Column: Johnny Depp - Hoe ziet zijn toekomst eruit qua werk?

Article
zaterdag, 04 juni 2022 om 16:00
pirates of the caribbeanf1590680198
Het zal niemand ontgaan zijn dat Johnny Depp de rechtszaak tegen Amber Heard gewonnen heeft. De afgelopen zes jaar was er een strijd gaande tussen die twee die nu eindelijk beslist lijkt te zijn. Het is breed uitgemeten in de media en de acteur bedankte de jury afgelopen week dat hij ‘zijn leven terug heeft’. Maar heeft hij zijn leven wel terug?

Modder gooien

Johnny Depp en Amber Heard leken ooit een droomstel, totdat zes jaar geleden de bom barstte en Captain Jack Sparrow het aan de stok kreeg met zijn inmiddels ex-vrouw Amber Heard. De afgelopen jaren was het dan ook volop moddergooien rondom de twee. Enerzijds werd gezegd dat Depp zijn ex-vrouw mishandeld zou hebben en anderzijds werd Heard voor de rechter gesleept wegens smaad. Daarop deed zij weer een tegeneis en zo ontstond een rechtszaak waar de media van smulde, want het hele verhaal was op televisie en op internet te volgen.
Maar entertainment was het niet echt, want iedereen zijn handen af van Depp. Waar hij eerst nog succesvol de rol van Grindelwald vertolkte, ging voor Fantastic Beasts The Secrets of Grindelwald deze rol naar Mads Mikkelsen. Daarnaast bleef zijn Jack Sparrow kostuum al langer aan de wilgen hangen, want Disney wilde ook niet meer met Depp werken. Een onzekere toekomst voor de acteur, kun je wel stellen. Maar hoe zit dat nu hij de rechtszaak gewonnen heeft en de halve wereld achter hem lijkt te staan?
fantastic beasts johnny deppf1632324596

Geen Jack Sparrow meer?

Er lonkt misschien weer een sprankje zonlicht achter de wolken vandaag voor Depp nu zijn naam deels gezuiverd lijkt te zijn. Tijdens de rechtszaak kwam naar voren dat Depp in ieder geval voor geen geld meer voor Disney gaat werken, zelfs niet ‘voor 300 miljoen dollar’. Het is duidelijke taal, dat hij in ieder geval niet meer de Black Pearl zal bemannen. Maar waar wijst het kompas van Depp dan naartoe?
Robert Downey Jr. zou gemeld hebben dat hij Depp wel in Sherlock Holmes 3 zou willen zien. Een mooi gebaar, maar iets wat een bijzonder kleine kans van slagen heeft. Stel dat Warner Bros. het zou willen, dan is er altijd nog de vraag of Depp dit wel ziet zitten. Warner Bros. heeft hem tenslotte al de rol van Grindelwald ontzegd. Grote kans dus dat de acteur bedankt als Warner Bros. aan komt kloppen.
city of lies trailer met johnny depp uitgebracht 132053

Gaan Depp en Tim Burton weer samenwerken?

Een ander gerucht dat de ronde doet is dat Tim Burton weer met Depp gaat werken. Er komt namelijk eindelijk een vervolg op Beetlejuice, waarin in 1988 Michael Keaton en Winona Ryder nog schitterden. Volgens het gerucht keren deze twee terug, maar is er ook een rol voor Johnny Depp weggelegd. Op IMDb is er nog geen castlijst bekend, dus bevestigd is het nog niet, maar de kans dat het gebeurt is aanwezig. Depp, Ryder en Burton hebben namelijk al eens samengewerkt in Edward Scissorhands en daarnaast werkten Depp en Burton samen in Sweeney Todd, Sleepy Hollow, Dark Shadows en meer films.
Voor nu kunnen we in ieder geval geen enkel project direct aan Depp koppelen, behalve eentje dan. Johnny Depp is er namelijk ook niet vies van om zo nu en dan eens muziek te maken. Dat deed hij dan ook met Jeff Beck tijdens het einde van de rechtszaak. Hij werd gespot met de artiest in de Engelse stad Gateshead, waar hij tijdens een optreden ineens het podium opkwam en een nummer samen met Beck speelde. Fans gingen uit hun dak en kunnen dat nog een keer doen. Depp heeft het namelijk niet bij één nummer gelaten, maar brengt in juli een heel album met Jeff Beck uit.
amber heardf1654328410
En Heard? Die gaan we waarschijnlijk in 2023 gewoon in de bios zien in Aquaman 2 als Mera, al is dat naar verluidt slechts een minuut of tien. Daarnaast zal ze volgens IMDb nog voorbij komen in twee andere films, al hebben deze beiden nog geen datum. Het geld dat Heard daarmee verdient mag in elk geval voor een groot deel naar Depp, want die krijgt officieel nog ongeveer 10 miljoen dollar van haar. Tenminste, als ze de zaak niet aanvecht, want dan kan alles weer veranderen.

Populair Nieuws