De 25 beste theme songs in series - Niet overslaan!

Article
dinsdag, 14 november 2017 om 15:18
xgn google image
'Intro overslaan' is wat onderin komt te staan wanneer het openingsdeuntje van een serie op Netflix afspeelt. Als je samen met iemand kijkt kan dit nog wel eens voor wat frictie zorgen. Want wat doet diegene nou? Hij skipt de intro, snel met een driedubbele karatetrap die afstandsbediening uit z'n handen schoppen! Dit zijn de beste theme songs in series!

25. 24 (2001)

Je had deze serie misschien op nummer 24 van beste theme songs in series verwacht, maar de serie 24 staat op de laatste plek, maar wel een eervolle laatste plek! Plek nummer 25. In 24 volg je federaal agent Jack Bauer en hij legt in bijna elke aflevering zelf uit waar de serie over gaat.
Bij 24 denkt iedereen natuurlijk meteen aan dat iconische aftelgeluidje, waarna het cijfer 24 tevoorschijn komt. Het zet al meteen een goede toon voor de serie en de muziek die daarna komt mag ook zeker niet vergeten worden. Een prima intro!

24. The Bridge (2011)

Deze Deense misdaadserie is er eentje van de bovencategorie. In The Bridge volg je het verhaal rond een lijk dat gevonden wordt op de Øresundbrug, de brug die zorgt voor een verbinding tussen Zweden en Denemarken. Het lijk zorgt ervoor dat de Zweedse en Deense politie met frisse tegenzin een samenwerking aan moeten gaan.
Wat voor soort muziek zoek je als je intro vol met beelden van de prachtige scandinavische landen zit? Juist, de muziek zoals in deze intro! De hoge stem van de zanger van de Deense band Choir of Young Believers valt precies goed samen met de hoge piano tonen. Mooi!
121364 2

23. Boardwalk Empire (2010)

In Boardwalk Empire volg je het verhaal van Enoch Thompson (Steve Buscemi) die aan de beide kanten van de wet een rol speelt. Enoch, ook wel Nucky genoemd, bevindt zich tijdens de drooglegging tussen twee werelden. Hij is een gerespecteerd politicus, maar ook een alcoholsmokkelaar.
Je voelt je koning te rijk wanneer je dit nummer hoort aan het begin van een aflevering van Boardwalk Empire. Trek net als een lekker ouderwets pak aan en steek een peuk op om in de juiste sfeer te komen. Oké, dit hoeft niet per se want ook zonder deze attributen kun je heerlijk genieten van de aangeraakte gitaarsnaren!

22. Peaky Blinders (2013)

Het is 1919 en de criminele bende uit Birmingham, genaamd The Peaky Blinders, willen zich steeds verder omhoog werken in het criminele circuit en dat gaat niet zonder slag of stoot. Met Thomas Shelby (Cillian Murphy) aan het hoofd van de groep gebeurt er altijd wel wat, hij is namelijk een meester in het creëren van vijanden. Deze serie zit vol verraad, deals sluiten met de vijand en het pijnigen van mensen.
''In a dusty black coat with a red right hand!'' Het nummer van Nick Cave & The Bad Seeds was al bekend, maar na het verschijnen in de intro van Peaky Blinders ontplofte het nog meer. De heerlijke tune past perfect bij het Britse gangstercircuit van de Peaky Blinders en zal ook in seizoen 4 weer aanwezig zijn!

21. Sherlock (2010)

Iedereen kent het verhaal van Sherlock wel. De oudbollige detective heeft talloze boeken en films achter zijn naam staan, maar BBC heeft de speurneus in een nieuw jasje gestoken. Sherlock (Benedict Cumberbatch) gaat samen met zijn hulpje Dr. Watson (Martin Freeman) allerlei verschillende zaken aan en dat zorgt voor veel geweldige momenten van euforie, verdriet, humor en nog veel meer.
De theme song van Sherlock is er eentje die in je hoofd gaat zitten. Je herkent het deuntje gelijk als je hem hoort, wanneer de intro dan ook afspeelt kom je gelijk weer in de vibe van: Yes! Sherlock gaat weer allemaal zieke zaken oplossen. Een prima intro.
121369 2

20. Daredevil (2015)

Als kind werd Matt Murdock (Charlie Cox) verblind door een chemische lekkage. Pure pech zou je denken, maar Matt kreeg er superkrachten van. Nu kan hij naast het bestrijden van het kwaad in zijn functie als advocaat ook 's nachts het kwaad tegengaan, maar dan niet als Matt Murdock. 's Nachts staat hij bekend als Daredevil.
De serie heeft een wat duister karakter en dat is aan de muziek in de intro in samenhang met de beelden ook wel te merken. De hogere tonen met een spannend deuntje passen perfect bij de rode gloed die op het beeld verschijnt.

19. Six Feet Under (2001)

In deze comedy/drama serie is het hoofdthema de dood, je moet dus wel van zwarte humor houden wil je van deze serie kunnen genieten. In Six Feet Under volg je een familie begrafenisondernemers. Deze serie geeft je een komische maar ook treurige kijk op het rouwproces van een familie uit Amerika.
In de intromuziek komt dit ook terug, het is een zielig, mysterieus maar tegelijkertijd ook een vrolijk liedje. Van verschillende markten thuis dus, net als de serie!

18. The 100 (2014)

Een nucleaire oorlog heeft er voor gezorgd dat de leefomstandigheden op aarde alles behalve optimaal zijn. 97 jaar na deze oorlog worden er honderd gevangenen terug naar de aarde gestuurd om te kijken wat de situatie nu is op onze planeet. Het begin van een onvoorspelbaar avontuur.
Een episch verhaal heeft ook een epische soundtrack voor de intro nodig en dat heeft het! In de intro zie je allerlei beelden van de aarde en met de toffe soundtrack erbij zorgt het ervoor dat je deze intro niet zal overslaan!
121370 2

17. The Sopranos (1999)

In The Sopranos volg je Tony Soprano die balanceert tussen zijn echte familie en de DiMeo familie, een criminele organisatie. Illegale praktijken als gokken, afpersing en witwassen zijn niet uitgesloten in het leventje van Tony en zijn criminele familie.
In de intro zie je allemaal beelden van Amerika gefilmd vanuit een auto waarin wordt gerookt door Tony Soprano. De muziek samen met de zeer zwoele stem van de zanger maakt deze soundtrack in de intro heerlijk om naar te luisteren.

16. House of Cards (2013)

In House of Cards volg je het verhaal van congreslid Francis Underwood, gespeeld door de omstreden acteur Kevin Spacey. Samen met zijn vrouw Claire Underwood (Robin Wright) vormt hij een magisch duo. De twee hebben er alles voor over om hogerop te komen in de Amerikaanse politiek, waar ze wraak nemen op iedereen die een gevaar vormt.
De mysterieuze sound en de hogere tonen van dit liedje klinkt geweldig en de beelden van de intro zijn prachtig geschoten, deze combinatie zorgt ervoor dat je niet snel op 'Intro overslaan' zal klikken bij deze Netflix Original!

15. House (2004)

Dokter House is één van de beste in zijn vak als het gaat om besmettelijke infectieziekten. De dokter heeft er alles voorover om zijn medische puzzels op te lossen, maar de dokter vertrouwt helemaal niemand. Al kan meneer House wel terugvallen op het topteam van medische experts die hij zelf heeft mogen samen stellen.
Van House zijn er drie verschillende soorten theme songs, allemaal met dezelfde beelden maar wel met andere muziek. Zo is er een Amerikaanse versie, Singaporese versie en een Europese versie. Hierboven kun je ze alledrie beluisteren, kies jij maar welke jij het beste vindt. Wij gaan voor die van de Amerikaanse!

14. True Blood (2008)

In deze HBO-hitserie voeren vampiers de boventoon, in een wereld waar er niet raar wordt opgekeken als er een vampier op straat loopt. De bloeddrinkende wezens hebben geen mensenbloed meer nodig om zo te kunnen leven, maar sommige vampiers denken hier heel anders over.
Een nummer als dit verwacht je misschien niet gelijk als je denkt aan een serie over vampiers, maar deze soundtrack past verdomd lekker bij de intro! En de tekst klopt ook wel een beetje met wat er in de serie gebeurt, een heel tof nummer.

13. Prison Break (2005)

Stel je eens voor dat een familielid van je onterecht voor een moord wordt geframed en daardoor in de gevangenis belandt. Wat zou jij doen? Sowieso, gek worden. En dat is dan ook precies wat er gebeurt met de hoofdrolspeler van Prison Break. Daarom maakt Michael Scofield (Wentworth Miller) een plan om zijn broer Lincoln Burrows (Dominic Purcell) uit de gevangenis te halen. Ontsnappen is alleen wat moeilijker dan binnenkomen...
Iedereen wenst dat deze intro wat langer duurt dan het officieel doet, want de muziek is geweldig! Het geeft je gelijk een spannend gevoel en je denkt gelijk: "YES, nog een aflevering van Prison Break!"

12. True Detective (2014)

Elk seizoen van True Detective kent weer een ander verhaal. Elk seizoen volg je het proces van een politieonderzoek waarbij een hoop persoonlijke aspecten aan bod komen. In het eerste seizoen volg je bijvoorbeeld de ontwikkelingen van een 17 jaar durende klopjacht op een moordenaar.
Man, wat een heerlijk nummer! De band The Handsome Family heeft dit nummer gemaakt en het liedje ratelt door je trommelvliezen heen, met de schitterende diepe stem van de zanger.

11. The Walking Dead (2010)

Wanneer je als politieagent na een achtervolging in coma raakt dan is dat geen pretje, maar als je ontwaakt uit coma en de hele wereld is naar de verdoemmenis dan heb je nog nét een stukje meer pech. Het overkomt Rick Grimes, die de last op zijn schouders krijgt om een groep overlevenden te leiden.
The Walking Dead is natuurlijk een serie vol met zombies, enge wezens voeren de boventoon. De sountrack van de intro geeft je dan ook dat angstaanjagende gevoel, al voordat er ook maar één zombie op beeld is verschenen. Een top intro, maar deze valt nét buiten de top 10 van beste theme songs in series!

10. Taboo (2017)

Deze serie is gemaakt door de familie Hardy, met uiteraard Tom Hardy in de hoofdrol. Taboo volgt het verhaal van James Keziah Delaney, die door iedereen voor dood werd aangezien maar in 1814 van Afrika terugkeert naar Londen. James wil de erfenis van zijn vader opeisen en een nieuw leven beginnen.
De ouderwetse muziekdoos die je aan het begin van de intro hoort is een verademing voor het oor en de hoge noten die er daarna doorheen komen zijn schitterend. Al met al is de muziek in de intro van Taboo geweldig, daarom heeft de serie een plekje weten te veroveren in de lijst van beste theme songs in series!

9. Narcos (2015)

In Narcos neem je een kijkje in het leven van drugsbaron Pablo Escobar, de man die dood en verderf zaaide in Colombia. In deze Netflix Original zie je hoe de dealer zich met zijn Medellinkartel opwerkte naar de top van de criminele wereld.
Van deze muziek in de intro krijg je spontaan de neiging om de tango te dansen terwijl er in de keuken allerlei keukengerei teveel werk doet om drugs te produceren. Wij raden het overigens niet aan hoor, misschien is het toch maar beter om deze intro over te slaan als je er spontaan drugs van gaat maken!
121429 1

8. Vikings (2013)

Vikings geeft je een fantastisch kijkje in de wereld van de vikingen. In Vikings volg je Ragnar die aan het begin staat van zijn eigen legende bij het aanvoeren van de vikingen.
Vikingen zijn stoer. Ze tonen geen genade en de sountrack van de intro is ook heel stoer. De trommels op de achtergrond in samenhang met het gezang past perfect bij de serie! Kom maar op met nog een aflevering!

7. Lucifer (2015)

Lucifer Morningstar heeft het helemaal niet meer naar zijn zin in de hel, daarom besluit hij om te verhuizen naar de aarde. Hij komt terecht in Los Angeles en hier probeert hij het doen en laten van de mens beter te begrijpen
Een helse soundtrack voor een helse serie. De intro is alles behalve lang te noemen, maar het nummer dat wordt gebruikt is geweldig. De rock sound met stoere klanken van de zanger maken dit een top nummer!

6. Touch (2012)

Wanneer je als weduwenaar Martin Bohm (Kiefer Sutherland) je 11-jarige zoon Jake (David Mazouz, tegenwoordig bekend als Bruce Wayne uit de serie Gotham), moet opvoeden die nooit spreekt en geen emotie toont dan is dat geen pretje. Maar wanneer Martin erachter komt dat zijn zoon over een speciale gave bezit verandert er een hoop

Deze soundtrack in de intro heeft een heer-lijke beat. Je zult jezelf betrappen op het feit dat je hoofd een aantal keer verticaal heen en weer ziet bewegen! Check de intro hierboven om te horen waarom deze serie een plekje heeft weten te veroveren in de beste theme songs in series.
.

5. Sons of Anarchy (2008)

Voor een vader is er niets mooiers dan je eigen baby geboren zien te worden, maar als je lid bent van een motorclub die steeds actiever wordt op het gebied van criminaliteit is het lastig om de balans in je leven te houden.
Een stoere mannen serie dus, met een rete stoere soundtrack. Je komt alvast in het heerlijke criminele sfeertje van de serie en dat maakt dat Sons of Anarchy in de top 5 van beste theme songs in series te vinden is!

4. Stranger Things (2016)

Wanneer een jongen op mysterieuze manier verdwijnt uit een stadje waar nooit wat gebeurt gaan de alarmbellen flink rinkelen. Er schijnt meer aan de hand te zijn dan alleen een vermiste jongen. Dit is het begin van een angstaanjagend verhaal.
De soundtrack van de Stranger Things intro dringt heerlijk je trommelvliezen binnen en stoomt je klaar voor een volgende aflevering van deze heerlijke serie! De mysterieuze vibe staat bij ons soms op replay als we de soundtrack beluisteren op Spotify!

121434

3. Game of Thrones (2011)

In Game of Thrones volg je de families in Westeros die alles over hebben voor macht. Terwijl de grootste families strijden voor hun plekje zijn er wezens buiten de muren die een nog groter gevaar vormen voor iedereen dan welke familie dan ook.
Het was niet de vraag of deze soundtrack in het lijstje van beste theme songs in series zou komen, maar op welke plek. Op de tweede plek dus, want deze muziek in de intro is heel tof en herkenbaar voor iedereen! Daarom is er op 21 mei in het Ziggo Dome zelfs een Game of Thrones concert!

2. Band of Brothers (2001)

Band of Brothers wordt gezien als één van de beste verhalen als het gaat over de Tweede Wereldoorlog. De realistische kijk op de heftige verhalen van de oorlog zijn ingrijpend en laten je ademloos voor de buis zitten.
Een heftige serie heeft ook een heftige intro nodig. De muziek heeft met de hoge tonen een emotioneel tintje, een intro om niet snel te vergeten.

1. Mad Men (2007)

Op nummer één van beste theme songs in series: Mad Men. In Mad Men volg je het reclamebureau Sterling Cooper met centraal in het verhaal Don Draper (Jon Hamm.) De wereld van reclame is er eentje waarin iedereen vreemdgaat, drinkt en allerlei andere dingen die god heeft verboden. Een lastig iets gegeven dat Don een vrouw en kinderen heeft.
Iets in deze muziek van de intro zorgt er voor dat het voor ons de beste is. Zijn het de hoge tonen? We kunnen onze vinger er niet helemaal op leggen, maar man wat een heerlijk vreemd deuntje! Daarom staat Mad Men op plek één van beste serie muziek in de intro.

Beste theme songs in series - Kippenvel!

Sommige van deze intro's kunnen ons zomaar kippenvel opleveren, maar er zijn zo veel geweldige theme songs dat we er helaas een paar hebben moet schrappen. Welke intro's zou jij in het lijstje van beste theme songs in series zetten?

Populair Nieuws

Laatste Reacties