Update: 'Destiny 2 wordt free-to-play en komt naar Steam onder nieuwe naam'

  Vanavond wordt er om 19:00 uur een Destiny 2 livestream gehouden. Deze livestream zal in het teken staan van de nieuwe Destiny 2 expansion. Het is al gelekt dat deze expansion Shadowkeep gaat heten, maar nu beweren leaks nog iets veel schokkenders. Destiny 2 wordt namelijk free-to-play, komt naar Steam en krijgt de nieuwe naam Destiny 2: New Light.

  Bungie

  Welke informatie over Destiny 2 is er allemaal gelekt?

  De gelekte informatie is naar buiten gebracht door website Engadget. Zij heeft onthult dat Destiny 2 free-to-play gaat worden. De game zal niet volledig gratis zijn, dit geldt alleen voor alle Year 1 content. Alle DLC-uitbreidingen die daarna zijn uitgebracht moeten los aangeschaft worden.

  Dit is vergelijkbaar met de manier waarop MMO games als World of Warcraft en Star Wars: The Old Republic aangeboden worden. Volgens de leaks zal de gratis basis-versie van Destiny 2 een nieuwe naam krijgen: Destiny 2 New Light.

  De leaks onthullen daarnaast dat Bungie breekt met de trend van eerdere Destiny 2’s exclusiviteit deals. Zo zal Destiny 2 naar Steam komen en dus op PC niet meer alleen via Battle.net beschikbaar zijn. Daarnaast zal de timed-exclusive deal met PlayStation niet worden verlengd. Dat betekent dus dat alle DLC gelijk uitkomt op de verschillende platformen.

  De free-to-play versie van Destiny 2 zal waarschijnlijk samen met de nieuwe expansion op 17 september uitkomen.

  Wanneer zal dit nieuws officieel aangekondigd worden?

  Vanavond houdt Bungie om 19:00 Nederlandse tijd een livestream. Deze livestream is de volgen via YouTube, Mixer en Twitch. De verwachting is dat er ook aangekondigd gaat worden dat Destiny 2 een van de lancering titels van Google Stadia gaat worden. Dit zal waarschijnlijk een uur eerder al onthuld worden tijdens Google’s ‘Stadia Connect’ livestream die ook vandaag plaats gaat vinden.

  Update - Destiny 2 wordt officieel free-to-play

  Vandaag was de livestream rondom Destiny 2 en daarin is voorbij gekomen dat de game inderdaad free-to-play wordt. Het gaat om de basisversie van de game die onder de naam New Light uit zal komen. De basisversie bevat wel de content uit het eerste jaar, dus onder andere Curse of the Osiris en Warmind. Daarbij kent deze versie van de game enkele player versus player modi en de verhaalmodus.

  Tijdens de Google Stadia Connect stream is ook onthuld dat Destiny The Collection met alle content, inclusief Shadowkeep, naar de dienst komt. Voor mensen die een betaald abonnement op de Google gamingdienst nemen is dit helemaal gratis.

  Destiny 2

  Verkijgbaar vanaf 6 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.