Beste sitcoms aller tijden - lachend door de tijd heen

Article
zondag, 08 juli 2018 om 11:02
de beste sitcoms aller tijden lachend door de tijd heen 134939 1
De beste sitcoms, welke zijn dat dan? Er zijn er inmiddels genoeg op de buis langs gekomen. Sommige vielen goede in de smaak, anderen minder. Wij hebben een lijst met de beste sitcoms aller tijden voor je samengesteld. Zit jouw favoriete sitcom erbij?

10. The Good Place

De serie speelt zich af in ‘The Good Place’, dit is een plek waar mensen naar hun dood terecht komen. Nu is er natuurlijk ook een ‘Bad Place’, waar je terecht komt als je je niet goed genoeg heb gedragen in je leven.
Ook Eleanor Shellstrop komt in The Good Place terecht en begint gelijk te twijfelen of ze hier wel hoort te zijn. Eleanor was een medicijnenverkoopster die het geld uit de zakken van oude mensen klopte. Later blijkt dat er inderdaad een fout is gemaakt.
The Good Place is nog vrij nieuw en alleen te zien op Netflix. Dit betekend niet dat de sitcom minder goed is, want de humor die er in gebruikt is is super origineel en heel erg grappig. Dit is ook waarom The Good Place zeker in deze lijst met beste sitcoms thuis hoort.
134940

9. The Unbreakable Kimmy Schmidt

In de serie Unbreakable Kimmy Schmidt volgen we het verhaal van Kimmy Schmidt. Ze probeert zich aan te passen aan het leven in New York nadat ze gered is uit een sekte, waar ze 15 jaar lang vastgehouden werd in een bunker. Kimmy wil niet gezien worden als een slachtoffer en gaat dus een heel nieuw leven beginnen in New York, waar ze bevriend raakt met haar hospita Lillian Kaushtupper, kamergenoot Titus Andromedon en wereldvreemde socialite Jacqueline Voorhees.
De manier waarop Kimmy Schmidt zich verbaast over eigenlijk alles in de wereld die voor ons heel gewoon is, maar voor Kimmy totaal nieuw is, zorgt er voor dat maar weinig mensen hun lach in kunnen houden tijdens het kijken van deze serie. Hierdoor is The Unbreakable Kimmy Schmidt één van de beste sitcoms.
134944

8. Two and a Half Men

Charlie Harper (Charlie Sheen) leeft het perfecte leventje: hij heeft veel meiden om zich heen, een goede baan, een strandhuis en ga zo maar door. Alles gaat zoals hij het wil, tot zijn broer Alan bij hem intrekt. Alan zit in een vechtscheiding en heeft het vrij moeilijk.
Daarnaast is hij heel introvert, verlegen en zenuwachtig. Ook is Alan zijn zoontje Jake met hem mee en komt die ook bij Charlie in huis wonen.
Two and a Half Men is vanaf 2003 al te zien op de televisie. Dit maakt de sitcom een echte klassieker. Veel mensen hebben dan ook gelachen om de twee totaal andere persoonlijkheden van de broers en dit maakt de serie één van de beste sitcoms.
134949

7. Will & Grace

Sitcom Will en Grace en gaat over de homoseksuele Will en heteroseksuele Grace. Beide zijn ze op zoek naar hun perfecte partner. De weg daarna is helaas niet simpel en ze worden gedwarsboomd door verschillende personages. Ze geven niet gauw op met de zoektocht en helpen elkaar een partner te vinden.
De klassieke humor is niet te missen in Will en Grace. Af en toe zit je op de bank mee te gieren met de humoristische scènes. Deze Amerikaanse Sitcom liep oorspronkelijk van 1998 tot 2006, maar is vanaf 2017 weer in productie. Dit is dan ook een van de redenen dat Will en Grace zeker een plekje in de lijst van beste sitcoms verdiend.
134950

6. The Big Bang Theory

In The Big Bang Theory volgen we de nerds Sheldon, Leonard, Raj en Howard. Zij zijn geniaal op het gebied van scheikunde en fysica, maar wanneer het op vrouwen aankomt gaat het mis. Gelukkig wonen ze naast een meisje genaamd Penny, die een stuk minder slim is dan de jongens. Zij komt vaak bij ze langs, wat een hele nieuwe wereld voor de jongens is.
De ongemakkelijke persoonlijkheden van de nerds in de serie zorgt voor hilarische momenten. Deze unieke humor zie je dan ook alleen echt in Big Bang Theory en dit is waarom de sitcom ook een plaatsje in deze lijst met beste sitcoms verdient.
134952

5. Brooklyn Nine-Nine

Er komt een nieuwe baas bij New York Police Department, hij wil alles volgens de regels doen. Jake Peralta heeft hier een probleem mee, aangezien hij de regels net als zijn leven niet serieus neemt. Hij is ook vaak de aanstichter van het feit dat het hele korps erg druk is en constant grapjes maakt. Dit zorgt er voor dat Jake en zijn nieuwe baas vaak botsen en er ruzies ontstaan.
Brooklyn Nine-Nine is enorm populair geworden door de jaren heen. De sitcom kreeg steeds meer kijkers die hun lach niet in konden houden bij het kijken van Brooklyn Nine-Nine. Brooklyn Nine-Nine is nog altijd op de televisie te zien, er is zelfs een nieuw seizoen in de maak.
134955 2

4. That 70s Show

In That 70s Show volgen we een groep vrienden van zes. Het gaat hier om Eric, Jacky, Michael, Fez, Donna en Steve, die op humoristische wijze door de jaren 70 heen gaan.
That 70s show is in de jaren '90 gefilmd, maar ziet er uit alsof het zo uit de jaren '70 had kunnen komen. Dit maakt de sitcom ook zo herkenbaar en leuk om naar te kijken. Vooral jongeren zijn altijd geïnteresseerd in That 70’s Show, al kunnen mensen van alle leeftijden van de serie genieten. De unieke personages uit de serie zorgt ervoor dat je alleen maar meer van de serie kan genieten en mee kan lachen met de personages.
134956

3. Modern Family

In deze serie volgen we drie gezinnen die samen een familie vormen. Ze krijgen te maken met verschillende problemen, die vooral te maken hebben met de kinderen van de families, het ouderschap en relaties.
Waarschijnlijk heeft iedereen wel ooit een aflevering van Modern Family langs zien komen en mee gelachen om de chaotische families die niet goed weten hoe ze met hun problemen om moeten gaan. Natuurlijk verdient Modern Family ook een plekje in de lijst met de beste sitcoms!
134960 1

2. Friends

De serie Friends heeft niet een duidelijke verhaallijn, maar de constante humor die er in wordt gebruikt maakt het geweldig om naar te kijken. Toch had de serie ook een serieuzere kant: zo lopen ze vaak tegen problemen op die te maken hebben met breuken van koppels.
Iedereen kent het wel, Friends. Friends is waarschijnlijk een van de bekendste sitcoms ooit. Iedereen herkent de acteurs, de titelsong en de geweldige humor die in de serie gebruikt wordt. Dit is ook waarom Friends een plekje verdient in de lijst met de beste sitcoms.
134964

1. How I Met Your Mother

Het verhaal van How I Met Your Mother wordt verteld door Ted Mosby, die in het jaar 2030 zijn kinderen het verhaal vertelt over hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Tijdens de negen seizoenen worden we meegenomen in het verhaal dat door Ted in detail verteld wordt. In deze verhalen is hij samen met zijn vrienden Lily, Marshall, Robin en Barney wanhopig op zoek naar zijn ware liefde, die pas aan het einde van de serie bekend wordt gemaakt.
How I Met Your Mother is niet alleen erg grappig en een super leuk concept, er zijn ook momenten in de serie die series zijn. De vriendengroep loopt dan ook soms tegen problemen aan, die allemaal een belangrijke boodschap meegeven aan de kijkers. Dit is dan ook precies waarom How I Met Your Mother op nummer 1 staat in de lijst met de beste sitcoms.

Genoeg van de beste sitcoms aller tijden?

Als je even genoeg heb van de sitcoms en op zoek bent naar iets meer variatie, dan zijn hier tien zomerseries op Netflix. Ben je op zoek naar nog iets grappigs? Dan hebben we hier grappige momenten in films die niet in het script stonden.