De beste RPGs van 2019 nemen je mee op reis!

  Het jaar zit vol met kleine en grote verrassingen en dat merken we zeker in onze lijst met beste RPG’s van 2019 tot nu toe. Er zijn dit jaar een aantal toffe RPG’s verschenen in verschillende vormen en maten. We scheiden het kaf van het koren en zetten de beste RPG’s van 2019 tot nu toe op een rijtje!

  In deze lijst met beste RPG’s van 2019 zetten we de games op het rijtje die een extra grote pluim verdienen. Net als alle andere beste van 2019-artikelen is deze lijst een samenstelling van verschillende elementen die we meenemen als we terugkijken op wat het beste is van 2019. Onze reviews spelen hier natuurlijk ook een rol in, maar zijn niet de enige pijler waarop we deze lijst baseren.

  Kingdom Hearts III

  We trappen deze lijst af met een pareltje dat begin dit jaar verscheen, Kingdom Hearts III. Het is een titel waarop fans van de eerdere games al jaren op wachten en in 2019 was het dan eindelijk zover. Het verhaal van Sora, Donald en Goofy zou op zijn einde lopen.

  Het zwanenzang van het laatste deel zorgde bij ons op de redactie voor wat natte wangen links en rechts, maar vooral van plezier. Het spelen door de game en de verschillende werelden die de game kent was voor velen een goede dosis nostalgie en mogelijk zelfs een Disneydroom die uitkwam.

  We zijn er alleen nog niet over uit welke wereld we het beste vonden, maar dat is een discussie voor een andere keer. Nu eerst snel door naar de volgende in ons lijstje met beste RPG’s van 2019 tot nu toe.

  Tom Clancy's The Division 2

  De volgende titel in onze lijst is namelijk The Division 2. De nieuwe titel van Ubisoft is in vrijwel elk opzicht beter dan haar voorganger. Vooral de verbeteringen op het vlak van de gameplay zijn erg welkom, want je wordt nu beter beloond voor je daden. En het ontwikkelen van je verschillende skills voelt een stuk beter.

  Je merkt in de gameplay constant waar je upgrades voor gebruikt en ziet het resultaat direct terug wanneer je met je rug tegen de muur staat. Daarbij komt de goede balans in de loot die voor een tof progressiesysteem zorgde en je uitdaagde om door te blijven spelen. Dat je met vrienden de game volledig kon spelen was eigenlijk een kers op de oh zo heerlijke taart genaamd The Division 2.

  World of Warcraft Classic

  Op plek 8 vinden we een oude bekende waar we met een goede dosis nostalgie van genoten hebben dit jaar. We hebben het natuurlijk over World of Warcraft Classic die in 2019 weer heel wat uren van ons leven heeft weten weg te snoepen. Niet vanwege de roze zonnebril die nostalgie heet, maar vanwege de kwaliteit van de oorspronkelijke game.

  Hoewel het geen volledig nieuwe game is, nemen we Classic toch mee in ons lijstje met beste RPG’s van 2019 omdat deze variant van WoW nergens anders meer te spelen was. De oorspronkelijke versie van de game werd namelijk constant geüpdatet en dus was er geen manier meer om de game te ervaren zoals deze voor de uitbreiding van The Burning Crusade werd voorgeschoteld. Daar is in 2019 verandering in gekomen en het voelde heerlijk om weer even 15 jaar het verleden in te duiken!

  Ni No Kuni: Wrath of the White Witch Remastered

  Ook de zevende plaats in onze lijst met beste RPG’s van 2019 wordt ingevuld door een oude bekende, namelijk Ni No Kuni: Wrath of the White Witch. Deze remaster blies het oorspronkelijke meesterwerk van Level-5 nieuw leven in op de huidige generatie consoles. Zo kreeg de game een visuele upgrade, is het geluid beter dan ooit en draait de game onwijs soepel.

  Het verhaal is nog net zo tijdloos als in 2013 toen de game oorspronkelijk verscheen en wie zich te goed wil doen aan een Studio Ghibli avontuur heeft aan deze game een heerlijke tijd. De game is namelijk mede door de befaamde Japanse studio ontwikkeld.

  Wat het anno 2019 nog steeds tot een van de beste RPG’s weet te maken, is de moeiteloze manier waarop je in het verhaal wordt getrokken en in de wereld van Ni No Kuni wordt ondergedompeld. Combineer dit met een slim vechtsysteem dat turn-based RPG’s compleet op z’n kop zette en muziek waarvan je oren spontaan beginnen te stralen en je hebt een fantastische titel waarin je met gemak 40 uur vermaak kunt vinden.

  Pokemon Sword & Shield

  In 2019 werd de Switch getrakteerd op een gloednieuwe Pokémon-game die voor het eerst de core-serie naar de console bracht. Game Freak wist hier ondanks vele boze fans in te slagen door cruciale toevoegingen te maken die dit mogelijk de beste Pokemon-games ooit maken.

  Generatie 8 zal voor altijd gekenmerkt worden door de Wild Area die voor ongekende vrijheid zorgde en trainers naar hartenlust samen op avontuur liet gaan. Toch is het niet wat Breath of the Wild voor Zelda deed, iets waar fans stiekem wel op hoopten. Reken daarbij op ook nog eens dat de game technisch wat problemen heeft en je hebt een uitstekende titel, maar helaas geen die de top vijf van deze lijst met beste RPG’s weet binnen te dringen.

  Disco Elysium

  Van Disco Elysium heb je mogelijk nog niet gehoord, maar dat wil niet zeggen dat dit geen titel van hoge kwaliteit is. In tegendeel zelfs, Disco Elysium is je tijd meer dan waard als je van RPG’s houdt. De game is op het moment alleen nog te spelen als je een PC hebt, maar dan krijg je ook wel een open world detective RPG voorgeschoteld die je gegarandeerd meerdere keren wil spelen.

  De game richt zich namelijk in grote mate op de dialogen die ieder aspect van de game beïnvloeden. De game geeft je dan ook een enorme mate van vrijheid in je doen en laten en nodigt je constant uit om de wereld te ontdekken. In totaal kun je zo’n 30 uur met het verhaal bezig zijn voordat je het einde bereikt en het feit dat de game van een indiestudio komt maakt het resultaat misschien alleen nog maar indrukwekkender.

  The Legend of Zelda: Link's Awakening Remake

  Een andere RPG waar we dit jaar volop van konden genieten was The Legend of Zelda: Link’s Awakening. De remake van de Game Boy-klassieker uit 1993 schotelde dit jaar een onwijs schattige artstyle voor die gelijk een compleet nieuw gevoel aan de game meegaf. Het is passend voor één van de vreemdere titels in de geschiedenis van The Legend of Zelda, maar tevens houden we punten in aangezien dit slechts een remake is van de 1993-titel.

  Tevens past de magische muziek ontzettend goed bij de game die ervoor weet te zorgen dat je constant door wil spelen. De game speel je overigens als een 2D-puzzel game, wat goed is voor de afwisseling aangezien de laatste Zelda-titel het meesterwerk genaamd Breath of the Wild was. Die titel bevatte niet de traditionele dungeons die Zelda-games tot een waar puzzelplezier maakte. Gelukkig heeft Links Awakening deze wel en dat ook nog eens in grote getale.

  Borderlands 3

  Niet grote getale, maar grote getallen zijn kenmerkend voor de volgende titel in onze lijst met beste RPG’s van 2019 tot nu toe. Wapens vind je namelijk in ontzettend grote aantallen, net als het aantal grappen die je onder de categorie WC-humor kunt schalen. Die humor moet je een beetje liggen, maar het neemt niet weg dat de gameplay van Borderlands 3 ijzersterk is.

  Constant vijanden volpompen met lood heeft nooit beter gevoeld en de skill trees zijn uitgebreider dan ooit. Tevens voelt iedere Vault Hunter uniek en geldt dat ook voor de missies. De ene is nog gekker dan de andere en het is dan ook al snel je doel om ze allemaal te spelen. Net zoals het je doel is om de tofste legendarische wapens te verzamelen.

  Fire Emblem: Three Houses

  Op de tweede plaats staat de immens grote RPG Fire Emblem: Three Houses die vriend en vijand door één deur wist te krijgen. Er is geen ontkennen aan dat Nintendo goud heeft afgeleverd met Fire Emblem: Three Houses. Daar zijn natuurlijk verschillende redenen voor.

  Zo heeft de game een 70+ uur-durend verhaal om van te genieten, talloze personages om verliefd op te raken en gameplay die constant uitdagend is en meer van je vraagt. De tactische beslissingen hebben constant invloed op hoe je verhaal verder gaat bijvoorbeeld. Wanneer een personage de pijp uit gaat, keert deze namelijk niet terug. Dan is het over en uit.

  Dit verhoogt de spanning constant en maakt ieder gevecht een nieuwe uitdaging. Daarbovenop komt nog eens het feit dat er vanaf het eerste moment drie paden aangeboden worden. Hierdoor kan de gameplay met gemak oplopen tot meer dan honderd uur en het feit dat je na die honderd uur nog braaf door wil spelen is het bewijs dat dit de beste RPG van 2019 tot nu toe is.

  The Outer Worlds

  De crème de la crème van RPG’s in 2019 komt van Obsidian Entertainment die dit jaar The Outer Worlds uitbrachten. Hoewel de game niets nieuws doet voor het RPG-genre, weet de titel op heerlijke wijze een gloednieuwe wereld aan te bieden die je constant wil verkennen. Dit doe je vaak met toffe personages aan je zijde, terwijl je een scala van missies uitvoert. Een compliment mag dan ook gegeven worden aan de studio voor het creeren van een gloednieuwe IP waarvan we graag meer willen zien vanwege de bizarre lore en personages in de game.

  The Outer Worlds lijkt in veel opzichten op Fallout, wat niet gek is aangezien de titel van de oorspronkelijke Fallout-makers (en de makers van Fallout: New Vegas) komt. Het grootste verschil is de vele malen vrolijkere wereld en omgeving die gevuld is met duistere humor. Het is dan ook geen wonder dat het internet lyrisch is over de titel en er een kleine twee maanden na de release nog steeds over gesproken wordt. De game zit boordevol geheimen om te ontdekken en verschillende manieren om te spelen die je lang na je eerste speelsessie bezighouden.

  Het beste van 2019 voor jou op een rij!

  Nu 2019 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2019! Houd de site in de gaten voor dagelijks om 12.00 en 16.00 uur een nieuwe lijst met het beste van wat 2019 ons heeft gebracht.

  Kingdom Hearts III

  Verkijgbaar vanaf 29 january 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.