De 5 beste Stealth games van 2018 - Sluipend naar de top!

Article
woensdag, 02 januari 2019 om 16:39
xgn google image
Het einde van een jaar is zo goed op ons afgeslopen, dat we niet eens door hadden dat het al zover was. Een goed moment om terug te kijken op de games die ons het allerbeste lieten rondsluipen als geniepige moordenaars. Dit zijn de beste stealth games van 2018!

5. Phantom Doctrine

De Koude Oorlog blijft één van de meest interessante periodes uit de geschiedenis. Wie weet wat voor geheime zaken zich toentertijd allemaal achter de schermen af speelden? De game Phantom Doctrine speelt zich af gedurende de Koude Oorlog en plaatst je in de schoenen van de leider van The Cabal, een geheime organisatie met als doel samenzweringen tussen overheden voorkomen.
Vanwege alle activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen, moet je ongezien blijven. Daarom is Phantom Doctrine zeker één van de beste Stealth games van 2018. De gameplay is vergelijkbaar met XCOM of andere isometrische RPG’s waar je turn-based door levels gaat. Je bestuurt alleen niet een enkel personage, maar een hele groep spionnen van over de hele wereld. Je zet ze dan ook in bij verschillende gebieden om bijvoorbeeld aan bepaalde documenten te komen.
Naast de hoofddoelen zijn er ook genoeg verborgen verzamelobjecten en andere stiekeme dingen die je in de game kan doen. Vanwege de gave setting, de creativiteit en de stealth gameplay heeft Phantom Doctrine zeker een plek op deze lijst met beste stealth games van 2018 verdiend.
Phantom Doctrine is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.
144454

4. Ghost of a Tale

Dit is een game waar je mogelijk nog niet van gehoord hebt, maar die zeker de moeite waard is. De game is ontwikkeld door een handjevol mensen, met meestal maar één persoon voor elke taak. Wanneer je Ghost of a Tale in actie ziet is dit niet te merken, want de game ziet er werkelijk prachtig uit. Natuurlijk zijn graphics niet alles.
In Ghost of a Tale bestuur je het kleine muisje Tilo. Hij moet zijn vriendinnetje Merra zien te redden uit Dwindling Heights Keep, maar dat is zoals je verwacht makkelijker gezegd dan gedaan. Het kasteel zit vol met vijanden die Tilo stoppen op zijn avontuur. Uniek aan Ghost of a Tale is dat de game zich volledig afspeelt in een middeleeuwse dierenwereld; geen mensen te bekennen dus.
Ghost of a Tale geeft je de kwaliteit van een grote AAA-game voor een kleine prijs en gemaakt door een nog kleiner team. Het combineert actie, RPG’s en (allerbelangrijkst) stealth voor een hele gave ervaring. Laten we hopen dat dit muisje een staartje heeft, want Ghost of a Tale is zeker één van de beste stealth games van 2018.
Ghost of a Tale is nu beschikbaar op pc en de game komt volgend jaar naar PlayStation 4 en Xbox One.
144455

3. Mutant Year Zero: Road to Eden

Nóg een game waar je misschien niet zo bekend mee bekend, maar net als bij Ghost of a Tale mag Mutant Year Zero: Road to Eden zeker niet overgeslagen worden. Mutant Year Zero: Road to Eden is de eerste game van studio The Bearded Ladies, waar onder andere ex-ontwerpers van Payday en Hitman werken. Vooral dat laatste is interessant, want het laat zien dat de ontwikkelaar het gevoel voor stealth al in de spreekwoordelijke vingers heeft.
De game speelt zich al na een grootschalige nucleaire oorlog. De aarde is compleet naar de Filistijnen geholpen en de mensheid is weggevaagd. De enige overgebleven levensvormen zijn gemuteerde dieren/mensen die allemaal proberen te overleven. Jammer genoeg voor jou betekent dit dat ze het niet goed voorhebben met andere mutanten.
Je stelt je eigen team van mutanten samen waaronder de eend Dux, de vos Farrow en de menselijke Selma. Met dit team moet je zien te overleven en uit het zicht van vijanden blijven. De gameplay stijl is vergelijken met XCOM met meer stealth elementen. De unieke setting gecombineerd met strategische gameplay maakt Mutant Year Zero: Road to Eden één van de beste stealth games van 2018.
Mutant Year Zero: Road to Eden is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.
144456

2. Assassin’s Creed Odyssey

In een lijst met beste stealth games van 2018 kan één van de grootste games van het jaar niet ontbreken: Assassin’s Creed Odyssey. De game zet de lijn van Assassin’s Creed Origins uit 2017 voort en stuurt de serie nog meer in de richting van een RPG. De locatie is het oude Griekenland en de hoofdpersonages zijn Kassandra en Alexios.
Allemaal leuk en aardig, maar de roots van Assassin’s Creed zijn in Odyssey zeker niet vergeten. Zo kan je zoals je gewend bent rondsluipen in de schaduwen en een échte assassijn zijn. Uiteraard krijg je de keuze om dit te doen. Je kan ook gewoon op de bewakers afrennen en ze flink de pan in hakken.
De grote open wereld, keuzes die je als spelers kan maken en de hoeveelheid content maken Assassin’s Creed Odyssey al een regelrechte topper. We zouden de game aan jullie aanraden, maar waarschijnlijk hebben jullie de game al gespeeld. Zo niet, doe het dan alsnog. Het is oud-Grieks geweldig!
Assassin's Creed Odyssey Odyssey is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.
144457

1. Hitman 2

Agent 47 is terug, en hoe! Hitman 2 volgt de ‘reboot’ van Hitman uit 2016. Nadat Square Enix besloot om Hitman 2 uit te brengen, werd de game overgenomen door Warner Bros. Interactive Entertainment. Uiteindelijk maakte het niets uit, want Hitman 2 werd uiteindelijk gewoon een ijzersterke stealth game.
Je bestuurt zoals altijd de eerder genoemde Agent 47, de meester in het ongezien uitschakelen van belangrijke doelwitten. Dit doe je niet alleen door in een donker hoekje te wachten en iemand vervolgens neer te steken. Agent 47 is een meester der vermomming en kan zich als een willekeurige medewerker verkleden om zo ongezien langs bewakers te sluipen.
Terug is ook de vrijheid die je krijgt om jouw doelwit uit te schakelen. Elk level heeft meedere manieren om het doelwit koud te maken en je kan echt je creativiteit loslaten. Alleen al daarom is Hitman 2 de beste stealth game van 2018. Hitman 2 is wat ons betreft dus echt een hit
Hitman 2 is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

De beste stealth games van 2018

Inmiddels zijn we alweer naar het einde van deze lijst met beste games van 2018 geslopen. Welke stealth games vond jij dit jaar het beste? Heb jij ze allemaal gespeeld? Laat het ons weten in de comments, we zijn benieuwd!