Black Ops 3 zombies sfeerverslag - bloedstollende strijd

Article
vrijdag, 11 december 2015 om 16:54
xgn google image
In samenwerking met Asus organiseerde XGN een heus Black Ops 3 zombietoernooi. Verschillende teams nemen het tegen elkaar op om te kijken wie de meeste waves kan overleven in 30 minuten. Naast een strijd op leven en dood met honderden zombies was er ook genoeg ruimte voor gezelligheid. Lees er alles over in het Black Ops 3 zombies sfeerverslag!
Donderdag 10 december was het zover. Op deze dag zou het toernooi plaatsvinden. In teams van vier trokken de teams ten strijde tegen een eindeloze stroom zombies en andere ondode wezens in de PC versie van Call of Duty Black Ops 3. Nadat alle computers waren klaargezet en de spelers waren gearriveerd kon de zombieslachtpartij beginnen!
Hoewel er jammer genoeg wat afmeldingen waren van twee teams, mocht dit de pret niet drukken. Uiteindelijk kwamen er twee teams van vier tegenover elkaar te staan. Jörgen Reijnaert, Benjamin van Zuijlen, Yusuf Selfi en Rinaldo vormden het eerste team. Het tweede team werd gevormd door Jeroen Ruiter, Jeff Buijert en Kasper Mennink van XGN.
Wat gelijk opviel was dat Jörgen al gekleed kwam in stijl: hij had zijn te gekke Black Ops 3 T-shirt speciaal aangetrokken voor het toernooi! Het is natuurlijk wel zo leuk om zo toepasselijk mogelijk op een evenement als dit te verschijnen!

Even opwarmen en los!

Rond kwart over vier begon het eerste team met oefenen om een beetje op te warmen voordat ze serieus aan de bak moesten. De ene zombiegolf na de andere werd afgeslacht door het viertal tijdens het opwarmen. Na een kleine 20 minuten oefenen werd de 15e ronde al bereikt en het bijzondere was dat er nog niemand dood was gegaan in de tussentijd! Het team leek klaar voor de officiële strijd en de 30 minuten speeltijd gingen in.
Tijdens het potje zombies schieten is communiceren essentieel. Hier had het viertal geen problemen mee: er werd fanatiek met elkaar overlegd en tactieken werden besproken om zo de enorme hordes zombies te lijf te gaan. Commando’s als:
werden in het rond geroepen en zo wist iedereen elkaar goed te vertellen wat er gebeurde op het slagveld. Dat het soms levensgevaarlijk was, ondervond het team dan ook zeker:
Deze uitspraak moest soms letterlijk ten harte genomen moest worden door beide teams.
De eerste paar waves aan zombies werd dan ook eenvoudigweg een kopje kleiner gemaakt door het viertal. Vanaf wave 10 werd het echter al wat lastiger: zo werd Yusuf tijdens deze wave naar de grond gewerkt, maar gelukkig werd hij snel weer op de benen gebracht. De elfde wave stelde de skills van het team nog verder op de proef, want uiteindelijk bleef Benjamin alleen over om de ronde te overleven, waarna zijn team weer tot leven geroepen zou kunnen worden. Na een heldhaftige vertoning werd hij echter ook overmeesterd door de enorme stroom zombies en kwam het record te staan op 11 waves.
De mannen waren teleurgesteld, omdat ze tijdens het oefenen immers een veel beter record hadden neergezet. Zonde natuurlijk, maar niets meer aan te doen.
black ops 3 zombies

XGN betreedt de bühne

Het team mocht nu pauze gaan houden en zich te goed doen aan lekker eten en drinken, terwijl zij afwachtten totdat het XGN team de bühne zou betreden rond half vijf. Daar waar het eerste team op een fatsoenlijke manier met elkaar probeerde te communiceren, deed XGN dit geen eer aan. Luidkeels besprak het XGN team een strategie en liet Hugo weten:
Onder leiding van Jeroen kreeg het team een klein kwartier de tijd om even op te warmen, alvorens het team zelf serieus de zombiehordes te lijf zou gaan.
Black Ops 3 expert Jeroen probeerde het team in goede banen te leiden om zo zoveel mogelijk zombies om het leven te brengen. Na een fijne plek te hebben gevonden konden de eerste paar waves van zombies neer worden geschoten zonder problemen. Vanaf wave 11 werd het zweten voor het XGN team: de eerste spelers werden naar de knieën geholpen door de vele zombies.
Gelukkig kon er nog een beetje uitstel van executie plaatsvinden door slim gebruik van de beastmode. De strategie moest ook een beetje bijgesteld worden: opofferingen moesten worden gedaan en juist daarom leek het Hugo een goed idee om Jeff als laatste te reviven wanneer hij op de grond lag. Op deze manier kon het XGN team nog enkele minuten overleven voordat de laatste noodkreten werden uitgestameld in de 13e ronde.
Dit riep Hugo voordat hij en de rest van het XGN team in de dertiende ronde tegen de vlakte werden gewerkt door de zombies en hun laatste adem uitbliezen. Dertien rondes wist het XGN team te overleven.
black ops 3 zombies

Winnaars en goodiebags

Na het bespreken van het resultaat en het nuttigen van overheerlijke pizza's werd het tijd om de winnaars bekend te maken. Hoewel het gastenteam tot de elfde ronde wist te overleven en het XGN team de dertiende ronde wist te halen, werd het wel zo eerlijk geacht de gasten tot winnaars uit te roepen. Zij waren immers tijdens het oefenen tot de vijftiende ronde gekomen en waren misschien nog wel hoger gekomen als ze niet vroegtijdig moesten ophouden. Mede daarom werd unaniem besloten dat de gasten vanavond met de prijzen naar huis mochten gaan.
Jurgen, Joshua, Yusuf en Rinaldo kregen als winnaars een goed gevulde goodiebag mee naar huis met daarin onder andere een te gekke ASUS GX860 muis en een speciaal Black Ops 3 T-shirt. Aan XGN en ASUS resteerde vervolgens de taak de boel weer in te pakken en op te ruimen. Het was een zeer geslaagd en gezellig evenement en daarom zeker voor herhaling vatbaar!

Populair Nieuws