De 6 beste VR games 2017 - Toffe titels om naar uit te kijken

  Virtual Reality wordt alsmaar populairder en de ontwikkelingen op dit gebied worden steeds groter en beter. Maar welke games moeten we in 2017 in de gaten houden? Lees hier wat de beste VR games 2017 zijn.

  Het is goed om te zien dat VR alsmaar wordt doorontwikkeld en dat er continu nieuwe ideeën worden geproduceerd. Met de PlayStation VR, Oculus Rift en de HTC Vive is het tegenwoordig al goed mogelijk om in VR te gamen en de games die voor deze brillen gemaakt worden, zijn van een steeds hoger niveau. Wat biedt 2017 ons qua virtual reality games? Wij zetten de beste VR games 2017 op een rij.

  6. Fallout 4 VR (HTC Vive)

  Tijdens de E3 van 2016 kondigde Bethesda een speciale VR-versie van Fallout 4 aan. Hierin kun jij de wereld van Fallout 4 volledig in virtual reality doorlopen, waarbij je via controllers je mannetje kunt besturen.

  De eerste berichten over Fallout 4 VR voorspellen veel goeds. Ondanks dat de demo op de E3 aan de korte kant was, gaf het een indrukwekkende ervaring. Zo is het enorm gaaf om in de post-apocalyptische wereld van Fallout in VR monsters en vijanden neer te knallen. De HTC Vive geeft je een unieke ervaring waarbij je echt het gevoel hebt dat je onderdeel uitmaakt van Fallout 4.

  Als Bethesda de VR-demo van de E3 weet uit te breiden naar een volledige game die heerlijk functioneert, dan kan Fallout 4 VR een van de beste VR games 2017 worden. Stel je maar eens voor om in de wereld van Fallout 4 rond te lopen, terwijl jij met je hoofd bepaalt waar je heen kijkt. De mogelijkheden zijn eindeloos.

  Er zijn nog geen officiële berichten over de release van Fallout 4 VR, maar de game wordt in 2017 verwacht.

  5. Ace Combat 7 (PlayStation VR)

  In Ace Combat 7 stap jij in de schoenen van Ace, een piloot die in de lucht zijn land moet verdedigen. Jij moet je staande weten te houden in gevechtsvliegtuigen. Het mooie van Ace Combat 7 is dat de game niet alleen normaal speelbaar is, maar ook ondersteuning krijgt voor de PlayStation VR.

  Dit opent deuren naar een hele nieuwe wereld. Hoe tof moet het wel niet zijn om in virtual reality in een straaljager een luchtgevecht aan te gaan? Overal om je heen vliegen er allerlei vijanden die je proberen neer te halen en door de VR-ervaring lijkt het net alsof je er middenin zit.

  Ace Combat 7 wordt gebouwd met Unreal Engine 4, dat ervoor zorgt dat de game grafisch een genot wordt om naar te kijken. Mocht de game van Bandai Namco goed uitpakken, dan kan dit een van de beste VR games 2017 worden. De continue actie die je hebt als je in een straaljager stapt, zou een uniek gevoel kunnen geven.

  Het enige minpuntje is dat alle actie en de verschillende beelden die je te zien krijgt, je wellicht duizelig kunnen maken. Hopelijk kan ontwikkelaar Project Aces hier een oplossing voor vinden en dan wordt dit een toffe VR game om uit te proberen. Ace Combat 7 zal in 2017 uitkomen op de PlayStation 4 met ondersteuning voor PlayStation VR.

  4. Farpoint (PlayStation VR)

  Farpoint is een shooter die zich in de toekomst afspeelt. Je bevindt je op een buitenaardse planeet waar je onderzoek doet naar deze mysterieuze plek. De wereld lijkt erg rustgevend, maar dan schijnen er allemaal monsters op deze planeet te leven. Je ruimtestation wordt aangevallen en iedereen van je crew lijkt verdwenen, aan jou de taak om het ruimtestation weer te vinden zodat je veilig terug naar huis kunt gaan.

  De setting in de ruimte zorgt voor een tof gevoel. De onbekende planeet ziet er mooi uit en dat zorgt ervoor dat je meer om je heen aan het kijken bent dan dat je echt met de game bezig bent. Het oog wil ook wat en dat is zeker het geval in Farpoint. Daarnaast heeft Farpoint een interessant verhaal dat ons wel eens volledig mee zou kunnen slepen, vanaf het moment dat je de PlayStation VR-bril op zet.

  Een andere toffe feature van Farpoint is de aim-controller. Met deze controller kun je richten en schieten met een wapen in de vorm van een controller. Dit is een leuke feature die je VR-ervaring naar het volgende niveau brengt. Jij hebt volledige besturing om te schieten en dit is zeker een enorm interessante manier om met VR aan de slag te gaan.

  Alleen voor de aim-controller zelf is het al waard om de game uit te proberen. Voeg daar nog even de interessante planeet aan toe en je hebt wellicht een van de beste VR games 2017 te pakken. Farpoint is speciaal ontwikkeld voor de PlayStation VR en moet ergens in 2017 uitkomen.

  3. Arktika.1

  Arktika.1 wordt ontwikkeld door 4A games uit Oekraïne, deze studio is ook verantwoordelijk voor de Metro franchise. Arktika.1 is een first-person shooter en wordt speciaal voor de Oculus Rift ontwikkeld. Het verhaal van de game speelt zich af in 22e eeuw waarin er een nieuwe ijstijd heerst op aarde. Alleen de regio's rond de evenaar zijn nog bewoonbaar, maar sommige mensen overleven nog steeds op de koudere plekken op de wereld.

  Deze mensen leven in kolonies in bijvoorbeeld Rusland, maar dit is niet geheel zonder gevaar. De kolonie moet namelijk beschermd worden voor plunderaars, stropers en andere rare wezens en dit is waar jij als speler om de hoek komt kijken. Bewapend met je Oculus Rift en de Touch controllers neem je het op tegen allerlei vijanden en probeer je jezelf en de kolonie in leven te houden.

  Arktika.1 komt in het derde kwartaal van 2017 uit voor de Oculus Rift. Het is nog niet bekend hoe duur de game gaat worden.

  2. Star Trek Bridge Crew

  Star Trek Bridge Crew is een actie avonturen game en wordt ontwikkeld door Red Storm Entertainment. De game speelt zich af in de alternatieve realiteit die in de Star Trek film uit 2009 tot stand kwam. Het schip USS Aegis van de Sterrenvloot gaat in deze game op zoek naar een nieuwe planeet voor de Vulcans nadat hun planeet vernietigd werd. De USS Aegis zet koers naar The Trench, een regio in de ruimte die wordt bewoon door de Klingons.

  De game kan tot en met vier spelers gespeeld worden die een van de volgende rollen kunnen kiezen: Kapitein, Tactisch officier, Ingenieur en Helm officer. Je kunt de game met drie vrienden spelen, maar je kunt er ook voor kiezen om met online met drie andere mensen het schip te besturen. De game bestaat uit een verhaal modus en daarnaast kun je ook een van de willekeurig gegenereerde missies spelen. In de de game kun je naast de USS Aegis ook met de bekende USS Enterprise aan de slag gaan.

  Star Trek Bridge Crew komt op 30 mei uit voor PlayStation VR, de Oculus Rift en de HTC Vive. De game kost 49,99 euro en is nu al te vinden in de PlayStation Store en op Steam.

  1. Gran Turismo Sport

  Gran Turismo is een race game en wordt ontwikkeld door Polyphony Digital. Het is de zevende hoofd game uit de Gran Turismo die in 1997 gelanceerd werd. De game werd in 2015 aangekondigd en het wordt de eerste Gran Turismo game die voor de PS4 wordt uitgebracht. Het brein achter de Gran Turismo serie, Kazunori Yamauchi, liet weten dat met Gran Turismo Sport een nieuw hoofdstuk in de franchise wordt gestart.

  Gran Turismo Sport zal drie verschillende game modi bevatten: Campaign, Sports Mode en Arcade Mode. Het spel krijgt bij de launch 137 offline uitdagingen om te voltooien. De game kan zowel online als offline gespeeld worden en zal voor het eerst auto's van Porsche bevatten. De game krijgt een companion app waarmee je je statistieken kunt bijhouden en kunt zien hoe je het doet in vergelijking met je vrienden.

  Gran Turismo komt in het vierde kwartaal van 2017 uit voor de PS4. Het is nog niet bekend op welke datum de game precies uitkomt en de prijs van het spel is ook nog niet bekendgemaakt. De game heeft natuurlijk PlayStation VR ondersteuning en wordt een PS4 exclusive.

  Arktika.1

  Verkijgbaar vanaf 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.