10 Black Friday deals die je moet vermijden

Article
donderdag, 28 november 2019 om 16:56
imagef1574944655
De dag der dagen is weer in het vizier en dat betekent dat je portemonnee dekking moet zoeken. Er komen zoveel deals je kant op dat je niet meer weet wat je wel of niet moet halen. Deze 10 Black Friday deals kun je in ieder geval vermijden omdat ze je tijd en geld niet waard zijn!

Battleborn

Laten we beginnen met Battleborn, de geflopte game van 2K die een aantal jaar geleden verscheen. De titel zelf was best leuk en velen van ons op de redactie hebben enorm genoten van de titel. Helaas was dat voor het bredere publiek niet het geval en is de studio achter de game van plan om de stekker binnenkort uit de titel te trekken.
De game wordt geleidelijk aan stopgezet, waarbij het proces om de game uit de digitale schappen te trekken al is begonnen. Vanaf januari 2021 worden de servers van de game volledig afgesloten en is het niet meer mogelijk om zowel de singleplayer als multiplayer te spelen. Om nu in de game te investeren is dan ook een vrij slechte keuze tenzij je simpelweg een hoesje in de kast wil hebben dat stof kan vergaren.

Borderlands 3 (Digitale edities)

De volgende deal die je moet vermijden zijn de digitale edities van Borderlands 3. De game is zowel in de PlayStation Store, Epic Games Store en Xbox Live Store te vinden met korting. Een goede deal is het alleen niet.
Je kunt een fysiek exemplaar van de game namelijk bij een aantal verschillende winkels voor een betere prijs vinden. Zo is de game 33 euro bij Nedgame, terwijl je voor een digitale versie al snel 40 euro kwijt bent. Dat is toch weer 7 euro die je in je zak kunt steken en voor een andere deal kunt gebruiken.
ps4 2326600 960 720f1593159172

Consolebundels zonder extra controllers

Dit lijkt misschien een rare keuze voor een lijst met Black Friday deals om te vermijden. Waarom zou je geen console halen met een aantal games die als bundel in de uitverkoop is? Nou, dat heeft een hele goede reden, namelijk dat er altijd een bundel is waarbij je extra controllers krijgt en dat is altijd de betere deal.
Neem bijvoorbeeld de Nedgame Black Friday sale. Daar is de PlayStation 4 Slim 500GB in verschillende bundels verkrijgbaar. Zo ook de PlayStation 4 Slim (Black) 500GB + Call of Duty Modern Warfare voor 238 euro. Op het eerste gezicht lijkt dit een goede deal, maar niets is minder waar. Er is namelijk ook uitverkoop op een PlayStation 4 Slim (Black) 500GB + FIFA 20 + 2 DualShock V2 Controllers-bundel voor 268,00 euro.
De recent uitgekomen games en consoles kun je eigenlijk tegen elkaar wegstrepen aangezien deze voor hetzelfde bedrag over de toonbank gaan (59,99 euro). Dan blijft er nog een extra DualShock 4 controller over die normaalgesproken ook voor 59,99 euro over de toonbank vliegt. In feite betaal heb je op de bundel met de extra controller dus een betere deal aangezien er 30 euro afgaat.
Zelfs als je een controller tijdens Black Friday extra bij de eerstgenoemde bundel kopen betaal je nog 10 euro meer dan normaal. Heb je geen extra controller nodig kun je deze altijd nog verkopen nadat Black Friday voorbij is voor een hogere prijs dan dat je deze hebt ingekocht omdat de controllerprijzen niet zo snel zakken. Wees dus slim en ga voor de bundel met extra controllers.
destiny 2 expansion 108798

Destiny 2

Ook is het niet handig om Destiny 2 aan te schaffen tijdens Black Friday 2019. De game is bij verschillende winkels namelijk gewoon nog te koop voor een paar euro. Dit heeft dan ook een goede reden, want de originele game is namelijk gratis te vinden in de digitale schappen onder de naam Destiny 2: First Light.
Dit is geen demo van de game, maar gewoon Destiny 2 + een aantal toevoegingen die je bij aankoop van de standaard versie die nu in de aanbieding is niet zit inbegrepen. Denk aan DLC-missies die na de release uitkwamen bijvoorbeeld. Destiny 2: New Light bevat zelf natuurlijk ook niet alle content, daarvoor moet je de Annual Pass aanschaffen die je toegang geeft tot recentere content, maar dat is ook nodig als je Destiny 2 voor 7,50 euro haalt bij Coolshop.

Joy-Con Controllers

Vaak is Black Friday een goed moment om controllers of consoles met fikse korting te kopen. In de meeste gevallen is dat ook zo, maar voor de Nintendo Switch Joy-Con is dat niet het geval. Daarvan is de adviesprijs voor een Duo-pack buiten Black Friday om ongeveer 90 euro. Gelukkig zakt dit de laatste maanden steeds wat euro’s.
Zo zijn de controllers als Duo-pack nu voor 72,99 euro te vinden bij bol.com. De aanbieding die bij Allyourgames te vinden is doet daar drie eur vanaf, waardoor je “slechts” 69,99 euro betaalt. Niet bepaald een goede deal als je het ons vraagt.
just cause 4 features 4 nieuwe elementen gezien op e3 2018 133699 4

Just Cause 4 (Overal behalve Coolshop)

Een andere deal die je beter kunt vermijden is Just Cause 4 die bij veel webshops te duur is. Bij vrijwel iedere winkel is de game voor 19,99 euro te koop als je een fysiek exemplaar wil. Het klinkt als een goede prijs voor een toffe actiegame waarin veel plezier te beleven valt.
De game is alleen fysiek ook verkrijgbaar bij Coolshop die de game voor slechts 12,50 euro aanbieden. Dit is verreweg de goedkoopste deal die je kunt vinden. Zelfs goedkoper dan de digitale versie van de game die in de verschillende Stores voor 13,99 euro over de digitale toonbank gaat.

Percentages

Wie de ultieme truc om goede deals gevonden denkt te hebben, moet hier even goed opletten. We zullen deze personen gelijk uit hun droom helpen als ze denken dat kijken naar het aantal procent korting een goede tactiek is. Het is namelijk een van de slechtste manieren om op koopjes te jagen tijdens Black Friday.
Een goed voorbeeld is op het moment te vinden bij Coolblue die voor de Sony KD-55XF9005 TV nu 899 euro vraagt, terwijl de tv voorheen 1599 euro was. Oplettende koopjesjagers zal gelijk opvallen dat precies hetzelfde model bij Media Markt ook voor 899 euro te koop is. Daar was de prijs voor Black Friday alleen 1019 euro, zo’n 580 euro minder dan bij Coolblue. Bij Coolblue lijkt de korting dus enorm, maar in werkelijkheid klopt daar helemaal niets van als je het met concurrenten vergelijkt.
the witcher 3 switch 1f1572511129

Season Passes

Wat je ook zoveel mogelijk zou moeten vermijden tijdens Black Friday zijn Season Passes. Als je een game nog niet hebt gekocht en zit te twijfelen om een game te kopen is het altijd slim om te kijken of er een Game of the Year Edition is of dat er een andere speciale editie is met de Season Pass. Dit bespaart je namelijk in de knip.
Wie los een game koopt, kan op een later moment voor een dillemma staan. Als er meer content is via een Season Pass moet je deze los kopen of je wacht tot een sale als Black Friday. Doe je dit laatste zie je al snel dat je waarschijnlijk duurder uit bent dan wanneer je gelijk voor de speciale editie was gegaan.
Als je nu bijvoorbeeld The Witcher III: Wild Hunt wil halen voor de Xbox One kost je dat via de Xbox Store 8,99 euro. Daar komt nog eens 9,99 euro op als je de Expansion Pass (lees als Season Pass) haalt en dus ben je 18,98 euro kwijt voor de complete collectie. Je zou ook de The Witcher III: Wild Hunt Game of the Year Edition kunnen halen in dezelfde store voor 14,99 euro.
Zoals je ziet bespaart je dat toch alweer wat centen in de knip. Zorg ervoor dat het bovenstaande scenario je nooit overkomt met welke game dan ook en kies niet voor een losse Season Pass. Ga direct voor de bundel. Niets is zo vervelend als een slecht gevoel hebben over een aankoop dus vermijd dit door slim een aankoop te doen.
the outer worlds ellie

The Outer Worlds (Xbox One en PC)

Wie nog niet de briljante RPG van Obsidian Entertainment, The Outer Worlds, heeft gespeeld, heeft tijdens Black Friday een hele goede deal in het vizier. De game is namelijk bij verschillende winkels in de aanbieding en als je de game op de PS4 wilt spelen is het zeker slim om op koopjes te jagen.
Wie de game wil spelen op de Xbox One en PC maakt alleen een grote fout door opzoek te gaan naar een goede deal. De game kost namelijk meer dan 1 euro als je de game fysiek of digitaal los haalt. Voor die ene euro kun je beter Xbox Game Pass Ultimate aanschaffen voor 3 maanden, want de game zit daarbij inbegrepen voor beide platformen. Daarbij krijg je nog eens toegang tot meer dan 100 andere titels, wat Xbox Game Pass Ultimate mogelijk de beste deal van heel Black Friday maakt. Uiteraard is het dan niet 'jouw' game, maar wat maakt het uit?

The Witcher III: Wild Hunt (Allyourgames)

De laatste deal op onze lijst met Black Friday deals om te vermijden is de aanbieding van Allyourgames betreffende The Witcher III: Wild Hunt. We snappen best dat je deze briljante titel van CD Projekt RED wil spelen en dat is dan ook wat we je aanraden. Het is alleen niet slim om de game bij Allyourgames te halen.
Daar kost de game namelijk 17,99 euro, terwijl de Game of the Year Edition van de game voor 14,99 euro te vinden is. Bij de laatste variant heb je veel meer waar voor je geld. Het enige nadeel is dat je dan een digitale versie hebt, maar dat moet je maar voor lief nemen als je je speeltijd wil verdubbelen met de Game of the Year Edition.

Populair Nieuws