Chibi-Robo Zip Lash Preview - Rondslingeren met een stekker

Preview
vrijdag, 10 juli 2015 om 19:48
xgn google image
XGN ging bij de Post-E3 Event van Nintendo aan de slag met de nieuwste Chibi-Robo game. Waren we onder de indruk? Lees het in de Chibi-Robo Zip Lash Preview!
Chibi-Wie? Chib-Robo! Deze schattige kleine robot maakte zijn debuut op de GameCube, waar hij de hoofdrol speelde in zijn eigen game. Na een aantal handheld titels is meneer Robo nu ook op de Nintendo 3DS te vinden in zijn eigen platformer.
Chibi-Robo Zip Lash Preview

Schattige platformer

Chibi-Robo Zip Lash breekt wel de traditie van eerdere games in de serie. In plaats van een vredelievende, behulpzame robot is Chibi-Robo nu aan het rondspringen in een 2.5D avontuur.
Wat ons dan ook meteen opviel is de ‘onschuldigheid’ van de game. De omgevingen waren kleurrijk, de vijanden vrolijk en Chibi-Robo zelf natuurlijk hartstikke schattig. De game speelt zich af in de grote mensenwereld, waar voor ons normale objecten plotseling gigantisch lijken.
Chibi-Robo Zip Lash Preview

Stekkerstaart

Nieuw voor deze game zijn de unieke skills van Chibi-Robo’s stekkerstaart. We gebruikten de staart om vijanden te slaan (net als in oude Castlevania games), items op te pakken en naar andere platformen te slingeren (vergelijkbaar met Bionic Commando).
Heel origineel voelde het niet aan, maar we zouden liegen als we schreven dat we het niet leuk vonden. Het zwaaien naar platformen kwam natuurlijk en intuïtief over. We hadden geen tutorial nodig om te begrijpen hoe de stekkerstaart werkt; het spreekt voor zich.
Moeilijk was de preview demo dan ook niet echt. Voor ervaren gamers zal Chibi-Robo Zip Lash waarschijnlijk een erg makkelijke game worden. We merkten wel al snel dat er genoeg collectibles zullen zijn, dus gamers met verzamelzucht kunnen hun hart ophalen.
Chibi-Robo Zip Lash Preview

Stuiterende Zip Lash

Een van de meest vernieuwende elementen in Chibi-Robo Zip Lash kwam pas later in de game aan bod: de Zip Lash beweging. Hier gebruik je de stekkerstaart van Chibi-Robo niet alleen om muren te grijpen, maar stuiter je hem van muren af.
Dit vereiste dus iets meer denkwerk van voorheen, en als de game dit element fris blijft houden door de game heen met goede, interessante puzzels dan zou Chibi-Robo Zip Lash een toffe game kunnen worden.
Helaas waren er ook wat minpuntjes aan de game. Zo crashte de demo een keer middenin een level. Ook vonden we de graphics, ook al waren ze kleurrijk ,wel érg simpel. Het ontbrak een beetje aan identiteit, waardoor we vrezen dat de volledige game ondergesneeuwd raakt onder alle andere platformers op de markt.
Chibi-Robo Zip Lash Preview

Chibi-Robo Zip Lash Preview – Old school plezier

Desondanks genoten we toch van onze speelsessie met Chibi-Robo Zip Lash. De game kan een toffe retro platformer worden als Nintendo iets meer moeite stopt in het eigenzinniger maken van de omgevingen. Ook kunnen amiibo-jagers opletten, want het bijbehorende figuurtje zag er erg gaaf uit!
Chibi-Robo Zip Lash ligt vanaf november 2015 bij ons in de schappen. Je kan de game alvast pre-orderen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties