Call of Duty Black Ops 3 features - Alles wat we tot nu toe weten

Article
vrijdag, 10 juli 2015 om 18:17
xgn google image
Het nieuwste Call of Duty Black Ops deel komt op 6 november uit. Langzamerhand druppelt veel informatie binnen en de reacties verschillen over de game. Maar wat weten we tot nu toe eigenlijk over de game? Wij zetten alle Call of Duty Black Ops 3 features op een rij!
Call of Duty: Black Ops 3 dropt de speler in een donkere verdraaide toekomst waar een nieuwe generatie van Black Ops soldaten opstaat. De dunne lijn tussen de mensheid en de technologie die de mensen gecreëerd heeft om oorlogsvoering voor altijd te veranderen vervaagt. Bereid je voor op spannende en bijzondere gebeurtenissen.
Black Ops 3 features

Algemene Black Ops 3 features

Black Ops 3 is de derde Black Ops game gemaakt door ontwikkelaar Treyarch en is meteen het vervolg op Black Ops 2. De game werd eerder al naar buiten gebracht, maar kreeg een officiële bekendmaking op 26 april. Tijdens de bekendmaking werd er al snel duidelijk dat de nieuwste Call of Duty game een beta en co-op campaign modus krijgt.
Naast het feit dat er een beta komt en er een co-op campaign mode aanwezig is werden uiteraard ook de consoles en release aangekondigd. Black Ops 3 komt namelijk op 6 november uit op de PlayStation 4, Xbox One, PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Opmerkelijk is het feit dat niet alle consoles de Collector's Editions ter beschikking krijgen. En voor het eerst zijn de rollen omgedraaid en krijgt de PlayStation alle DLC een maand eerder dan de andere consoles.
Black Ops 3 features

Black Ops 3 Collector's Editions

De Black Ops 3 Juggernog- en Hardened Edition zijn alleen beschikbaar voor PlayStation 4 en Xbox One en de Digital Deluxe Edition komt naar beide consoles, en ook de PC. Op het moment van schrijven is de pre-order mogelijkheid voor de Juggernog- en Hardened Edition gestart.
De prijs van de Juggernog Edition bedraagt € 199,00 en de prijs van de Hardened Edition bedraagt € 79,99. De Digital Deluxe Edition is momenteel nog niet te pre-orderen. Maar zal hoogstwaarschijnlijk binnenkort ook te pre-orderen zijn.
Wij hebben uitgebreid beschreven per Collector's Edition wat de gamer kan verwachten bij het uitpakken. PC gamers kunnen alleen de Digital Deluxe Edition kopen of de standaard editie. Belangrijk daarbij is om te kijken of jouw pc de systeemeisen heeft.
75419

Campaign

Op het gebied van de campaign mode worden we dit jaar bij de nieuwste Call of Duty getrakteerd. Onder andere de mogelijkheid om de gehele campaign met drie vrienden of vriendinnen te doorlopen is daarin een grote pluspunt. Maar er zijn ook andere toevoegingen die een grote impact kunnen hebben.
Black Ops 3 features

Verhaal in Black Ops 3

Net als Black ops 2 gaat Call of Duty Black Ops 3 zich afspelen als first-person shooter in de toekomst. De lijn tussen de mensheid en de door de mens ontwikkelde technologie vervaagt waardoor robots een grote rol gaan spelen. Onder andere American Football speler Marshawn Lynch heeft een rol te pakken in het verhaal.
Schijnbaar is het verhaal zo uitgebreid uitgedacht dat het een eigen in-game encyclopedie krijgt in de vorm van een Black Ops 3 wiki. Daarin worden gebeurtenissen uit het verleden beschreven. Zo hebben bijvoorbeeld de drone-aanvallen uit Black Ops 2 van 2025 een impact gehad voor de gebeurtenissen in deel 3.

Unieke campaign modus

Het meest besproken element in Call of Duty Black Ops 3 is waarschijnlijk de mogelijkheid om het campaign verhaal te doorlopen met drie vrienden. Spelers die de game in hun eentje willen spelen hebben niks te vrezen, daar heeft Treyarch schijnbaar iets op bedacht. Spelers die Black Ops 3 graag samen spelen krijgen de mogelijkheid om via een uniek menu simpel te schakelen tussen game modus.
Het schakelen betekent dat de party blijft bestaan terwijl er bijvoorbeeld een zombie of multiplayer game wordt gestart. Dit hadden voorgaande Call of Duty games niet, maar die games hadden ook geen co-op campaign mode. In de 14 minuten aan co-op gameplay video is te zien hoe gamers samen de game kunnen doorspelen.
Black Ops 3 features

High-tech vaardigheden

Wat opvalt in de gameplay video is dat de spelers een soort van vaardigheid selectie menu hebben. Treyarch noemt het een cyber genetic core. Hiermee kan je speciale vaardigheden inzetten zoals het verlammen van tegenstanders en het gebruiken van speciale wapens.
Het voordeel aan co-op is dat er een strategische manier van spelen kan worden gebruikt. Wanneer een medespeler een vijand ziet, verschijnt die ook bij jou op de radar. Door middel van communicatie kan vervolgens de beste manier worden gekozen om deze vijand uit te schakelen.
De co-op mogelijkheden bieden veel opties en wij zijn dan ook erg benieuwd naar alle mogelijkheden. Volgens Dan Bunting, multiplayer game director bij Treyarch, kan de speler de game even snel oppakken, maar ook uitgebreider en meer de diepte in gaan.
75420

Multiplayer

De multiplayer mode in Call of Duty Black Ops 3 is al getest door Rox en Hugo op de E3 in Los Angeles. Uiteraard kan de co-op mogelijkheid gezien worden als multiplayer en ook de mogelijkheid om eenvoudig tussen zombies, campaign en multiplayer te schakelen terwijl de party gewoon blijft bestaan valt onder multiplayer. Maar de volgende informatie is specifiek voor multiplayer.
Black Ops 3 features

Zelf het unieke ervaren

Wij kunnen je van alles vertellen over de multiplayer, maar uiteindelijk wil je het natuurlijk zelf ervaren. Gamers die Call of Duty Black Ops 3 pre-orderen krijgen daarbij vroegtijdig toegang tot de multiplayer beta die start op 19 augustus. Daarbij kunnen ze onder andere de drie multiplayer modi: Kill Confirmed, Hardpoint en Domination spelen.
Deze verschillende modi zijn uiteraard al bekend, maar het zijn de nieuwe features die de moeite waard zijn om te testen. Zo is bijvoorbeeld de mogelijkheid om op muren te rennen en dubbel te springen. Er is geen exoskelet aanwezig waardoor het hele snelle eruit is gehaald wat in Advanced Warfare wel zat.
Daarbij is wel de mogelijkheid gekomen om tijdens het klimmen en uitvoeren van handelingen gewoon te blijven schieten. Je wilt jezelf namelijk te allen tijde verdedigen. Maar dat is nog niet alles, je kan bijvoorbeeld ook power-sliden en je kan kiezen uit maar liefst negen elite soldaten met elk zijn of haar eigen vaardigheden.
Black Ops 3 features

Specialist classes

In plaats van één gemiddelde soldaat met aanpasbare wapens is er in Black Ops 3 gekozen voor negen speciale karakters. Elk met zijn of haar eigen vaardigheden en wapens. Momenteel zijn er zes karakters bekendgemaakt.
 • Donnie Walsh (Ruin): Ruin heeft zwaartekrachtpinnen die vanuit de lucht op vijanden geschoten kunnen worden en daarbij een schokgolf achterlaten. De speciale vaardigheid van Ruin is om zichzelf tijdelijk extra power te geven om sneller te rennen.
 • Zhen Zheno Bio (Seraph): Seraph is een vrouwelijk karakter met een sterke revolver dat vijanden met één schot kan uitschakelen en daarbij meerdere vijanden penetreert. Haar vaardigheid is om extra punten toe te voegen aan haar score.
 • Alessandra Castillo (Outrider): Outrider heeft een kruisboog met explosieve ammo genaamd de Sparrow. Ze heeft ook de vaardigheid om vijanden op de kaart en door muren te zien.
 • Experimental War Robot (EWR of Reaper): Reaper is een robot met de mogelijkheid om zijn arm te veranderen in een minigun. Zijn extra vaardigheid is om drie neppe afleidings robotten te maken van zichzelf.
 • David Wilkes (Prophet): Prophet heeft een elektrisch geladen wapen waarmee hij vijanden kan elektrocuteren en aan elkaar kan koppelen. De Glitch vaardigheid van Prophet zorgt ervoor dat je snel kan ontsnappen uit situaties door terug te gaan naar een recentelijke locatie.
 • Ravo Rojas (Nomad): Nomad heeft de vaardigheid om pod traps neer te zetten die nano drones vrijlaten over de map. Daarnaast kan hij zichzelf redden en recoveren wanneer hij bijna dood is.
75421

Zombies

Het laatste nieuws dat bekend is heeft betrekking tot de zombie modus in Call of Duty Black Ops 3. Deze modus wordt Shadows of Evil genoemd en speelt zich af in de jaren 40. Samen met drie vrienden neem je het op tegen hordes zombies en andere bijzondere en gekke wezens.

Sterke sterrencast

De cast van Shadows of Evil, de zombie mode, is ijzersterk. Maar liefst vijf Hollywood sterren, bekend uit series en films, spreken de stemmen in van de personages die waarmee jij of je vrienden speelt. De cast bestaat uit:
 • Jeff Goldblum als Nero, de Magician die geboren is in rijkdom. De magician is opgegroeid met lakeien en rijkdom en is daarom gevuld met arrogantie. (Jurassic Park, Mortdecai, The Grand Budapest Hotel)
 • Heather Graham als Jessica, de Femme Fatal die in motion pictures film hoort te spelen, maar in plaats daarvan als Burlesque danseres in de bekendste nacht club van de stad danst. Met de aandacht die ze krijgt manipuleert ze machtige mannen in haar eigen voordeel. (The Hangover, Austin Powers: The Spy Who Shagged Me)
 • Neal McDonough als Vincent, de Cop. Na het accepteren van jarenlange omkopingen en het afpersen van belangrijke personen is Vincent een verdachte in het grootse corruptie onderzoek. De timing kon niet slechter zijn. (Suits, Captain America, Band of Brothers)
 • Ron Perlman als Campbell, de Boxer. Campbell heeft zijn voering uit de handschoenen gehaald en draagt onder zijn bokshandschoenen boksbeugels waarmee hij niet alleen van plan was om te winnen, maar om schade toe te brengen. (Hellboy, Drive, Sons of Anarchy)
 • Robert Picardo als Shadow Man, de commentator (Star Trek: Voyager, The Mentalist, Gremlins 2: The New Batch)
Black Ops 3 features

Gemaakt voor de fans

Om fans te belonen die de Collector's Edition kopen van Black Ops 3, krijgen ze één unieke remake map genaamd 'The Giant' en is feitelijk de map 'Der Riese'. Treyarch heeft aangegeven dat er nog steeds easter eggs verwerkt zitten in vorige zombie maps die nog niet ontdekt zijn. Datzelfde geldt ook voor de nieuwe maps en karakters die elk hun eigen geheim hebben.
Een andere verrassing en niet meteen een geheim is het toevoegen van de rare snoepjes. Zoals te zien is in de bovenstaande trailer vecht je af en toe tegen sterke zombie-achtige monsters en maak je gebruik van rare snoepjes uit snoepautomaten. Deze snoepjes geven je geen perk, maar een vaardigheid die gebruikt kan worden om de zombies genadeloos hard af te maken.
Black Ops 3 features

Shadows of Evil

Shadows of Evil moet genadeloos hard en spannend worden en als wij de trailer bekijken geloven wij het wel. Het bevat een uniek en spannend verhaallijn en zoals eerder gezegd heeft elk karakter zo zijn of haar geheimen. Een extra toevoeging van de ontwikkelaars is het progressiesysteem dat is toegevoegd.
Er is nog niet heel veel over bekend, maar studio hoofd Mark Lamia heeft in april gezegd dat spelers iets totaal unieks kunnen verwachten zoals een volledig speler XP gebaseerd progressiesysteem dat meer diepte en motivatie geeft om de levels opnieuw te spelen.
Wij wachten met spanning en interesse meer Black Ops 3 features af en zijn erg benieuwd naar de multiplayer beta die start op 19 augustus. Welke modus willen jullie het liefst spelen in Call of Duty Black Ops 3?