Top 10 beste seizoenen van series in 2018 - Heerlijk bankhangen

  Nu de koude wintermaanden zijn begonnen is het tijd voor de beste nieuwe seizoenen van series in 2018. Er zijn flink wat seizoenen van nieuwe series uitgekomen, dus het is moeilijk kiezen. Dat hoef je gelukkig niet meer te doen, want de tien beste staan hier!

  BBC Studios

  Nieuwe series die dit jaar met het eerste seizoen als een bom inslagen, ga je hier niet vinden. Hier lees je over de veteranen die je al jaren vergezellen op de buis. Kruip lekker onder een dekentje weg op de bank en houd de afstandsbediening goed vast, want door deze series wil je niets anders meer!

  10. Doctor Who (Series 11)

  De lijst met beste nieuwe seizoenen van series in 2018 trappen we af met het elfde seizoen van Doctor Who. Voor het eerst sinds de lancering van de serie in 1963 wordt de rol van de Doctor vertolkt door een vrouw. Niemand minder dan Jodie Whittaker (Broadchurch en Black Mirror) heeft de taak op haar genomen en ze speelt de rol met veel plezier. Iets wat in elke aflevering van het tien afleveringen durende seizoen duidelijk wordt.

  Voor zowel fans van de serie als nieuwkomers voelt de serie verfrissend ondanks dat de serie nog steeds een alien genaamd de Doctor volgt die door tijd en ruimte reist. Het zorgt voor vreemde taferelen waarin ze vaak de strijd aan moet gaan met andere buitenaardse wezens. Dit doet ze gelukkig niet alleen, maar met een groep reizigers die ze telkens weer met haar meeneemt.

  NBC

  9. The Good Place (Seizoen 3)

  Het is vreemd om een serie te starten met de dood van je hoofdpersonage, maar dat is precies wat The Good Place doet. De serie gaat namelijk over de dood van Eleanor Shellstrop (Kristen Bell) die per ongeluk naar ‘The Good Place’ (een soort van hemel) gestuurd wordt omdat ze een goed leven heeft geleid. Dat is helemaal niet zo en in het hiernamaals probeert ze er alles aan te doen om toch in het paradijs te blijven.

  Het derde seizoen vervolgt de hilarische taferelen van Eleanor, want ze past eigenlijk op elke mogelijk manier niet in The Good Place. De serie weet er op geweldige wijze voor te zorgen dat je telkens weer aan het lachen, gieren en brullen bent en wisselt dat af met momenten waarbij je kin van de vloer moet rapen. Kortom is het één van leukste series van het moment en het nieuwe seizoen tilt de kwaliteit naar een nieuw niveau. Het is dan ook zeker één van de beste nieuwe seizoenen van series in 2018.

  FX Networks

  8. The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story (Seizoen 2)

  Het eerste seizoen van American Crime Story sloeg in als een bom. Na de zaak rondom OJ Simpson is het nu de moord op Gianni Versace die wordt belicht en dat op meesterlijke wijze. Het is niet een serie waarin je opzoek gaat naar de dader, want in de eerste aflevering zien we precies hoe de moord plaatsvindt en wie de moordenaar is. Dat wordt namelijk gedaan door de beruchte seriemoordenaar Andrew Cunanan die op meesterlijke wijze gespeeld wordt door Darren Criss.

  Hij is niet de enige die straalt want Édgar Ramírez en Penélope Cruz spelen de Versace’s ook alsof ze de tragische gebeurtenis daadwerkelijk hebben meegemaakt toen deze in 1997 plaatsvond. Het seizoen wordt gelukkig niet alleen gedragen door een knap staaltje acteerwerk, maar ook door hoe het verhaal middels negen afleveringen verteld wordt. Elke aflevering escaleert de situatie verder waardoor je nagelbijtend voor de buis gekluisterd zit en dat maakt het één van de beste nieuwe seizoenen van series in 2018.

  Netflix

  7. Bojack Horseman (Seizoen 5)

  Hoewel de serie over een depressief pratend paard een paar seizoenen nodig had om op gang te komen, weet Bojack Horseman er inmiddels voor te zorgen dat elke aflevering beter is dan de vorige. De serie weet ook dit seizoen een perfecte balans te creëren tussen tranen van het lachen en tranen van geluk. Dat komt door de diepgaande onderwerpen die aangekaart worden en de ontwikkeling die Bojack doormaakt.

  Hij is een tragisch personage waarmee je van begin tot eind te doen hebt en het vijfde seizoen vervolgt zijn verhaal op goede wijze. De aflevering Free Churro steekt dit seizoen met kop en schouders uit boven de rest en het is dan ook niet gek dat de serie gezien wordt als één van de meest gedurfde animatieseries ooit. Dit seizoen bewijst die claim wederom en is dan ook zeker één van de beste nieuwe seizoenen van series in 2018.

  FX Networks

  6. The Americans (Seizoen 6)

  Deze serie over twee Russische spionnen die de VS zijn binnengedrongen ten tijde van de Koude Oorlog weet al jaren kijkers vast te grijpen. Het laatste seizoen sloeg in als de nucleaire bom die nooit tijdens de Koude Oorlog is gevallen met meer geweld en spanning dan ooit tevoren. Wat het seizoen zo goed maakt is juist het einde. Niet per se de laatste seconden, maar de weg er naartoe.

  Hierdoor ligt het tempo van de afleveringen van begin tot eind hoog en is er nooit een moment om even je telefoon te checken. De serie is simpelweg te spannend en het zal je niet verbazen dat de serie meerdere malen is genomineerd tijdens de Emmy Awards. Dit jaar won de serie voor best geschreven dramaserie voor de allerlaatste aflevering en dat is toch wel de kers op de taart.

  HBO

  5. Westworld (Seizoen 2)

  Het mocht even duren, maar dit jaar bracht het langverwachte, tweede seizoen van Westworld en stelde net als het eerste seizoen niet teleur. De serie vervolgt de opstand van de robots in het avonturenpark met een Wilde Westen-thema waardoor de bezoekers nu nog maar één doel hebben: ontsnappen. Het zorgt voor brute actie en brengt zelfs een nieuwe wereld met zich mee.

  Die wereld ziet er net als seizoen één fantastisch uit dankzij de realistische decoren. De cast maakt het alleen nog maar beter, waardoor je bijna vergeet dat je een serie aan het kijken bent. Hoewel het seizoen moeilijker te kijken is wanneer je telkens een week moet wachten op een nieuwe aflevering, is het nagelbijtend spannend wanneer je alles in één keer kunt bekijken. Dat is precies wat je nu kunt doen en daarom is het één van de beste nieuwe seizoenen van series in 2018.

  Hulu

  4. The Handmaid’s Tale (Seizoen 2)

  Nadat The Handmaid’s Tale vorig jaar iedereen wist te verrassen, was het maar de vraag of het tweede seizoen de kwaliteit kon evenaren. Dat is zeker gelukt met een misschien nog wel duisterder seizoen dan het eerste. The Handmaid’s Tale volgt een dienstmaagd in een dystopische wereld waarin kinderen krijgen steeds moeilijker wordt. Het zorgt voor een totalitaire staat waarin vrouwen vrijwel volledig onderdrukt worden en het flink te verduren krijgen.

  De serie balanceert soms dan ook op het randje van scènes die wel of niet door de beugel kunnen en gaat hierin misschien soms wel iets te ver. Het neemt niet weg dat de serie nog net zo relevant is en zet het spannende verhaal op goede wijze voort. De thema’s en het maatschappelijke commentaar zijn sterk, maar weet wel dat het een serie is die niet bedoeld is voor wie een zwakke maag heeft.

  David Lee/Netflix

  3. Marvel’s Daredevil (Seizoen 3)

  De duivel uit Hell’s Kitchen is terug om wraak te nemen in het derde (en misschien wel beste) seizoen van de serie. Hoewel het ook gelijk het laatste seizoen is, weet het seizoen van begin tot eind te boeien door de strijd die Daredevil aangaat met Wilson Fisk. Hij is terug na het eerste seizoen, is gevaarlijker dan ooit en heeft nog een appeltje te schillen met Daredevil.

  Wat volgt is een kat en muis spel tussen twee tegenpolen die het licht uit elkaars ogen willen zien doven. Het zorgt voor intense spanning en fantastische actie die misschien wel het beste straalt in een twaalf minuten-durende actiescène. In de desbetreffende scene volgt de camera Daredevil onafgebroken waardoor je met geknepen billen op de bank zit. Het is simpelweg één van de beste nieuwe seizoenen van series in 2018 en het is doodzonde dat er geen vierde seizoen komt.

  AMC Networks Entertainment

  2. Better Call Saul (Seizoen 4)

  Het is niet moeilijk om te zien waarom Better Call Saul zo hoog staat op dit lijstje met de beste nieuwe seizoenen van series in 2018. De prequelserie van Breaking Bad gaat over het leven van gladjakker Saul Goodman die langzamerhand de sluwe advocaat wordt die we uit Breaking Bad kennen. Elk seizoen zien we meer hoe hij verandert in een geniepige schurk en dat vaak met een tragisch randje.

  In het vierde seizoen zien we steeds meer bekende personages uit Breaking Bad voorbij komen, nadat Mike Ehrmantraut en Gustavo Fring eerder al een plekje in de serie kregen. Als je denkt dat dit nog steeds een prequel is die je niet hoeft te zien, heb je het mis. Better Call Saul is één van de beste series van het moment en dat mede dankzij dit nieuwe seizoen.

  FX Networks

  1. Atlanta (Seizoen 2)

  Na een uitmuntend eerste seizoen weet Atlanta alleen maar beter te worden in het tweede seizoen. Het is een vrij onbekende serie die draait om de stad Atlanta en wat er allemaal gebeurt. Dit maak je mee door een aantal excentrieke personages te volgen die onder meer gespeeld worden door Donald Glover (bekend van Solo: A Star Wars Story en als artiest Childish Gambino) en Zazie Beetz (bekend van Deadpool 2). Glover speelt niet alleen een rol in de serie, maar heeft de serie ook bedacht en geschreven.

  Het zorgt voor vreemde avonturen die er telkens weer uitzien als korte films met personages die je van telkens weer weten te grijpen. Door het schrijfwerk krijg je na enkele minuten al het gevoel alsof je dagen met ze vast hebt gezeten in de lift en je nu hun hele leven kent. De serie is misschien niet voor iedereen, maar heeft zeker een meesterlijk nieuw seizoen gekregen. Atlanta is daarom met recht de nummer één van ons lijstje met beste nieuwe seizoenen van series in 2018.

  Dit zijn de beste nieuwe seizoenen van series in 2018

  Met de beste nieuwe seizoenen van series in 2018 hoef je het huis niet meer uit. Geniet van deze series en stop wat popcorn in je mond. Wanneer je klaar bent met deze series is 2019 wel aangebroken en kun je je voorbereiden op de beste films in 2019.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.