De beste third person shooters van 2019 om het nieuwe jaar mee in te knallen

Article
zondag, 22 december 2019 om 12:00
the division 2f1575032821
Het jaar is bijna voorbij en dat betekent dat het tijd is om de balans op te maken. Het third person shooter genre heeft dit jaar weer een aantal nieuwe titels erbij gekregen, maar wat zijn nu de beste games in de categorie? Kom erachter in deze special.
In deze lijst met beste third person shooters van 2019 zetten we de games op het rijtje die een extra grote pluim verdienen. Net als alle andere beste van 2019-artikelen is deze lijst een samenstelling van verschillende elementen die we meenemen als we terugkijken op wat het beste is van 2019. Onze reviews spelen hier natuurlijk ook een rol in, maar zijn niet de enige pijler waarop we deze lijst baseren. Ook andere beoordelingen en updates nemen we onder andere in ogenschouw.

The Division 2

Ubisoft is de laatste paar jaar flink aan de weg aan het timmeren. Niet alleen met het introduceren van nieuwe games, maar ook om bestaande titels te ondersteunen. Zo werd de eerste The Division omgebouwd van een flop naar een succesverhaal. Voor The Division 2 had ontwikkelaar Massive Entertainment dan ook een aantal lessen geleerd.
Het tweede deel in de looter shooter franchise speelt zich af in het zonnige Washington DC. Een flinke verandering van het ondergesneeuwde New York. Toch blijft de opdracht ongeveer hetzelfde: zorg dat je als Division-agent controle krijgt over de hoofdstad en reken af met de verschillende vijandelijke groeperingen.
Wanneer je voor het eerst het vuur opent op een vijand zal meteen opvallen dat de tegenstanders geen kogelsponzen meer zijn, de gameplay werkt heerlijk soepel en zoals het een looter shooter betaamt word je bedolven onder de wapens en uitrustingen. Sinds release zijn er bovendien flink wat updates uitgebracht, waardoor The Division 2 niet mag ontbreken in deze lijst.
gears 5f1573829269

Gears 5

Dit jaar werden fans van de Gears of War-serie eindelijk getrakteerd op het volgende deel. Deze keer krijgen spelers Kait Diaz onder de knoppen. Zij moet de waarheid zien te achterhalen over de oorsprong van de Locust en haar eigen familie. Het vijfde deel richt zich vol op het persoonlijke verhaal van de protagonist en doet dat met verve.
Natuurlijk gaat dat avontuur gepaard met het nodige schietwerk, zoals we van de serie mogen verwachten. Niet alleen in het uitgebreide singleplayer-verhaal, maar ook de talloze modi daarnaast. Met multiplayer-opties als Versus, Horde en Escape ben je een behoorlijke tijd zoet met deze ijzersterke third person shooter. Bezitters van een Xbox One of PC kunnen in hun handen wrijven.
rdr2 moneyf1573034921

Red Dead Redemption 2

Vorig jaar haalde Red Dead Redemption 2 zo’n beetje alle prijzen binnen die er te winnen waren en ook dit jaar gaat de game daar rustig mee door. PC-gamers kunnen namelijk eindelijk met de titel van Rockstar aan de slag en krijgen er bovendien een aantal nieuwe opties bij, zoals een Photo Mode en extra missies.
Het echte cadeau blijft natuurlijk het verhaal van RDR2. Jij stapt in de schoenen van Arthur Morgan, een ervaren outlaw in de Van Der Linde Gang. De bende zit in zwaar weer, met een lege kas en de autoriteiten op de hielen. Voordat je ook maar kennis hebt gemaakt met alle leden moet je je vaardigheden als crimineel laten zien, zodat we dat van Rockstar-games gewend zijn.
Wanneer je klaar bent met het meeslepende verhaal kan je bovendien meteen springen in de wereld van Red Dead Online. Sinds de officiële lancering mei heeft de wereld vier nieuwe specialisaties erbij gekregen, waarmee spelers hun stempel op het Wilde Westen kunnen drukken. Met twee zeer uitgebreide modi kan je wel even door tot het einde van 2020.
remnant from the ashesf1576673829

Remnant: From The Ashes

Het valt niet te ontkennen dat de populariteit van de Dark Souls-games leven heeft gegeven aan een compleet nieuw genre. Vaak komt dat neer op een game met zwaarden, RPG-elementen, torenhoge monsters en een nog hogere moeilijkheidsgraad. Remnant: From The Ashes voldoet aan al die eisen, maar wisselt de zwaarden in voor vuurwapens.
De game heeft al snel de bijnaam gekregen ‘Dark Souls with guns’ en grotendeels klopt die stelling, maar toch voegt Remnant een paar eigen ingrediënten aan de formule toe. Elke keer dat je een stap zet buiten de hub word je in een willekeurig gegenereerd level gegooid, vol met angstaanjagende monsters. Met een beperkt aantal kogels moet je een weg zien te vinden door de vijanden heen, waarna je aan het einde wordt opgewacht door een pittige bossfight.
Dankzij de levels die nooit hetzelfde zijn en de creatieve vuurwapens, inclusief uitgebreide mogelijkheden om wapens aan te passen, gaat Remnant: From The Ashes niet snel vervelen. Het verhaal is misschien niet om over naar huis te schrijven, maar wanneer je met drie vrienden het opneemt tegen een gigantisch monster met een klassiek jachtgeweer verdwijnen de minpunten en de tijd als sneeuw voor de zon.
plants vs zombies battle for neighborvillef1576673912

Plants vs. Zombies: Battle For Neighborville

De populaire Plants vs. Zombies-franchise is ooit begonnen als een tactisch spel voor de smartphones, maar sinds 2014 is daar verandering in gekomen. Electronic Arts lanceerde destijds Plants vs. Zombies: Garden Warfare, een kleurrijke en speelse variant op shooters als Battlefield en Call of Duty.
Plants vs. Zombies: Battle For Neighborville bouwt vrolijk voort op de formule. De multiplayer-modi zijn een stuk uitgebreider, met deze keer twintig verschillende klassen tussen de Zombies en Plants. Dat zijn er zes meer dan Garden Warfare 2. Het grootste verschil is gekomen met een nieuwe PvE-modus, waarin je quests kan voltooien en zones kan verkennen.
Ondanks het komische voorkomen is niet alleen geschikt voor de jongere gamers, maar ook ideaal voor de liefhebbers van shooters. Dankzij de grote diversiteit aan beschikbare ‘soldaten’ is er voor iedereen wel een favoriete klasse te vinden.

Het beste van 2019 voor jou op een rij!

Nu 2019 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2019! Houd de site in de gaten voor dagelijks om 16.00 uur een nieuwe lijst met het beste van wat 2019 ons heeft gebracht!

Populair Nieuws

Laatste Reacties