Top 5 beste Warhammer games

  De vijf beste Warhammer games op een rij. Het Warhammer universum is ooit begonnen als een strategisch bordspel, maar kent tegenwoordig ook een lange lijst videogames, waar Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr aan toegevoegd is. Of je nou fan bent van het Warhammer Fantasy universum of het Warhammer 40,000 universum, op deze lijst staat zeker een game voor jou.

  Focus Home Interactive

  5 - Blood Bowl 2

  De eerste game op deze lijst is wat anders dan het traditionele Warhammer hak-schiet en toverwerk. In Blood Bowl 2 nemen de verschillende rassen uit het universum het voor de verandering niet tegen elkaar op tijdens gigantische oorlogen op het slagveld.

  Blood Bowl is een parodie op American Football-games. Om de een of andere reden hebben de verschillende facties uit de wereld van Warhammer besloten te stoppen met elkaar uit te moorden, en het in plaats daarvan tegen elkaar op te nemen tijdens vriendschappelijke potjes American Football. Nou ja vriendschappelijk... De naam is niet voor niets Blood Bowl.

  In dit spel neem je het in turn-based potjes op tegen rivaliserende rassen. In de singleplayer campaign word je de coach van het falende team de Reikland Reavers en is het jouw taak om deze underdogs om te smeden in een winnend team. In de multiplayer stel je je eigen team samen en neem je het daarmee op tegen andere spelers. Ook kun je in een online marktplaats spelers uitwisselen met andere gamers.

  Relic Entertainment

  4 - Warhammer 40,000: Space Marine

  Van deze combinatie tussen een third-person shooter en een hack 'n slash zul je hoe dan ook haar op je tanden krijgen. in Space Marine kruip je in de huid van een, je raadt het al, Space Marine. De Space Marines zijn de elitetroepen van The Empire, het machtige intergalactische Keizerrijk van de mensheid.

  Op de planeet Graia neem je het op tegen een invasie van Orks, en schiet, hak, sla, boor en zaag je een bloederige weg door hun rangen. Maar de echte vijand, de machten van Chaos blijken een moeilijkere noot om te kraken. Het verhaal is niet om over naar huis te schrijven, en de AI in het spel zal nooit complimenten krijgen over zijn intelligentie, maar toch is deze game zwaar verslavend, dankzij één element.

  De wapens in Space Marine zijn namelijk zo over-the-top mogelijk gemaakt. Je krijgt regelmatig veel te grote nieuwe wapens in je inventory, die jij als genetisch gemanipuleerde Space Marine rondzwaait alsof het niks is. Natuurlijk kun je de vijand te lijf met het assortiment aan geweren, maar veel leuker is dit om te doen met de verschillende hamers, bijlen, en het ondertussen iconische Chain-Sword.

  Fatshark

  3 - Warhammer: Vermintide 2

  Warhammer: Vermintide 2 is een first-person hack 'n slash-spel waarin je het alleen of tijdens de co-op opneemt tegen de machten van Chaos, en de Skaven een soort ratten. Je vecht tegen een ware horde van deze vijanden, je zou het een vloed van ongedierte kunnen noemen.

  Vermintide 2 speelt zich af in het Warhammer Fantasy-universum, in de vroege dagen van de eindtijden. Dit is een apocalyptische oorlog tussen de rassen van Warhammer en de Skaven, die worden ondersteund door de aanbidders van Nurgle, de god van chaos en bederf. Uiteindelijk zal deze oorlog leiden tot het vergaan van de Warhammer-wereld.

  De gameplay van Vermintide 2 doet denken aan Left 4 Dead; een groep van vier spelers baant zich een weg door eindeloze horden herzenloze vijanden. Het verschil zit hem in de level-progressie en de loot die je kunt oprapen onderweg. Niets is zo bevredigend als je oorlogshamer contact laten maken met het gezicht van een Skaven.

  Relic Entertainment

  2 - Warhammer 40,000: Dawn of War II

  Dit tweede deel uit de Warhammer 40K-strategie serie combineert RTS met RPG-elementen. In tegenstelling tot het vorige deel en meeste andere games uit het RTS-genre is het niet meer nodig om je basis op te bouwen en grondstoffen te verzamelen. In plaats hiervan bestuur je je legers in gevechten die doen denken aan Company Of Heroes; je voert versterkingen aan, maakt gebruik van dekking en hebt gespecialiseerde eenheden om de vijand uit gebouwen te branden, slaan of op te blazen.

  In Dawn of War II neem je de leiding over The Space Marines, The Eldar, Orks, Tyranids, The Chaos Space Marines of The Imperial Guard. In een non-lineaire campaign vecht je als de Space Marines tegen de Orks om verschillende planeten in het Warhammer 40K universum.

  Het belangrijkste deel van Dawn of War II is de multiplayer. Hier strijd je met of tegen andere spelers om de controle van bepaalde punten op de kaart. Verder heeft ontwikkelaar Relic Entertainment enorm veel content toegevoegd aan het spel door de verschillende uitbreidingen.

  The Creative Assembly

  1 - Total War: Warhammer & Total War: Warhammer 2

  De combinatie van de populaire strategiereeks Total War en Warhammer was voor veel fans van de bordspellen iets waar ze al jaren op hadden gewacht. Eindelijk was het mogelijk om de gigantische veldslagen tussen de verschillende Warhammer-rassen op grote schaal en met glorieuze graphics na te spelen.

  De eerste Total War: Warhammer is gevestigd in The Old World, en focust zich op de invasie van Chaos in de wereld. Je neemt de leiding over de menselijke, Dwergen, Orc of Vampire Counts-rassen en doet je best om de duistere invasie te stoppen en tegelijkertijd de rest van je rivalen uit te moorden. Het vervolg is gevestigd in The New World, waar je met een aantal nieuwe rassen probeert The Great Vortex the stabilizeren of te vernietigen en zo de machten van Chaos te stoppen.

  De Total War: Warhammer spellen combineren de grootse veldslagen die we kennen van de Total War-serie met de monsters en helden uit Warhammer, wat zorgt voor bizarre en intense gevechten. De reden dat deze twee games één plek in deze lijst krijgen? Ontwikkelaar The Creative Assembly heeft het ambitieuze plan om met een patch de campaigns in beide spellen te gaan samenvoegen voor spelers die zowel het eerste als tweede deel hebben gekocht.

  Beste Warhammer games - welke nog meer?

  Tot zover onze lijst van de beste Warhammer games. Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyris nu uit voor pc en consoles. Ook is Warhammer: Chaosbane aangekondigd. Kunnen we volgend jaar een nieuwe lijst van de beste Warhammer games maken?

  Warhammer 40,000: Dawn of War II

  Verkijgbaar vanaf 20 february 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.