Top 10 beste Xbox Game Pass games tot nu toe

  Een abonnement op Spotify voor muziek, een abonnement op Netflix voor films en series en een abonnement op de Xbox Game Pass voor games. Het kan allemaal tegenwoordig. Jouw favoriete games kunnen, voor 10 euro per maand, worden gespeeld. Te veel keuze? Dit zijn de top 10 beste Xbox Game Pass games tot nu toe.

  Er zijn bijna driehonderd verschillende games beschikbaar in de Xbox Game pass. Daardoor kun je misschien het overzicht verliezen, maar er zijn wel degelijk hele toffe games beschikbaar. Dit zijn de beste Xbox Game Pass games tot nu toe. Maar ga vooral ook eens kijken op de website van Xbox, want er zijn nog veel meer leuke games beschikbaar.

  10. Quantum Break

  Deze lijst wordt afgetrapt door een keiharde third-person shooter. In Quantum Break, ontwikkeld door Remedy Entertainment, ga je aan de slag als Jack Joyce. Nadat een experiment met een tijdmachine is mislukt, kan hij de tijd manipuleren. Marty McFly zou jaloers zijn op de krachten van Jack Joyce.

  In Quantum Break is het einde van de wereld nabij, want er is een apocalyps op komst, genaamd End of Time. Jack Joyce moet hiervoor een oplossing vinden, maar raakt tijdens de zoektocht in conflict met zijn oude vriend Paul Serene. De graphics zijn fenomenaal, het verhaal is prachtig en de gameplay voelt goed aan. Meer dan reden genoeg dus om deze game een plek in deze top 10 beste Xbox Game Pass games te geven.

  9. Life is Strange 2: Part 1

  We kennen allemaal wel de uitdrukking: het leven kan raar lopen. Dat geldt zeker voor het leven van Sean en Daniel Diaz. De twee hoofdpersonages van Life is Strange 2 krijgen met vreemde dingen te maken in hun avontuur, waarin ze meteen vanaf het begin al moeten vluchten voor de politie. Daniel, het jongere broertje, krijgt ruzie in de voortuin met de buurjongen die Brett heet. Het is bijna Halloween en Daniel heeft nepbloed gemaakt, waardoor het gevecht erger lijkt dan dat het in werkelijkheid is.

  Een politieagent merkt het gevecht op en gaat op de situatie af. Dit ziet de vader van Sean en Daniel, Esteban Diaz, en ook hij komt er opaf. In de ophef wordt de vader van de twee broers in zijn hoofd geschoten. De gebroeders gaan op de vlucht voor de politie en daar begint dit prachtige avontuur, waarin je een band krijgt met de hoofdpersonages. Life is Strange 2: Part 1 kan uiteraard niet ontbreken in deze top 10 met de beste Xbox Game Pass games tot nu toe.

  8. The Division

  Binnen enkele maanden kunnen we weer aan de slag om een wereldwijde epidemie te bestrijden. The Division 2 komt namelijk op 15 maart 2019 uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Maar The Division 2 komt niet (meteen) naar de Xbox Game Pass. Welke kun je de voorganger van deze veelbelovende game gratis downloaden uit de Xbox Game Pass bibliotheek. Het eerste deel kwam in 2016 uit, maar kan nu dus gratis worden gespeeld.

  In The Division ga je aan de slag in New York. Er is een wereldwijde epidemie uitgebroken en jij moet met een select groepje voorkomen dat de epidemie ook in Manhattan doordringt. Er zijn namelijk nog een aantal mensen niet besmet. The Division zit vol met actie, waarbij je tegen andere spelers speelt. Maar er zit ook een stukje role-playing in de game. Er is voor ieder wat wils en het verhaal is sterk. Daarom staat the Division in deze lijst met de beste Xbox Game Pass games tot nu toe.

  7. Rise of the Tomb Raider

  Lara Croft is misschien wel het schoolvoorbeeld van een powerhouse vrouw. Ze is stoer, handig, sterk en kan met allerlei verschillende wapens omgaan. Dit deed ze ook al in Rise of the Tomb Raider; een game die aan het einde van 2015 uit is gekomen voor de Xbox 360 en Xbox One en in 2016 voor de PlayStation 4 en PC.

  In Rise of the Tomb Raider ga je dus aan de slag met Lara Croft. Je reist af naar Siberië, waar je op zoek gaat naar Kitezh, een legendarische stad. Hier gaat ze de strijd aan de paramilitaire organisatie die deze stad in handen heeft. Ze gaat niet alleen de strijd aan met deze organisatie, maar ook met de omgeving. In Siberië is het niet makkelijk om te overleven en je kunt de semi-open wereld geweldig ontdekken. Een game met Lara Croft verdient sowieso een plaats in deze lijst met de beste Xbox Game Pass games.

  6. Devil May Cry 4: Special Edition

  Het vierde deel in de Devil May Cry serie zit wederom vol met keiharde hack and slash actie. Devil May Cry 4 kwam origineel uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360, maar in de Xbox Game Pass kun je de Special Edition gratis krijgen. Dit is de geüpgradete versie van de game voor de PlayStation 4 en Xbox One. Binnenkort komt het nieuwste deel in de serie uit op 8 maart 2019.

  Devil May Cry 4 heeft een aparte manier van spelen. Je speelt namelijk als Nero en als Dante, maar in deze game zijn het eigenlijk tegenstanders. Dante heeft namelijk de leider van the Order of the Sword vermoord en hierdoor wil Nero hem afstoppen. Beide spelers gaan de strijd aan vol met snoeiharde gevechten met geweren, zwaarden en andere wapens. Je hebt nu nog mooi even de tijd om Devil May Cry 4 gratis te spelen, voordat het nieuwste deel uitkomt. Mede daarom staat deze game in deze lijst met de top 10 beste Xbox Game Pass games.

  5. PES 2019

  De strijd tussen FIFA en PES bestaat al jaren en zal voorlopig ook nog niet stoppen. Het is niet duidelijk welke game beter is. Dan zijn de graphics van PES weer beter, maar is de gameplay van FIFA weer superieur. En dan zijn de modi van FIFA weer beter, maar heeft PES de rechten voor de Champions League. Het is eigenlijk nooit helemaal duidelijk geweest wat de beste voetbalgame is. Maar daar gaat het ook helemaal niet om, want het zijn allebei hele vermakelijke games, waarvoor je normaal gesproken 60 euro betaald.

  Nu kun je PES 2019 dus gratis downloaden, wanneer je een Xbox Game Pass abonnement aanschaft. PES heeft niet zoveel officiële competities, maar de Eredivisie zit er in ieder geval wel in. Dus je kunt met jouw favoriete Nederlandse club aan de slag om te proberen de beste van de wereld te worden. Voetbal is zo ontzettend populair dat elke liefhebber PES 2019 een keer zou moeten proberen. Daarom staat deze game ook in deze lijst met de beste Xbox Game Pass games tot nu toe.

  4. Hellblade: Senua’s Sacrifice

  Hellblade: Senua’s Sacrifice is pas sinds het einde van 2018 beschikbaar in de Xbox Game Pass. Het verhaal uit de game is geïnspireerd door de Noorse en Keltische mythologie. De game valt niet in één genre te zetten. Eigenlijk is Hellblade: Senua’s Sacrifice een hack and slash game, vol met puzzels en ook nog eens een psychologische horror. De game is ontzettend diepgaand en het verhaal is ontroerend. Het hoofdpersonage heeft psychische problemen. Om dit goed weer te geven in de game hebben de ontwikkelaars nauw samengewerkt met doktoren en mensen die zelf aan een stoornis lijden.

  Het verhaal gaat over Senua. Zij is een krijger uit het oude Schotland. Ze moet proberen een weg te vinden door Helheim, maar daarvoor moet ze wel meerdere wezens uit de weg ruimen. Uiteindelijk heeft ze maar één doel; het redden van de ziel van haar overleden liefde Hela. Het verhaal is prachtig, tranentrekkend en meeslepend en daarom zeker een must-have, wanneer je een Xbox One hebt. Het is daarom ook een van de beste Xbox Game Pass games tot nu toe.

  3. Ashen

  Ashen is vanaf 7 december 2018 verkrijgbaar in de Xbox Game Pass bibliotheek. Het was een van de eerste games die meteen bij de release beschikbaar was in het abonnement van Xbox. Dat de game gratis is, wil niet zeggen dat het geen goede game is. De game werd namelijk goed ontvangen door de critici. Volgens hen heeft de game in sommige opzichten wat weg van de Dark Souls serie.

  In de wereld van Ashen schijnt de zon nooit. Jij speelt als een karakter dat eigenlijk helemaal geen thuis heeft, maar daar wel naar op zoek is. In een duistere wereld ben je eenzaam, maar er is genoeg te doen. Er valt van alles te ontdekken in de open wereld, maar dit hoef je niet alleen te doen. Er kan namelijk ook co-op worden gespeeld tegen de vele monsters die je in de wereld gaat tegenkomen.

  2. Forza Horizon 4

  We zijn aangekomen bij de runner-up in deze lijst met de beste Xbox Game Pass games tot nu toe. Forza Horizon 4 is een geweldige racing game, waarin ontzettend veel te doen is. De game kreeg dan ook niet voor niets een 9.5 in onze Forza Horizon 4 review. Theo gaf aan dat zelfs de grootste race-leek deze game fantastisch zal vinden. Daarom is Forza Horizon 4 een game die iedere Xbox Game Pass gebruiker moet proberen. Het is namelijk een van de beste Xbox Game Pass games die tot nu toe is uitgekomen.

  In de voorgaande Horizon games speelde vooral dag en nacht een rol in de races, maar tijdens Forza Horizon 4 gaat de ontwikkelaar nog een stapje verder. De seizoenen hebben invloed op de races, zoals dat in het echt ook zou gebeuren. In de winter zul je andere banden moeten gebruiken dan in de zomer en herfst. Ook kun je kiezen voor een hele andere wagen, zoals een buggy of een 4x4. De keuze is aan jou in een van de beste racegames van 2018.

  1. We Happy Few

  Nu moet de nummer één in deze lijst met de beste Xbox Game Pass games wel geweldig zijn en dat is deze game ook. We Happy Few is pas enkele dagen beschikbaar in de bibliotheek van het abonnement van Xbox. Vanaf 17 januari kun je, wanneer je een Xbox Game Pass abonnement hebt, deze game toevoegen aan jouw collectie. Wanneer je een Xbox One X hebt, kun je deze game zelfs in een nog betere kwaliteit spelen.

  We Happy Few is een first person actiegame die zich afspeelt in de jaren ‘60 in Engeland. De wereld lijkt wel perfect, want iedereen is vrolijk en alles is kleurrijk. Maar hiervoor moet je wel regelmatig een pilletje doorslikken. Wanneer je dit niet doet, zie je pas in hoe verschrikkelijk de wereld er aan toe is. Wanneer je de drug overslaat, verander je in een downer en word je overgeplaatst naar een aparte afdeling in de stad.

  Beste Xbox Game Pass games tot nu toe

  Dit is een lijst met de beste Xbox Game Pass games die tot nu toe uit zijn gekomen. In 2019 worden er veel releases meteen toegevoegd aan de Xbox Game Pass. Ga naar de website van Xbox om een abonnement af te sluiten!

  Quantum Break

  Verkijgbaar vanaf 5 april 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.