niet het geval.

  "Ik denk dat het voor ons niet het succes van andere titels is geweest, aangezien wij altijd proberen om innovatief te zijn en onszelf te pushen: niet alleen als gamemakers op zich, maar ook als studio zijnde. Maar het idee voor een battle royale ontstond zo’n anderhalf jaar geleden. We zeiden toen alleen wel direct: we gaan het echt niet doen als we het niet typisch ons kunnen maken; we gaan de sprong niet wagen als het geen Black Ops-achtig gevoel heeft.

  Toch is de concurrentie ijzersterk: dagelijks spelen miljoenen spelers het free-to-play Fortnite of PlayerUnkown Battlegrounds (PUBG). Toch maakt Leslie zich daar geen zorgen over:

  "Wij maken ons geen zorgen om de competitie als Fortnite en PUBG. Als ontwikkelaar moeten we ons op onze eigen ervaring richten en niet al te veel zorgen maken over wat de concurrentie doet. Als wij er namelijk niet voor kunnen zorgen dat Blackout echt aanvoelt als ons werk, dan maakt het eerlijk gezegd niet uit. Dat is het belangrijkste voor het team.”

  Op de vraag hoe de battle royale modus eruit gaat zien, antwoordt Leslie als volgt:

  "De speler gaat op zoek naar attributen en ervaart meerdere engagements. Het is een grote wereld en wat wij hebben gedaan is dat we bepaalde locaties uit Zombies en multiplayer hebben gefilterd in de wereld van Blackout. Wij vertrouwen erop dat mensen Blackout gaan zien als een nieuwe ervaring. Niet alleen als een nieuwe manier om Call of Duty te spelen, maar ook een nieuwe manier om battle royale te spelen.”

  Black Ops 4 details - Over de ervaring van Black Ops 4

  In een livestream liet Treyarch weten dat enkele favoriete mappen van de fans uit de voorgaande titels terugkeren naar Black Ops 4. Denk hierbij aan Nuke Town, Summit en Jungle. Tijdens het interview liet Leslie weten dat de spelers meerdere aspecten van de titels van de afgelopen jaren gaan terugzien om de spelers een gevoel van herkenning te geven:

  "Hetgeen wat wij gaan doen is kleine aspecten nemen van allerlei mappen en games. Misschien is er een klein gedeelte van Nuke Town, maar je gaat daar iets heel anders ervaren. Voor ons is het vieren van onze eigen geschiedenis belangrijk. Stel je voor dat je minstens duizend uur in een map als Nuke Town hebt gestopt, maar dat je daar nu op een andere manier iets ervaart dan normaliteit. Dat maakt het voor ons fris en eigenlijk uniek voor Black Ops 4.”

  In onze special spraken wij al over de gameplay in Call of Duty Black Ops 4 en hoe de game in bepaalde opzichten is veranderd. Wij vroegen Leslie ook nog hoe hij denkt dat gamers Black Ops 4 gaan ervaren.

  “Ik denk dat het lastig is om in woorden te beschrijven, en helemaal voor Black Ops 4, wat de ervaring voor de gamer gaat worden. Daarom willen wij dat mensen de game gewoon gaan spelen en dat is belangrijk voor ons en mede daardoor deden wij bij de reveal gelijk een hands-on. Ook bij de E3: hands-on. We moeten mensen de game laten spelen om te begrijpen waarom hij zo verschillend is, zo fris en nieuw aanvoelt."

  Call of Duty Black Ops 4 komt op 12 oktober uit voor de PlayStation 4, PC en Xbox One.

  Call of Duty: Black Ops IIII

  Verkijgbaar vanaf 12 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.