Beste film games - Kwaliteit waar Netflix op E3 naar moet streven

  Games gebaseerd op films zijn vaak slecht. Soms zelfs zo slecht dat alle exemplaren in New Mexico begraven worden. Toch zijn er temidden van al die troep wat juweeltjes te vinden. Wij hebben 10 van de beste film games (en tv-serie games) voor je op een rijtje gezet.

  Nintendo

  10. Stranger Things: The Game

  Van een mobile game over een populaire serie hoef je vaak niet al te veel te verwachten. Het is dan ook extra leuk dat Stranger Things: The Game niet alleen goed is, maar ook nog eens geheel gratis. We weten niet waar we dat aan verdiend hebben, maar ons hoor je niet klagen.

  Je speelt als politieagent Hopper. Hij moet erop uit om de verdwenen kinderen te vinden. Gedurende het spel ga je andere personages tegenkomen die zich bij je aansluiten en elk hun eigen vaardigheden hebben, waardoor de gameplay niet al te saai wordt. Je kunt nog zeggen dat het wel wat gaat vervelen bij lange speelsessies, maar daar zijn mobile games dan ook niet op gemaakt. Naast de eerste game komt er ook één voor Stranger Things 3, die naar alle consoles komt!

  9. Telltale’s The Walking Dead

  Eigenlijk is deze game gebaseerd op een reeks stripverhalen, maar we denken dat de tv-serie een belangrijke rol heeft gespeeld in de populariteit van deze game, dus mag hij in de lijst met de beste film games. Zombie-games zijn niks nieuws, maar Telltale’s The Walking Dead pakt het iets anders aan dan anders. Waar je in andere zombie-games vooral bezig bent met het overleven van een horde zombies, richt The Walking Dead zich op het ontwikkelen van het verhaal en de personages.

  Dat verhaal ontwikkelt zich via dialoog, keuzes, en af en toe een Quick Time Event. Per aflevering zijn er vijf grote keuzemomenten, maar het verhaal kan op meerdere ander punten beïnvloed worden. Het verhaal is verspreid over meerdere seizoenen die een episodische release krijgen, maar als je alles achter elkaar wil spelen zijn er verzamel-uitgaven voor de meeste platformen.

  8. DuckTales Remastered

  Zwemmen in geld is voor velen een droom, maar voor Dagobert Duck niet. Hoe meer geld, hoe beter. Dus als er waardevolle schatten te vinden zijn kun je deze eend wakker maken voor een rol in een tekenfilmserie. En Dagobert doet er, als hij toch bezig is, niet moeilijk over als hij ook moet op komen draven voor een game.

  Het origineel op de NES was op zich al best goed, maar het blijft een NES-game, dus glitches en crashes lagen altijd op de loer. Gelukkig is de game geliefd genoeg om een volledige remake te krijgen. De mix van handgetekende sprites en 3D modellen werkt opvallend goed en deze game is dan ook een mooi stukje DuckTales nostalgie.

  7. The Simpsons Hit and Run

  Grand Theft Auto III en The Simpsons zijn geen voor de hand liggend koppel, maar hun liefdesbaby mag er best zijn. Een absurd Simpsons-verhaal over aliens en gameplay geïnspireerd door GTA werkt namelijk best goed. Dus als je altijd al op avontuur wilde in Springfield is dit een aanrader.

  Het zou teveel tijd kosten om uit te leggen waar de game precies over gaat. Dat komt deels omdat er voor gezorgd wordt dat er zoveel mogelijk Simpsons-personages de revue passeren. Hoe dan ook, als je niet van GTA houdt maar wel van politieachtervolgingen en The Simpsons is dit een hele leuke game!

  6. Star Wars Battlefront II (2005)

  Het is natuurlijk op geen enkele manier verwonderlijk dat er heel veel Star Wars games zijn. Star Wars Battlefront II is dan ook één van velen als je het hebt over goede Star Wars games. Maar Battlefront was één van de eerste die een revival kreeg na de overname van Lucasfilm door Disney en met goede reden.

  In Star Wars Battlefront II kun je deelnemen aan grote veldslagen uit zowel de Clone Wars als de Galactic Civil War. In tegenstelling tot de eerste Battlefront kun je ook spelen als de grote helden uit de films. Dat klinkt misschien als een kleinere game dan de huidige Battlefront II uit 2017, maar deze klassieker krijgt bonuspunten omdat hij de standaard heeft gezet. Bovendien kun je alles op een normale manier vrij spelen.

  WayForward

  5. The Mummy Demastered

  Een game maken bij The Mummy (2017) is een lastige opgave. Niet alleen viel de film tegen, Tom Cruise leent zijn gezicht niet aan videogames. De enige duidelijke oplossing is om een vette metroidvania te maken die zich tijdens de film afspeelt en die van een matige film één van de beste film games maakt.

  In The Mummy Demastered moet je ten strijde trekken tegen de legers van Ahmanet. Niet als Tom Cruise’s Nick Morton, maar als een naamloze soldaat. Als je naamloze soldaat doodgaat, begin je met een nieuwe naamloze soldaat. Om al je upgrades terug te krijgen moet je de zombie van je vorige soldaat doden. In dat opzicht is deze game dus niet alleen een metroidvania, maar ook een beetje een souls-like, of zelfs rogue-like. Wat wil je nog meer?

  4. LEGO Star Wars: The Complete Saga

  Er staan opvallend weinig games op deze lijst met de beste film games waarbij het verhaal van de film daadwerkelijk gevolgd wordt. LEGO Star Wars doet dat wel, maar dan op zijn eigen manier. Als er een grap gemaakt kan worden wordt die gemaakt, ook als het eigenlijk een serieus moment zou moeten zijn. Dat leidt tot veel hilariteit. Hilariteit die goed past bij de eenvoudige maar vermakelijke gameplay.

  Die gameplay vormt nog altijd de basis van LEGO games. Want waarom ook niet? Zelfs vandaag, vele jaren en vele LEGO games verder voelt de gameplay niet verouderd (al doen de LEGO modellen dat soms wel). Bovendien is er in deze game zoveel content dat je uren kunt blijven genieten van je tijd in de galaxy far, far away….

  3. South Park: The Stick of Truth

  Als je een screenshot ziet uit South Park: The Stick of Truth kan het zijn dat je denkt dat het een aflevering van de serie is. In tegenstelling tot veel games op deze lijst met de beste film games is deze game gemaakt met directe betrokkenheid van de makers van de serie. Zorgen dat The Stick of Truth er precies uitzag als de serie was daarbij een prioriteit.

  Het verhaal is net zo… bijzonder als je van South Park gewend bent. In principe ben je een normaal kind dat bij een role-playing game betrokken raakt. Al snel loopt dat uit de hand en dat leidt tot een RPG waarin een hevige strijd om de Stick of Truth centraal staat. Daarin moet je het opnemen tegen aliens, kabouters en zombie Nazi's. Tja, het blijft South Park.

  2. LEGO Indiana Jones

  Misschien vind je het gek dat LEGO Indiana Jones zo hoog staat, en zelfs hoger dan LEGO Star Wars. Natuurlijk, Indiana Jones heeft hetzelfde gevoel voor humor, maar LEGO Star Wars is langer, heeft meer personages, meer levels en meer films. We houden van Star Wars, echt waar, maar laten we eerlijk zijn: op sommige vlakken is LEGO Indiana Jones objectief beter.

  Ja, LEGO Star Wars heeft meer te doen, maar sommige van de bonus-spelstanden zijn onnodig moeilijk, en zijn dan ook weg in Indiana Jones en LEGO games die daarna kwamen. LEGO Indiana Jones behoudt alleen de spelstanden die daadwerkelijk leuk zijn. Daarmee is het de eerste LEGO game waar wij aan denken als je vraagt naar een LEGO game die van begin tot eind perfect speelbaar en leuk is en tot de beste film games gerekend mag worden.

  1. GoldenEye 007

  De originele GoldenEye 007 is de op twee na best verkochte Nintendo 64 game. We hebben er dan ook geen moeite mee om deze game op nummer één van onze lijst van de beste film games te plaatsen. GoldenEye 007 is niet alleen één van de beste film games aller tijden, maar misschien wel één van de beste games aller tijden.

  De originele GoldenEye 007 is niet meer zo makkelijk te krijgen, maar er is een alleszins redelijke remake uitgekomen voor de Wii. (En een wat mindere voor Xbox 360 en PS3.) Dus ook als je geen Nintendo 64 (meer) hebt kun je jezelf prima even James Bond wanen. Of je vrienden overhoop knallen in de bijna legendarische multiplayer.

  Wat zijn volgens jou de beste film games?

  We hebben ons best gedaan om een aantal van de beste film games en tv-serie games op een rijtje te zetten, maar misschien heb jij heel andere voorkeuren. Hebben we jouw favorieten voor de beste film games aller tijden gemist? Is er een topgame die niet op de lijst staat, of ben jij stiekem fan fan E.T. voor de Atari 2600? Brand los in de reacties!

  The Walking Dead: The Telltale Series Collection

  Verkijgbaar vanaf 5 december 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.