De beste Sonos speakers van dit moment

Article
zaterdag, 04 juni 2022 om 17:00
sonos onef1654180912
Sonos is een bekende naam als het gaat om de audio in je woning. Het Amerikaanse merk heeft de laatste jaren flink wat terrein gewonnen door een combinatie van zeer strak design en nog beter geluid dat in alle vormen en maten beschikbaar is. Wij zetten de beste Sonos speakers (en soundbars) die je momenteel kunt vinden voor je op een rijtje.

Sonos One

We trappen af met het vlaggenschip onder de speakers van Sonos: De Sonos One. Deze compacte speaker levert op alle vlakken en je kunt er dan eigenlijk ook niet mis mee gaan. De speaker levert volle klanken die er al snel voor zorgen dat je van iedere klank geniet, zelfs als het om nagels over een krijtbord gaat.
Toch is het geluid niet de enige reden om de speaker te kopen, want ook de functionaliteiten zijn erg handig. Zo is de speaker voorzien van Google Assistent en Alexa-ondersteuning en kun je de speaker in combinatie met een tweede (of nog meer) speakers aansluiten voor een multi-room setup of voor een surround sound setup in combinatie met een televisie.
sonos roamf1654180921

Sonos Roam

Sonos heeft ook nog de Sonos Roam, een speaker die wat goedkoper is en ook nog eens lekker is om mee te nemen naar het park of wanneer je op vakantie gaat. Wederom levert Sonos fantastische klanken, maar dan in een compacter formaat dat je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Alleen de bastonen kunnen iets te hard doordreunen, maar dat nemen we gemakkelijk voor lief.
Wat iets minder gemakkelijk te slikken is, is het prijskaartje. Die is namelijk wat hoger dan de concurrenten in dit deel van de markt. Wel heeft de speaker een lekkere batterijduur, want de box gaat zo’n 10 uur mee zonder dat je deze hoeft op te laden. Ook is de speaker voorzien van het multiroom-systeem van Sonos waardoor je je huis gemakkelijk van een voice-assistent in iedere kamer kunt voorzien.
sonos arcf1654180903

Sonos Arc

Wie zijn (dure) Sonos speaker toch liever aangesloten heeft voor een superieure geluidservaring, kan met de Sonos Arc niet misgaan. Dit is het vlaggenschip van Sonos’ speakerslijn. Deze soundbar is een waar bakbeest en tovert iedere ruimte om tot magisch muziekpaleis.
Uiteraar kun je de soundbar ook onder je televisie neerzetten om een krachtige thuisbioscoop ervaring te creëren. Dit wordt gedaan met de vier woofers die in de soundbar zitten die geluid regelrecht naar je toe blazen, terwijl ook nog twee woofers naar boven gericht zijn. Dit is gedaan omdat de Sonos Arc zelf is voorzien van Dolby Atmos om een 3D-luisterbeleving te creëren. Zo hoor je het geluid op een nog realistischere manier!
sonos beam gen 2f1654180894

Sonos Beam (Gen 2)

Ook de Sonos Beam is voorzien van Dolby Atmos-ondersteuning, maar dit model weet het geluid een tikje minder goed over te brengen dan de Arc. Dat is niet heel erg, want de Beam (Gen 2) is significant goedkoper. Je bespaart namelijk de helft van het geld (tenzij je een goede deal kunt vinden voor de Arc.
De Sonos Beam kun je dan ook zien als het kleinere broertje van de Arc en dat is eigenlijk wel fijn. De Beam is een stuk minder breed en past daardoor een stuk beter in het decor van vele woonkamers, terwijl de funcies grotendeels hetzelfde zijn. Ook de Beam (Gen 2) is voorzien van Google Assistant, Apple HomeKit, IFTTT en Amazon Alexa-spraakondersteuning en is gemakkelijk via gesture control te bedienen.
Tevens zit er een knop op de soundbar om spraakbesturing helemaal uit te schakelen en kun je de soundbar gemakkelijk via je telefoon bedienen of samen laten werken met je afstandsbediening. Voor wie zich niet wil laten uitkleden voor een soundbar is dit dan ook je beste keuze.

De beste Sonos speakers combinatie

Nu je weet wat de beste Sonos speakers zijn, is het wel tijd voor nog een laatste tip. Mocht je namelijk een ware surround sound-ervaring willen in je woonkamer is dit met meerdere Sonos speakers gemakkelijk mogelijk. Alle Sonos speakers hierboven kun je aansluiten voor een multi-room setup waardoor je daadwerkelijk van alle kanten top geluid hoort!

Populair Nieuws