De beste smartwatches die gericht zijn op vrouwen

Article
donderdag, 19 december 2019 om 15:27
screenshot 2019 12 18 at 171120f1576685533
Er zijn veel soorten smartwatches op de markt, maar veel zijn gericht op mannen. Grote displays, stevige bandjes en een ruwe look. Niet bepaald geschikt voor de dunne polsen van veel vrouwen. Daarom hebben we de beste smartwatches op een rij gezet die gericht zijn op vrouwen.

Fossil Gen 5 Julianna

Al ver voordat smartwatches op de markt kwamen zat Fossil al in de horlogewereld. Het is dan ook geen verrassing dat het merk continue stijlvolle smartwatches op de markt brengt. Met de nauwe samenwerking met Google zijn ze bovendien voorloper met het Wear OS-platform.
Dat is goed te zien met de Fossil Gen 5 Julianna. De nieuwste features van het platform zijn in deze luxe smartwatch gestopt. Zo heb je een accurate hartslagmeter, een handige handlanger met Google Assistant, kan je betalen met Google Pay en heb je natuurlijk toegang tot alle notificaties en ondersteunde applicaties.
Via de Fossil Gen 5 kan je bijvoorbeeld reageren op berichten en mails, heb je controle over Spotify en hoef je niet eens meer je smartphone uit je broekzak te halen op een locatie te vinden in Google Maps. De Julianna-versie is bovendien speciaal gemaakt met het oog op vrouwen. De rosé-gouden ring gaat gepaard met een zwarte roestvrijstalen band, een zachte roze leren band of compleet rosé-gouden uitvoering.
apple watch 2f1571406607

Apple Watch Series 5

De iPhone is één van de meest populaire smartwatches, maar als het aankomt op smartwatches is er eigenlijk maar één bedrijf dat digitale horloges maakt speciaal voor iOS: Apple zelf. Andere merken werken vaak wel op een iPhone, maar missen cruciale functies die wel te gebruiken zijn in combinatie met een Android-telefoon.
Gelukkig voor iPhone-bezitters maakt Apple zeer degelijke horloges, die optimaal gebruikmaken van alle functies die de telefoon te bieden heeft. Met de Series 5 is er bovendien eindelijk een always-on display toegevoegd, zodat je nooit naar een zwart scherm zit te staren. Dankzij de handige interface kan je makkelijk schakelen tussen de verschillende applicaties op de smartwatch en de kleuren springen uit het scherm.
Dat scherm is daarnaast 40mm groot, waardoor hij vrijwel de perfecte grootte is voor de gemiddelde, vrouwelijke pols. Het enige jammere is dat de accuduur met 18 uur niet bepaald perfect is. De keuze is allesbehalve reuze voor iPhone-bezitters, maar de Apple Watch Series 5 is bijna het ideale digitale horloge voor vrouwen.
huawei watch gt2f1576685937

Huawei Watch GT2

Huawei is een gigant binnen de smartphonemarkt, maar ook op het gebied van smartwatches timmert het Chinese bedrijf al lang aan de weg. Vorig jaar is Huawei wat dat betreft overgestapt op haar eigen besturingssysteem, in plaats van Wear OS. Het grootste doel daarmee was om de batterijduur te verbeteren en dat is ze zeker gelukt met de eerste Watch GT. Het horloge was alleen behoorlijk groot met een afmeting van 46 millimeter.
Voor de tweede versie heeft Huawei gekozen voor dezelfde afmeting, maar lanceert ernaast ook een elegante editie van 42mm. De kleinere versie neemt afscheid van de fysieke minutenring voor een strak design. De batterijduur is door de kleinere accu wel lager, maar met één week is dat nog steeds niks om je voor te schamen.
De Huawei Watch GT2 biedt daarnaast een scala aan gezondheidsfuncties, zoals het meten van je hartslag, slaap en stress en kan verschillende sportprogramma’s bijhouden. Met ingebouwde GPS, opslag voor muziek en Bluetooth-connectie hoef je ook niet je smartphone mee te nemen tijdens het hardlopen. De smartwatch heeft niet dezelfde opties als het gaat om interactie met notificaties en talloze applicaties, maar maakt het meer dan goed met de accuduur en sportfunctionaliteiten.
screenshot 2019 12 10 at 111603f1575973025

Fitbit Versa 2

De scheidslijn tussen smartwatches en sport trackers wordt steeds kleiner. Waar smartwatches vroeger alleen een verlengde waren van je smartphone en sport trackers ondertussen je gezondheid in de gaten hielden, daar vervullen ze tegenwoordig bijna allebei die functies.
Het is dan ook niet zo vreemd dat Fitbit, een bedrijf dat voornamelijk gespecialiseerd is in het maken van sport trackers, sinds kort begonnen is aan haar eerste lijn smartwatches. Met de Fitbit Versa 2 is daar dit jaar het vervolg op gekomen.
De strakke smartwatch is klein van formaat, maar huisvest een scala aan opties. Net zoals de Huawei Watch GT zitten er genoeg sportprogramma’s ingebouwd voor een gemiddelde sporter, heb je de controle over verschillende muziek-apps zoals Spotify en Deezer en krijg je elke notificatie binnen op je pols. Je kan niet op elke notificatie reageren, maar een snelle reactie op een bericht is wel mogelijk. Het kleine, maar kleurrijke scherm is bovendien zeer geschikt voor vrouwen.
screenshot 2019 12 10 at 112425f1575973492

Samsung Galaxy Watch Active 2

Vorig jaar had Samsung een topper te pakken met de Samsung Galaxy Watch. Met een batterijduur van een paar dagen, een grote hoeveelheid aan applicaties en interactie en een briljante ‘ring’ om door de interface te scrollen was het met recht de smartwatch van het jaar voor velen. Het enige probleem: met een 46mm groot scherm en een behoorlijke bezel was het een joekel van een horloge. Voor veel mannen was hij zelfs te bulky, laat staan voor vrouwen.
Met de Samsung Galaxy Watch Active probeerde Samsung dat probleem op te lossen, maar leverde het ondertussen weer veel in op functionaliteiten. De Active 2 wil de sterke kanten van beide versies combineren in één tophorloge. In die missie is het Zuid-Koreaanse bedrijf vrijwel geslaagd.
De Watch Active 2 brengt de draaibare ring terug, maar deze keer in digitale variant die in het scherm zit verstopt. Bovendien heb je toegang tot alle applicaties en mogelijkheden, inclusief de meer sport-gerichte opties die de Active introduceerde. Samsung biedt daarnaast twee groottes aan: 44mm en 40mm. Voor elke vrouw is er dus wel een geschikte versie te vinden!