De 10 beste televisies in 2019 om naar uit te kijken - 8K de nieuwe standaard?

Article
donderdag, 17 januari 2019 om 15:45
de 10 beste televisies in 2019 om naar uit te kijken 8k de nieuwe standaard 145078 2
In 2019 kunnen we weer gaan genieten van onze favoriete series en films. Wat alleen net zo belangrijk is als de film of serie zelf, is het beeldscherm waarop je kijkt. Na de vele aankondigingen op CES 2019 kunnen we rustig zeggen dat er in 2019 veel goede beeldschermen uit gaan komen. Bekijk de 10 beste televisies in 2019 om naar uit te kijken!

10. HiSense U9F Android TV

We beginnen deze lijst met dit beeldscherm van HiSense dat aangekondigd was op CES 2019. De tv gaat worden ondersteund door Android TV, de samenwerking tussen HiSense en Android maakt dit mogelijk. Het beeldscherm is van 4K kwaliteit en beschikt over ULED-technologie. Het scherm zelf is 75-inch.
Door de Android TV kun je ook gebruik maken van Google Assistant en stemondersteuning. De audio wordt ondersteund door Harman en Kardon, evenals Dolby Vision HDR10. De HiSense U9F Android TV komt vermoedelijk in juni 2019 op de markt en gaat aardig wat kosten, namelijk 3.499 dollar. De goedkopere modellen van HiSense dit jaar zijn de H9F en H8F. Deze twee beeldschermen hebben een aantal gelijknamige functies als de U9F, maar zijn kleiner en beschikken niet over ULED-technologie.
145081

9. Philips 4K UHD Android TV 5704 en 5904

Nog voor CES 2019 kondigde Philips aan dat het met twee nieuwe beeldschermen komt in de nabije toekomst. Beide beeldschermen maken deel uit van de 4K UHD Android TV line-up. Of de beeldschermen kunnen concurreren met de nieuwe 8K-schermen dit jaar is nog maar de vraag, maar de schermen van Philips zijn over het algemeen veel goedkoper.
De schermgroottes variëren van 43-inch tot 75-inch. De tv’s zullen ondersteund worden door Android 8.0 (Oreo) en beschikken over een berg aan streaming apps als Netflix, Hulu, Amazon, Google Play Movies en Vundu. Beide modellen komen met Google Assistant en andere stemfuncties. Het verschil tussen beide beeldschermen wordt pas duidelijk als je kijkt naar beeldspecificaties, daarbij scoort de 5904 namelijk beter. De startprijs voor het 43-inch beeldscherm gaat ergens rond de 305 euro liggen.
145082

8. Samsung The Window MicroLED 4K

Samsung kan als tv-gigant niet achterblijven in deze top 10 met beste televisies van 2019 om naar uit te kijken. Het bedrijf maakte vorig jaar tijdens CES al indruk met haar ‘The Wall’, maar dit jaar komt Samsung met een compactere variant op haar MicroLED-beeldscherm. Het beeldscherm gaat gepaard met de naar ‘The Window’ en komt in een 75-inch formaat.
The Window moet scherper, helderder en beter verzadigd zijn dan haar voorgangers. Het scherm heeft een 4K kwaliteit, maar gaat in de toekomst misschien nog worden verhoogd naar 8K en OLED. Wat het scherm zo speciaal maakt is haar MicroLed-technologie waardoor de donkerte op je scherm donkerder wordt en je minder kans hebt op slechte bekleuring. Ook is het scherm splinterdun, namelijk maar 30 millimeter. Hoeveel dit staaltje techniek gaat kosten is nog niet bekend.
145083

7. Sony Master Series Z9G 8K LCD TV

Sony lanceert een nieuwe ‘Master’ line-up aan tv’s ter opvolging van die van vorig jaar. Tijdens CES 2019 liet Sony een aantal nieuwe beeldschermen zien waarvan er twee van 8K HDR-kwaliteit gaan zijn. Het grote voordeel aan dit scherm is haar grootte, namelijk 98-inch. Met 8K kwaliteit en 33 miljoen pixels is dit scherm de krachtigste die Sony ooit op de markt heeft gebracht.
De tv heeft vier ingebouwde speakers, twee bovenaan en twee onderaan, en moeten dezelfde geluidskwaliteit geven als Sony’s OLED-tv’s. Sony heeft aangegeven dat het beeldscherm naast beeldkwaliteit voornamelijk draait om design, het beeldscherm lijkt te zweven en is net als de Samsung MicroLed splinterdun. De prijs is nog iet bekend, maar ga er maar vanuit dat die rond de 1500 of 2000 euro ligt.
145086

6. Panasonic GZ2000 OLED

Panasonic komt in 2019 met een eigen 4K OLED tv, namelijk de GZ2000. Het beeldscherm is beschikbaar in de formaten 55 en 65-inch. Het grootste uithangbord van dit scherm is het kleurenpallet. Dat blijkt namelijk heel precies te zijn en dat komt mede door de samenwerking met Stefan Sonnenfield, Hollywood kleurenspecialist en bekend van Wonder Woman en A Star Is Born.
Verder kun je via het beeldscherm gebruik maken van Google Assitant en Amazon Alexa. Het scherm dat wordt ondersteund door Dolby Atmos heeft nog geen concreet prijskaartje. Alleen je kan verwachten dat het scherm in de duurdere OLED-prijsklasse gaat vallen door het precieze kleurenpallet en Dolby Atmos Vision.
145088

5. TCL 8-Serie 8K QLED

Dit model van TCL werd tijdens CES 2019 onthuld en is een vooruitgang op TCL’s 6-serie. Door het gebruik van mini LED en QLED-technologie is het beeldscherm dunner en beter zichtbaar vanuit ongebruikelijke kijkhoeken. Van het beeldscherm wordt veracht dat het goedkoper wordt dan de gemiddelde 8K-schermen, maar het scherm wordt zeker de duurste van TCL.
Een groot voordeel van de TCL 8K 8-serie is de geluidskwaliteit, die wordt namelijk versterkt door een soundbar van Dolby Atmos onderaan het beeldscherm. Het gebruik van externe speakers is dus misschien niet eens nodig. Het beeldscherm is daarnaast ook een van de dunste die dit jaar gaat uitkomen, namelijk 14,5 millimeter. De Roku TV Interface maakt het beeldscherm ook nog eens erg simplistisch en uniek.
145089

4. Sony Master Series AG9 OLED

Eerder noemde we de Sony Master Series Z9G 8K LCD. Alleen dat is niet het enige waarmee Sony ons dit jaar achterlaat. De AG9 OLED-tv van Sony is samen met de HiSense U9F een van de duurste modellen van 2019 tot nu toe. Het doel van deze tv is het bioscoopgevoel dat je ervan krijgt: het scherm is 77-inch en wordt ondersteund door Dolby Vision, Dolby Atmos, Netflix Calibrated Mode en IMAX Enhanced. Daarnaast kan je op het beeldscherm genieten van een HDR10-formaat.
Een ander groot voordeel van deze tv is de geluidskwaliteit die, net als bij Sony’s Z9G, Acoustic Surface bedraagt. Het geluid komt daarbij direct van het scherm zelf, namelijk met twee normale speakers en twee subwoovers. Ook kan de tv gebruikt worden als speaker in een 5.1-setup. De prijs van dit beeldscherm is ongeveer 3000 euro.
145090

3. Philips Kitchen Android TV

De naam doet het al een beetje vermoeden. Philips brengt een simpel beeldscherm uit die ideaal is om in de keuken op te hangen en aan te zetten tijdens het koken. De tv beschikt over Android 8.0 en Google Assistant en kan misschien een mogelijkheid vinden naar Home Hub. Het beeldscherm heeft een grootte van 24-inch.
Die Google Assistant is overigens ingebouwd, ideaal voor als je je afstandsbediening niet wilt gebruiken tijdens het koken. De Philips Kitchen kan alleenstaand prima functioneren, maar kan indien nodig nog worden versterkt door haar HDMI-poorten. De Philips Kitchen is niet al te duur, je hebt namelijk al zo’n beeldscherm in huis voor ongeveer 200 tot 300 euro.
145091

2. LG NanoCell 8K TV

Deze display van LG werd tijdens CES 2019 onthuld en is een vooruitgang ten opzichte van LG’s UHD-serie. Het design is simpel en het beeldscherm is 75-inch groot. Het grote voordeel van de tv is haar ledverlichtingssysteem, dat in dit geval zorgt voor een beter contrast. Het beeldscherm is bovendien van 8K kwaliteit en beschikt over Nano Crystal technologie.
Het kleurenpallet is op de NanoCell van hoge kwaliteit. Alleen is er nog een hoop te verbeteren aan het beeldscherm, zo kan de verlichting beter en kan er worden gesleuteld aan de helderheid. De NanoCell 8K TV wordt ondersteund door WebOS 4.5 en heeft een tweede generatie Alpha a9-processor. Wat de LG-televisie gaat kosten is nog niet bekend.
145092

1. LG Z9 OLED 8K TV

We zijn alweer aangekomen bij de absolute topper in deze lijst met de 10 beste televisies van 2019 om naar uit te kijken: de LG Z9 OLED 8K TV. Deze 8K televisie is de eerste van 8K OLED-tv van LG en heeft een beeldscherm van 88-inch. Door de 8K Ultra HD-resolutie voelt het scherm op alle kanten sterker aan dan bij welk beeldscherm van LG ook.
Bij het gebruik van eventuele externe bronnen, als HDMI-verbindingen, zal de beeldkwaliteit even goed zijn als anders: 8K Ultra-HD. Het design is simpel gehouden door LG, maar door de flinke grootte moet het eventuele voetstuk ook op ongeveer dezelfde grootte zijn. Wat de display gaat kosten is nog niet bekend, maar ga er maar vanuit dat het beeldscherm qua prijs op gelijke hoogte zit als de HiSense U9F en de Sony AG9. Bovendien legt de LG Z9 de lat hoog voor haar opvolgers, want in 2019 wordt 8K wellicht de nieuwe standaard.

De 10 beste televisies in 2019 om naar uit te kijken

Dit waren de 10 beste televisies in 2019 om naar uit te kijken. Wat vind jij van de genoemde beeldschermen? Is 8K de nieuwe standaard of is 4K nog net zo gangbaar als altijd? Laat het ons weten in de comments!