Beste Super Smash Bros Ultimate Stages om echt naar uit te kijken

Article
vrijdag, 30 november 2018 om 15:31
xgn google image
Nog eventjes en dan zullen alle Nintendo-personages met elkaar op de vuist gaan. Met zieke moves en een goed staaltje vechten maken ze de beste Super Smash Bros Ultimate stages onveilig. Hier vind je een overzicht van vooral gave stages die wij tijdens een Super Smash Bros Ultimate demo al speelden.
Op de website van Super Smash Bros Ultimate vind je een compleet overzicht van alle stages terug. Hier vind je een mooi lijstje met enkele suggesties voor stages, maar eigenlijk is het een onbegonnen taak. Met ruim 103 stages lopen de smaken immers ontzettend uiteen. Alle stages op deze lijst hebben we wel zelf al mogen ervaren tijdens een speelsessie.

Dracula's Castle

Dracula's Castle wordt mogelijk de meest duistere stage van Super Smash Bros Ultimate. In deze Castlevania-stage neem je het niet alleen op tegen andere spelers, ook moet je goed uitkijken voor gevaren die in elke hoek van de stage zelf kunnen liggen. Voor je het weet staat er één van de iconische monsters uit de serie in je nek te hijgen. Dit wordt een gave, donkere stage vol met gevaarlijke bloedzuigers en ander gespuis.
Tijdens het spelen van de stage kun je een heleboel verschillende monsters verwachten. Denk hierbij aan Dracula, weerwolven, Carmilla en Death. De monsters lijken een waar feest van herkenning te worden voor de echte die hard-Castlevania fans. Uiteindelijk wordt het spel ook nog eens van 43 verschillende Castlevania nummers voorzien (zoals het bekende Bloody Tears), omdat het muziekteam van Super Smash Bros. Ultimate helemaal verzot is op de Castlevania-serie.
141974

New Donk City Hall

Ook Super Mario Oddyssey voor de Nintendo Switch maakt zijn entree binnen de Super Smash-serie. Eén van de meest iconische spelwerelden van deze game wordt nu namelijk vertaald naar één van mogelijk de beste Super Smash Bros Ultimate stages. Onder het genot van de vrolijke klanken van New Donk City Festival, mag je al je vrienden een mep verkopen.
De stage ziet er erg sfeervol uit. Niet alleen vecht je recht voor het grootste gebouw van de stad, ook zie je hoe de burgemeester Pauline en een band voor de nodige muziek zorgen. Even voelt dit alsof je Super Mario Odyssey opnieuw hebt uitgespeeld. Wij kunnen ons daarentegen het einde van Super Mario Odyssey wat vredelievender herinneren dan Pikachu, Link, Mario en andere personages die met elkaar op de vuist gingen.
141975

Moray Tower

De Inklings uit Splatoon besloten mee te vechten in dit iconische spel. Met hun verfspetters kunnen ze ook erg sterk uit de hoek komen. Het beste vechten ze daarentegen op een terrein dat voor hun bekend is. Samen met deze inktspetterende vechters komt de met verf besmeurde Moray Towers tussen de enorme selectie van stages te staan. Zo krijg je een enorme toren voorgeschoteld waarbij heel de ondergrond is beklad met klodders verf.
Moray Towers is oorspronkelijk één van de stages van Splatoon zelf. In dit spel ben jij één van de Inklings die zoveel mogelijk van de toren van verf probeert te voorzien, omdat het team dat het meeste terrein inpikt de winnaar is. Het is tof om te zien hoe die grote omgeving is omgezet in één nieuwe Smash-stage. Deze stage werkt echt de hoogte in, waarbij het door alle trappen lastig kan worden om items te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat tijdens gevechten de grote hoeveelheid chaos voor een glimlach op je gezicht zal toveren.
141976

The Great Plateau

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is en blijft misschien wel één van de beste games die Nintendo ooit op de Nintendo Switch heeft uitgebracht. Het is dus geen wonder dat we ook een stage in Super Smash Bros Ultimate kunnen verwachten die is gebaseerd op dit immens grote spel. Dit keer voelt het alsof je letterlijk op één van de enorme uitkijktorens van deze game staat. Maar dit keer doe je dat niet om meer gebied op je kaart te onthullen, maar om je vrienden eens te laten zien wie nu echt de grootste en sterkste is.
De stage is enigszins dynamisch. Zo kan er van alles afbreken. Het mooiste eraan is daarentegen dat er veel op de achtergrond van de stage te zien is. De enorme oppervlaktes land die je kunt zien en verkennen kenmerken de ervaring van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Ook op deze stage zie je tot ver in de verte de uitgestrekte velden van het Hyrule-koninkrijk liggen. Neem bijvoorbeeld Death Mountain of Hyrule Castle. Hierdoor heb je echt het gevoel dat er veel moeite in deze stage is gestoken.
141977

Final Destination

Naast nieuwe stages zijn er ook een hoop oude stages die een goede poetsbeurt hebben gekregen. Hierdoor zijn ze verbeterd vergeleken met het oorspronkelijke ontwerp. Neem bijvoorbeeld Green Greens, Peach Castle, Clock Tower, Magicant en Unova Pokémon Leauge. Met 103 stages is er veel aan oud materiaal om uit te kiezen. Een van de gaafste stages is toch wel altijd Final Destination gebleven. In alle Super Smash games is dit tot nu toe wel één van de stages geweest waar spelers hun ogen uit konden kijken.
Eigenlijk is het maar een erg kleine stage. Hierdoor zit je telkens in het vaarwater van andere spelers en is een enorme dosis aan chaotische gevechten gegarandeerd. Maar het gaafste deel van de stage is misschien wel wat er allemaal op de achtergrond gebeurt. Waar je eerst nog hoog in de wolken zit, ben je even later in de ruimte. De achtergrond is zo mooi dat je tijdens het buttonmashen eigenlijk helemaal niet meer kijkt of je nu je tegenstander slaat of eigenlijk maar wat in het niets staat te meppen. Daarnaast moet je eens letten op hoe de achtergrond zich aanpast. Dit is perfect afgestemd op de verschillende muziekthema's.

142853

Pirate Ship

Als we het over de beste Super Smash Bros Ultimate Stages hebben kunnen we Pirate Ship niet op de kliffen laten lopen. Niet alleen omdat we het schip in The Legend of Zelda: Wind Waker al fantastisch vonden, maar omdat het een geweldige arena is om een lekker potje te knokken. Iets wat niet een geheel verstandig idee lijkt om op zee te doen terwijl er een cycloon aan komt razen.
Het ziet er allemaal fantastisch uit, maar wat het nog beter maakt is dat er zoveel gebeurt terwijl je de andere spelers het leven zuur hoort te maken. Zo wordt het schip de lucht in geknald en komt dit vlot in aanraking met een rots waardoor je het vaartuig toch maar even moet verlaten. Er gebeurt zoveel om de chaos van het gevecht nog groter te maken en daar kunnen we geen genoeg van krijgen.
142866

Pokémon Stadium

Er zijn meerdere Pokémon stages te vinden in Super Smash Bros Ultimate, maar we zetten er maar één in deze lijst met beste Super Smash Bros Ultimate stages. Er wordt gekozen voor Pokémon Stadium door de goede variatie van de baan. Wat begint als een normale arena voor een goed Pokémon-gevecht verandert al snel in een op de elementen gebaseerde doodemanskooi.
Zo kan het stadion veranderingen ondergaan waardoor het veld in vuur en vlam staat of wordt het terrein keihard. Letterlijk. Steen, water en gras zijn namelijk de andere thema’s van het Pokémon Stadium 2 en dat terwijl er een heerlijk Pokémon-muziekje op de achtergrond wordt gedraaid.
142867

Corneria

Dankzij een goede mix weet Corneria (of zoals de stage in de originele Super Smash Bros heette Sector Z) de lijst met beste Super Smash Bros Ultimate stages te bereiken. De stage heeft een aantal verschillende hoogtes waardoor de spelers precies te werk moeten gaan om de ander goed te raken. Daar blijft het niet bij.
Het achtereind van het schip van Star Fox dient als een ruimte om het gevecht van dichtbij aan te gaan. Hier wordt het alleen nog maar spannender om daar de strijd aan te gaan en mocht je denken de strijd te verliezen, kun je proberen om te ontkomen. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat je niet te ver weg kunt rennen, want dan val je van de stage.
142868

Boxing Ring

Met de komst van Little Mac in Super Smash Bros for 3DS/Wii U kwam er ook een fantastische en toch simpele arena met zich mee. We hebben het over de Boxing Ring, een terrein dat zo goed is dat we het wel in de lijst met beste Super Smash Bros Ultimate Stages moeten zetten. De stage lijkt ontzettend veel op Final Destination, maar niets is minder waar.
De Boxing Ring heeft namelijk een mooi ring vol lampen boven de touwen hangen waar je het gevecht op kunt voortzetten. In ieder geval totdat de kabels breken en de lampen net als de spelers naar beneden donderen. Dan is het tijd om de strijd zoals het hoort tussen de touwen uit te vechten. En denk maar niet dat je een voet uit de ring kunt zetten om het gevecht te beëindigen, want buiten de touwen kan je nog steeds in elkaar geslagen worden.
142869

Battlefield

De volgende op het lijstje met beste Super Smash Bros Ultimate stages is het vertrouwde slagveld Battlefield. Het was één van de eerste speelterreinen waarop je je favoriete personages van de baan kon slaan. Natuurlijk is deze stage van de partij in de grootste Smash allertijden.
De drie klassieke, kleine platformen zweven boven boven de laatste riggel en maken het speelveld een stuk dynamischer dan een stage als Final Destination. Het geeft spelers die vrezen voor hun leven om een mogelijkheid om weg te rennen of om juist tactisch gebruik te maken van de mini-platformen. Het is en blijft dan ook een klassieker die zeker niet mag ontbreken en waar we nu al graag de nieuwe Super Smash Bros Ultimate fighters vanaf willen beuken.

Wat vind jij de beste Super Smash Bros Ultimate Stages?

Ondertussen zijn wij benieuwd naar de beste Super Smash Bros Ultimate stages waar jij naar uitkijkt. Kun je niet verder genoeg krijgen van Super Smash Bros Ultimate details? Lees dan meer over de Super Smash Bros Ultimate OST of onze eerdere top 5 gameplay features.