Beste tv-series van 2023 volgens Rox van der Helm

Article
dinsdag, 26 december 2023 om 10:00
go1 63d4e747ae799f1675513297
Het jaar zit er weer bijna op en dat betekent dat er flink wat nieuwe tv-series uit zijn gekomen. Welke Rox van der Helm de leukste series vond van dit jaar, lees je in dit artikel.

The Last of Us (HBO Max)

Het lijkt wel alsof alles wat Pedro Pascal aanraakt, verandert in goud. Zo schitterde hij al in Narcos, Game of Thrones, The Mandalorian en dit jaar ook in de HBO-hit The Last of Us, naar de gelijknamige game. The Last of Us als tv-serie is warm ontvangen en dat is een bijzonder resultaat als je bedenkt dat veel verfilmingen van games op zijn zachtst gezegd floppen.

The Last of Us is een Amerikaanse postapocalyptische tv-serie die het verhaal vertelt van Joel en Ellie. Joel is een volwassen man, terwijl Ellie een tiener is en geen ouders meer heeft. Ook Joel draagt littekens. En zo gebeurt het dat de kijker op een prachtige emotionele achtbaan getrakteerd wordt als Joel zich over Ellie ontfermt in een pandemie waar continu gevaar op de loer ligt. Heb je de serie nog niet gezien? Ga het kijken. Bovendien nodigt het uit om kennis te maken met de gameserie, die óók ontzettend goed is.
shrinking photo 010802 1f1699272845

Shrinking (Apple TV+)

Heb je een abonnement op Apple Plus en wil je de lachspieren trainen? En ben je ook nog stiekem een beetje fan van Harrison Ford? Dan is Shrinking een kijktip voor jou. Deze tv-serie gaat over Jimmy (Jason Segel) die worstelt met het verlies van zijn vrouw. Hij is therapeut, maar door zijn privésituatie kan hij eigenlijk zijn eigen patiënten niet van een normaal advies voorzien, wat uitmondt in hilarische situaties.
Stel je daarbij voor dat je ook Ford als therapeut hebt, maar dan wel een uiterst chagrijnig en sarcastisch mannetje en je hebt goud in handen. De verschillende personages van deze serie zijn goed uitgewerkt en zorgen ervoor dat je soms een glimlach hebt en soms hardop moet lachen. Ik kan de serie dan ook van harte aanbevelen.

Shadow & Bone Seizoen 2 (Netflix)

Wie van fantasy houdt, doet er verstandig aan om Shadow & Bone te kijken met in de hoofdrol Ben Barnes. Dit jaar verscheen seizoen 2 en konden kijkers weer verder met de verhaallijn die gecreëerd is door auteur Leigh Bardugo. Het verhaal gaat over de wees Alina Starkov die een unieke kracht heeft, alleen heeft iemand daar hele andere plannen mee. Ik vond het heerlijk om dit tweede seizoen te kunnen kijken dit jaar!
beef 101 unit 02723rc2 1f1681484859

BEEF (Netflix)

Weet je wat je soms op een streamingdienst zou kunnen doen? Gewoon willekeurig iets aanklikken. Voor je weet, word je verrast. Dit overkwam mij toen ik BEEF opstartte, waarbij ik getriggerd werd door de foto van Steven Yeun. Ik herkende hem als speler in The Walking Dead en dacht: ik heb eigenlijk nog niets anders van hem gezien. Daarop besloot ik BEEF te kijken. Eerder schreef ik al het artikel: 5 redenen om BEEF te kijken.
De serie komt zo verrassend uit de hoek, waardoor ik veel gelachen heb. Zoveel situaties zijn absurd. De eerste paar afleveringen zijn wel een stuk sterker dan latere afleveringen, maar evengoed is het een leuk tussendoortje om te kijken.

Grey’s Anatomy seizoen 19 (Disney+)

En dan kom ik aan bij mijn quilty pleasure. Ralph vindt het echt verschrikkelijk dat ik dit in mijn lijstje heb staan, maar I don’t care. Ja, ik heb dus al 18 seizoenen gezien van Grey’s’ Anatomy en op het moment van schrijven ben ik over de helft van seizoen 19. Ik houd ervan. Soms is het heerlijk om in een druk leven iets te kijken wat lekker hersenloos is. Voor mij is dat deze serie. En ik houd gewoon van de personages en de verhaallijnen. Daar ga ik me niet voor schamen.