Top 10 beste Super Smash Bros Fighters - En de Winnaar is...

Article
vrijdag, 23 november 2018 om 17:05
Met Super Smash Bros Ultimate in het vizier is het tijd om de beste Super Smash Bros fighters op een rijtje te zetten. De nieuwe game gaat ze namelijk allemaal bevatten en dan nog een paar nieuwe personages. Dit zijn de tien beste Super Smash Bros Fighters om een robbertje mee te vechten.
Om te bepalen wie de beste Super Smash Bros Fighters zijn, kijken we naar hoe ze in de game presteren, de iconische status en natuurlijk of ze leuk zijn om mee te spelen. Er zijn maar liefst zeventig en nog wel een aantal meer als je Echo Fighters mee zou rekenen. Maar dat is allemaal voor later, want voor nu gaan we zonder pardon beginnen met de lijst van beste Super Smash Bros Fighters.

10. Fox McCloud

Sneller dan je schaduw is de bijnaam van Lucky Luke, maar je kunt het ook van Fox McCloud zeggen en dat is te merken in de gameplay. Snelle aanvallen links en rechts zijn de perfecte manieren om stukje bij beetje wat schade aan te brengen bij tegenstanders. Daarnaast kan Fox zichzelf als de gesmeerde bliksem van de ene kant naar de andere kant van een stage verplaatsen waarbij hij ook nog eens schade kan aanrichten aan vijanden.
Fox is daarnaast ook sterk vanaf een afstandje door middel van zijn lazerpistool. Daarmee kan hij ook kleine beetjes schade aanrichten zonder bang te hoeven zijn voor klappen van anderen. Sommigen zouden kiezen voor zijn vriend Falco aangezien zijn aanvallen wat sterker zijn, maar het bereik van Fox is simpelweg groter en daarom beter. Vandaar dat hij één van de beste Super Smash Bros Fighters is en thuishoort in deze top tien.
141949

9. Sheik

Het zou je misschien verbazen dat Sheik op de lijst met beste Super Smash Bros Fighters staat, maar daar is een goede reden voor: combinaties. Met Sheik kun je namelijk aan de lopende band combinaties uitvoeren waarmee je flink wat schade aan kunt richten. Wat nog beter is, is dat Sheik ongelofelijk snel is en je doordoor snel voor vijanden weg kunt rennen.
Dat komt namelijk doordat Sheik erg licht is, iets wat ook wel gezien kan worden als een valkuil. Wanneer ze flink wat schade heeft opgelopen kan ze namelijk heel snel van een stage afgesmeten worden. Gelukkig kan ze haarzelf goed beschermen en daarom is het één van de beste Super Smash Bros Fighters.
141950

8. Captain Falcon

Twee legendarische woorden die Smash-spelers schreeuwen wanneer ze dit personage kiezen: Falcon PUNCH! Niet alleen heerlijk om te schreeuwen, maar ook dodelijk wanneer je de aanval op het goede moment uitvoert in Super Smash Bros. Daarvoor moet je alleen wel de tijd nemen en je vijand verrassen, iets wat soms moeilijk te doen is met Captain Falcon.
Gelukkig kan de beste kapitein dan ook nog vele andere aanvallen waarmee hij vijanden het leven zuur kan maken. Dankzij behendige benen en snelle stoten kun je een goede dosis schade aanrichten met Captain Falcon voordat het tijd is om de tegenstander af te maken. En dan schreeuwen we natuurlijk allemaal uit volle borst die twee legendarische woorden. Vandaar dat Captain Falcon één van de beste Super Smash Bros Fighters is.
141951

7. Greninja

Wat is Super Smash Bros zonder Pokémon? Juist, bijzonder saai en daarom zijn we blij dat Greninja één van de beste Super Smash Bros Fighters is. Zo kan deze waterninja met snelle aanvallen tegenstanders blokkeren en ook nog eens schade aanrichten. Daarnaast is Greninja ook nog eens sterk in de lucht en dat zullen vijanden voelen.
Zo kan deze Pokémon het op één na hoogste springen en zijn de aanvallen in de lucht ook nog eens effectief. Helaas heb je met Greninja wel moeite met tegenstanders van het veld afslaan, tenzij je een goedgeplaatste Water Shuriken weet uit te voeren. Al met al is het een goede vechtersbaas en de op één na beste Pokémon om mee te vechten.
141952

6. Pikachu

Er is namelijk maar één figher die beter is dan Greninja als het op Pokémon-fighters aankomt en dat is Pikachu. De gele muis is vernietigend en ook nog eens ongelofelijk vervelend wanneer Pikachu in de juiste handen valt. Door middel van twee tot drie aanvallen kun je alle tegenstanders het leven zuur maken, te beginnen met het oproepen van een donderslag.
Telkens weer is het een vernietigende aanval die flinke schade aanricht en voor veel gevloek en getier zorgt bij je vrienden. Vervolgens kun je nog meer schade aanrichten vanaf een afstandje en hoewel een bliksemschicht die over de grond kruipt maar kleine beetjes schade aanricht, helpt het toch mee. Pikachu is al met al vernietigend en vervelend, maar daardoor ook één van de beste Super Smash Bros Fighters.
141953

5. Meta Knight

Net als bij Fox is snelheid één van de eerste woorden die je associeert met Meta Knight. Met een scala aan snelle aanvallen weet deze duistere ridder vijanden met de grond gelijk te maken en dat terwijl hij er ontzettend stoer uitziet. Meta Knight kent ook een goede balans als het aankomt op aanvallen dichtbij en ver af.
Vanaf een afstandje kun je met hem namelijk nog steeds goed uit de voeten en wanneer het dan tijd is om de tegenstander uit het veld te slaan, doe je dit met een wel geplaatste aanval. Meta Knight is daarnaast klein waardoor hij moeilijk te raken is. Wanneer dit wel gebeurt, is het alleen wel snel over met de pret, want door zijn kleine postuur is hij vrij licht en snel van de stage af te meppen.
141954

4. Cloud

Er is een reden dat Cloud wordt gezien als één van de beste Super Smash Bros Fighters en dat sommige hardcore spelers hem zelfs als één van de Smash-goden ziet. Cloud kan namelijk ontzettend snel ontwijken en is zowel sterk in de lucht als op de grond. Die combinatie wordt alleen nog maar beter dankzij het bereik van zijn aanvallen.
Door zijn reusachtige zwaard zijn de aanvallen genadeloos en grandioos. Daarbij heeft Cloud een Limit Break-mechanic waardoor hij in elk opzicht nog een stapje beter wordt. Hier moet je soms wel extreem veel gebruik van maken en dat je er blind op moet vertrouwen kan vervelend zijn, maar dat neemt niet weg dat hij één van de beste Super Smash Bros Fighters is.
141955

3. Link

De held van Hyrule staat ook op de lijst met beste Super Smash Bros Fighters dankzij een paar fantastische mogelijkheden. Zo kan hij met het Hylian Shield bijna elk projectiel blokkeren wanneer hij stil staat of loopt zonder dat het hem pijn doet. Wat hem dan wel weer schaadt, is dat hij zichzelf kan opblazen met z’n bommen maar dat is alleen iets wat echte klunsen doen.
Daarnaast is Link, ondanks dat je het niet van hem zou zeggen ook nog eens een zwaargewicht, waardoor je hem maar moeilijk uit het veld kunt slaan. Je kunt hem beter van het veld af laten vallen, maar dan moet je gelijk weer oppassen voor zijn springaanval. Die laat hem namelijk flink in het rond tollen terwijl hij als een propeller van een helikopter opstijgt.
141956

2. Diddy Kong

Hier had je misschien liever de naam van die grote aap met zijn prachtige stropdas gezien, maar het is toch echt Diddy Kong die als één van de beste Super Smash Bros Fighters gezien kan worden. En dat komt niet alleen door zijn pindapistool. Het komt namelijk ook door zijn nalatigheid in het opruimen van bananenschillen. Het maakt hem dan wel een echte sloddervos, maar ook een dodelijk personage in Super Smash.
Naast de projectielen kun je met Diddy Kong ook door middel van combinaties flink schade aanrichten. Zijn combinaties werken namelijk als een goudmijntje wanneer je vijanden vanaf de grond de lucht in werkt. Een dodelijker aapje kun je in Super Smash Bros niet vinden.
141957

1. Bayonetta

Er kan er maar één de beste zijn en dat is Bayonetta. Ze is de beste Super Smash Bros Figher om verschillende redenen, zoals bijvoorbeeld haar scala aan combinatie-aanvallen. Daarnaast kan ze op twee aanvallen na elke aanval door middel van Bullet Arts verlengen. Hierdoor veranderen haar aanvallen namelijk in projectielen en is het zaak dat je tegenstander het op een lopen zet.
Wat haar combinaties zo dodelijk maken, is dat ze een groot bereik heeft en dus snel al iemand een stoot weet te verkopen. Deze stoere chick laat je vervolgens dan ook niet meer los en slaat je vervolgens zo het scherm uit. Dan weet je dat het voorbij is en dat maakt haar de beste Super Smash Bros Fighter.

De beste Super Smash Bros Fighters om mee te knokken

Dit zijn de tien beste Super Smash Bros Fighters om je tegenstander mee uit het veld te slaan. Er zijn er natuurlijk nog veel meer in Super Smash Bros Ultimate waarmee je aan de slag kunt. Daarvan zijn er ook nog een aantal nieuwe personages, waarbij er laatst nog details bekend werden gemaakt tijdens een speciale Direct.
Super Smash Bros. Ultimate komt op 7 december uit op de Nintendo Switch.

Populair Nieuws

Laatste Reacties