Grimm op Netflix - Vier redenen waarom je de serie een kans moet geven

  Monsters, historische kennis en flinke wapens waarmee je gemakkelijk iemands schedel kunt kraken. Het laatste seizoen van Grimm is sinds enkele dagen op Netflix te bekijken. Wat heeft deze serie eigenlijk allemaal te vertellen? Hier zijn vijf redenen waarom je Grimm op Netflix moet kijken!

  NBC Universal Media

  Je kent het woord "Grimm" misschien van andere dingen, zoals de gebroeders Grimm. Het grappige is dat de wezens uit de bovennatuurlijke politieserie zijn geïnspireerd op de sprookjes van de gebroeders Grimm. De officiële naam voor deze wezens is Wesen (Duits voor wezen). Er zijn een hoop verschillende Wesen in de wereld.

  Je zou denken dat zo'n monster geen vijanden heeft, maar dat is wel zo. Naast de strijd tussen de Wesen zelf, heb je het bestaan van een Grimm. Een Grimm beschermt de balans tussen de mensheid en mythologische wezens. Een Grimm zal een Wesen doden als het moet.

  De Wesen zijn daarom vaak bang voor een Grimm en laat onze hoofdpersonage, Nick Burkhardt, nou net een Grimm zijn. Het enige probleem is dat hij het nog niet weet. Nick komt er langzamerhand achter wat hij eigenlijk is en hoe hij moet omgaan met de Wesen.

  Wanneer je de serie op Netflix kijkt kom je terecht in Portland. Hier volgen we het verhaal van Nick Burkhardt, gespeeld door David Giuntoli (A Million Little Things). Nick is een politieagent en dit kan hij gemakkelijk combineren met zijn leven als Grimm. Zo heeft hij de mogelijkheid om op bepaalde plaatsen te komen waar je normaal gesproken niet toe bevoegd bent. Nick probeert naast zijn baan als politieagent om de wereld te beschermen tegen slechte Wesen. De meeste Wesen willen namelijk geen problemen, maar andere Wesen vinden dat ze beter zijn dan de mensen. Zo doden sommige Wesen met gemak.

  Met behulp van Nicks Wesen vrienden en politieagent Hank Griffin, gespeeld door Russell Hornsby (Creed II), probeert Nick de wereld te beschermen tegen nieuwe gevaren. Wat is hier dan zo leuk aan?

  NBC Universal Media

  4. De relaties tussen de sterke personages

  Waarom zou je Grimm op Netflix een kans geven? Vanwege de cast natuurlijk! David Giuntoli heeft de eer gehad om Nick te mogen spelen. Hij zette een bijzondere Grimm neer en dit deed hij met elk deel van zijn lichaam. David Giuntoli's gezichtsuitdrukkingen en lichaamshouding geven iets speciaals aan zijn personage.

  Elizabeth Tulloch (Supergirl) kreeg de taak om Nicks vriendin, genaamd Juliette Silverton, te spelen. Juliette is dan wel volkomen menselijk, maar ze weet zich prima te redden tussen de Wesen. Elizabeth Tulloch speelt haar rol zes seizoenen lang goed en dit merk je aan haar karakterontwikkeling. Je moet je niet in haar vergissen, want Juliette zal je leren dat ze veel meer kan dan de mannen in de serie.

  Naast Juliette heb je namelijk nog drie andere vrouwelijke personages waar je zeker weten geen ruzie mee wil krijgen. Eén van deze dames is Trubel, gespeeld door actrice Jacqueline Toboni (Easy), die een andere Grimm is. Ook met Rosalee, die vertolkt wordt door Bree Truner (The Ugly Truth), moet je oppassen. Ze is namelijk een Wesen en om precies te zijn een Fuchsbau (vos). Ze ziet er misschien lief uit, maar ook een Fuchsbau weet flink wat schade aan te richten.

  Wie ook kwaad kan doen is Adalind en dit laat ze in het begin goed merken. Adalind wordt in de serie gespeeld door actrice Claire Coffee (Buddymoon). Adalind is een hexenbiest - oftewel een heks - en maakt situaties vaak opzettelijk erger voor Nick.

  Elke relatie, zowel vriendschappelijk als romantisch, is goed uitgewerkt en ontwikkeld zich met ieder seizoen. Wat de serie goed doet is het feit dat iedereen zijn eigen verhaal heeft. Elk verhaal loopt door elkaar heen en zo kent ieder in Portland elkaar ook. Terwijl je Grimm op Netflix kijkt kom je er al snel achter dat vrienden met gemak vijanden worden en andersom.

  NBC Universal Media

  3. De historische kennis

  Op Netflix kunnen we heel het verhaal van Grimm bekijken. Het verhaal is niet zo simpel als dat het in eerste instantie lijkt. Ja, het gaat over een agent die wezens kan zien. En ja, hij kan deze wezens daarna makkelijk opsluiten omdat hij bij de politie werkt, maar vergeet niet dat Grimm nog veel meer dan dat is! Je komt er al snel achter dat Grimm wel houdt van een stukje geschiedenis.

  Zo heeft Nick boeken geërfd van zijn tante, die ook een Grimm was. Deze boeken worden van generatie op generatie doorgeven. In deze boeken staan informatie over bijna alle soorten Wesen en andere Grimm-achtige zaken zoals verborgen schatten. Vaak behoorde deze verborgen schatten tot de zeven ridders. Deze zeven ridders zijn voorvaders van alle Grimms en dus ook van Nick Burkhardt.

  De geheimzinnige vierde kruistocht van de zeven ridders, de wrede organisaties en alle schatten die in het buitenland verstopt zitten. Er zijn genoeg historische mysteries die moeten worden opgelost en dit is natuurlijk de taak voor een Grimm. Gelukkig wordt Nick bijgestaan door zijn vrienden. Zowel Wesen als mensen, iedereen in Nicks omgeving staat klaar zodat hij dit avontuur niet alleen mee hoeft te maken. Grimm leert je dan ook nog iets over vriendschap en vertrouwen, terwijl je rustig op de bank - of in bed - Netflix kijkt.

  NBC Universal Media

  2. Elk seizoen brengt weer iets nieuws

  Een serie waarbij bijna elk seizoen dezelfde structuur heeft is niet voor iedereen weggelegd. Het kan al snel saai of eentonig worden als een serie een makkelijk onderwerp heeft en elk seizoen dezelfde dingen laat zien. Gelukkig is Grimm niet zo! Natuurlijk blijft de serie gaan over een Grimm in Portland, want het zou een beetje vreemd zijn als de serie omslaat naar een totaal ander onderwerp.

  In deze politieserie staat de Grimm daarom centraal. Hoewel het eerste seizoen voornamelijk ging over de verschillende soorten Wesen en Nicks geheime leven als een Grimm, gaan andere seizoenen dieper op bepaalde onderwerpen in. Er zijn namelijk zes seizoenen, 123 afleveringen, en dus genoeg Grimm avonturen om te volgen.

  Zes seizoenen klinkt veel, maar elk seizoen is anders en dit houdt de serie spannend. Daarnaast krijgt elk personage per seizoen de kans om de spotlight te nemen. Nick Burkhardt is dan wel onze geliefde Grimm, maar er zijn meerdere personages die een verhaal te vertellen hebben. Denk bijvoorbeeld aan Adalind en hoe haar leven als Hexenbiest eruit ziet. Of Hank, hoe gaat het met hem terwijl hij als mens tussen alle Wesen zit?

  Er zijn genoeg avonturen, personages en Wesen om zes seizoenen mee te vullen. Geen enkel seizoen zal op zijn voorganger lijken.

  NBC Universal Media

  1. De verschillende soorten Wesen

  Onze laatste reden waarom je Grimm op Netflix zou moeten kijken zijn natuurlijk de Wesen! Hoe kunnen de Wesen nou geen reden zijn om de serie te volgen? Zonder Wesen is er gewoonweg geen Grimm. Het lijkt misschien makkelijk om een paar soorten Wesen te creëren, maar probeer maar eens om honderden Wesen te bedenken. De makers van Grimm is dat meer dan gelukt! Elke Wesen heeft zijn eigen kenmerken en rangorde. Zo zijn sommigen, ondanks dat ze zelf Wesen zijn, bang voor een Zauberbiest of Hexenbiest.

  Deze Wesen zijn en blijven natuurlijk gewone mensen, maar ze kunnen op elk moment veranderen naar hun monsterlijke vorm. De één is slecht, de ander is goed en sommigen zijn een beetje van beide. Het zorgt ervoor dat de show zich nog kan onderscheiden van andere populaire series. Er is namelijk op Netflix geen enkele serie zoals Grimm, mede dankzij de Wesen!

  Grimm op Netflix - Vergeet de quotes niet!

  Elke aflevering van Grimm begint met een openingszin, maar noem het gerust een quote. Elke quote heeft te maken met het onderwerp van die aflevering. Daarom was het geen verrassing toen heel de serie ook een passende quote kreeg, iets wat Grimm erg goed omschrijft:

  "Er was eens een man die een leven leidde dat zo vreemd was, dat het wel waar moest zijn. Alleen hij kon zien wat niemand anders kan - de duisternis daarbinnen, het echte monster binnenin - en hij is degene die hen moet tegenhouden. Dit is zijn plicht, dit is het leven van een Grimm."

  Dit waren de belangrijkste redenen waarom je Grimm op Netflix zou moeten kijken. Alle zes de seizoenen van Grimm staan op Netflix, dus je kunt het prima bingewatchen. Als je na alle seizoenen die op Netflix staan nog meer wil zien van Grimm, dan moet je nog even wachten. Naast de originele serie zou er nog een Grimm spin-off komen met een vrouwelijke hoofdpersonage. Wanneer de spin-off verschijnt is nog niet duidelijk.

  Dit artikel is op 26 mei 2020 bijgewerkt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.