Top 10 beste zwart-witfilms op Netflix - Ouderwets genieten

Article
vrijdag, 29 juni 2018 om 12:02
De beste zwart-witfilms op Netflix, heb jij er al een langs zien komen? De films zijn moeilijk te vinden, maar zeker wel aanwezig. Ben jij benieuwd naar deze zwart-witfilms? Ga maar klaar zitten, wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

10. Prelude to War (1942)

Prelude to War werd gebruikt als propaganda voor de Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de documentaire wordt dan ook duidelijk gemaakt waarom de Amerikanen meevochten in de Tweede Wereldoorlog. Ook wordt er getoond hoe dictatorschap zich ging ontwikkelen in Italië, Duitsland en Japan.
Prelude to War kwam in 1942 uit, verteld door Walter Huston en Anthony Veiller, die veel van de stemmen bij oorlogsdocumentaires hebben ingesproken. De Tweede Wereldoorlog was op dat moment nog volop bezig.

9. Why We Fight: Battle of Russia (1943)

In de documentaire Battle of Russia zien we wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog aan het Russische front gebeurde. We zien heldhaftige acties van de Russen en de enorme weerstand die zij tegen de Duitsers boden. De slimme technieken die gebruikt werden krijg je te zien, evenals de standvastigheid van de Russen.
Battle of Russia kwam in 1943 uit, toen de Tweede Wereldoorlog nog altijd bezig was. De documentaire is 83 minuten lang en wordt begeleid door de stemmen van Walter Huston en Anthony Veiller.
134831

8. Daughter of Dawn (1920)

Twee indianen van de Kiowa-stam worden verliefd op een meisje genaamd Daughter of Dawn. Daughter of Dawn is helaas maar geïnteresseerd in één van de indianen genaamd White Eagle. De andere indiaan, Black Wolf, heeft pony’s, waardoor de vader van Daughter of Dawn vind dat ze misschien toch een relatie met Black Wolf moet beginnen ondanks ze White Eagle een stuk leuker vindt.
De film Daughter of Dawn is al uitgekomen in het jaar 1920, wat de film waarschijnlijk de oudste film op Netflix maakt. De film duurt 80 minuten lang.
134832

7. Tunisian Victory (1944)

Tunisian Victory is een documentaire gemaakt over de Tweede Wereldoorlog. De documentaire speelt zich af vanaf de invasie in Noord-Afrika tot en met de val van Tunesië. Er wordt in beeld gebracht hoe de missie is verlopen.
Tunisian Victory is uitgebracht in het jaar 1944. Hierbij hebben Leo Genn, Burgess Meredith en Bernard Miles de stemmen voor de film ingesproken en begeleiden ze je door de strijd in Tunesië.
134834

6. The Battle of San Pietro (1945)

The Battle of San Pietro is een Amerikaanse oorlogsdocumentaire over soldaten in de Tweede Wereldoorlog die San Pietro wilde gaan bezetten. De film werd verboden in Amerika omdat deze te realistisch was. Later werd besloten dat de film gebruikt zou worden voor soldaten die in opleiding waren.
De film The Battle of San Pietro is in 1945 gemaakt en duurt maar 35 minuten. De film is nog altijd te zien op Netflix.
134840

5. How To Operate Behind Enemy Lines (1943)

How To Operate behind Enemy Lines is een film die eigenlijk gemaakt is voor opleidingsdoeleinden voor de OSS (Office of Strategic Services). De OSS was een inlichtingendienst aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. In de film kun je zien hoe een geheim agent telkens weg moet zien te komen van de vijand.
De documentaire How To Operatie Behind Enemy Lines is uitgebracht in het jaar 1943 en duurt maar 62 minuten. Het is een leuk idee dat mensen van de inlichtingendienst in 1943 deze film ook hebben bekeken om ervan te leren en beter in hun werk te worden.
134845

4. The Negro Soldier (1944)

The Negro Soldier is een film die gemaakt is door Frank Capra. De film is te vergelijken met de reeks van Why We Fight, die hij ook heeft gemaakt. Het verschil tussen de andere films van Capra en deze is dat het in deze reeks erg gefocust is op donkere jongeren die het leger misschien in willen.
The Negro Soldier is maar een korte documentaire van 43 minuten. In de film kan je het verhaal van verschillende jonge heren volgen die nog aan het uitzoeken of ze wel of niet het leger in willen gaan.
134846

3. Let There Be Light (1946)

Let There Be Light is het laatste deel uit de trilogie die John Huston heeft gemaakt. Deze films zijn allemaal gericht op de soldaten in de Tweede Wereldoorlog. In dit deel wordt er vooral gekeken naar 75 soldaten die de oorlog hebben overleefd, maar nog moeten dealen met hun trauma’s, depressies en andere emotionele problemen.
Let There Be Light werd in het jaar 1946 gemaakt en duurt 58 minuten in totaal. De weg naar het herstel van de soldaten is enorm mooi en ontroerend om naar te kijken.
134847

2. To Kill a Mockingbird (1962)

Advocaat Atticus Finch besluit een donkere jongen te verdedigen, iets wat veel mensen in het dorpje waar het zich afspeelt raar vinden. Het dorpje is namelijk echt door ras verdeeld. De jongen wordt beschuldigd van het verkrachten van een blanke vrouw. Veel mensen verklaren Atticus voor gek en vertellen hem zich terug te trekken uit de zaak, maar de advocaat besluit toch de jongen te verdedigen.
Het drama To Kill a Mockingbird uit 1962 zorgde voor verschillende meningen. In 1962 waren er namelijk nog aardig wat andere gedachten over de rechten van donkere mensen. To Kill a Mockingbird was daarom een mooi begin voor de gelijkheid tussen de verschillende rassen.
134848

1. Nebraska (2013)

Alcoholistische vader Woody denkt dat hij een miljoen dollar heeft gewonnen. Hij moet een reis van Montana naar Nebraska maken, maar zijn familie wil niet dat hij alleen zo’n lange reis gaat maken in zijn eentje. Daarom gaat zoon David samen met zijn vader de lange reis maken om de geldprijs op te halen, waarvan David niet gelooft dat deze echt naar zijn vader gaat. Onderweg bouwen de twee opnieuw een band op, aangezien het de afgelopen jaren niet helemaal goed tussen de twee liep.
De zwart-witfilm Nebraska is een stuk minder oud dan de andere films in deze lijst. Het drama kwam namelijk in 2013 uit. Een zwart witte film komt niet vaak meer voor tegenwoordig, maar het is een originele toevoeging en zorgt voor een heel ander beeld van de film.

Genoeg van de beste zwart-witfilms op Netflix?

Als je even genoeg hebt van de zwart-witfilms op Netflix maar wel iets ouds wil zijn, is hier een lijst met oude series op Netflix. Hou je meer van fantasy series? Dan zijn hier de leukste fantasy series op Netflix.

Populair Nieuws