De beste 2D RPG horrorgames die het waard zijn om te spelen

  Tegenwoordig kijken we als gamers veel naar graphics en design. Vandaar dat het niet makkelijk is om een succesvolle horrorgame te maken in 2D. Toch zijn er ontwikkelaars die dat wel lukt en hoe. Hier zijn de beste 2D RPG horrorgames die het zeker waard zijn om een kijkje naar te nemen.

  5. Misao

  Misao gaat over een school waarbij een meisje drie maanden terug is verdwenen. De meeste mensen gaan ervan uit dat ze is overleden, maar dit is nog niet duidelijk Je speelt zelf als Aki, een meisje dat bevriend met haar had willen zijn. Door de game heen kom je achter de duistere waarheid over de verdwijning van Misao, maar het spel kan altijd anders eindigen. Er zijn vier mogelijke eindes.

  Misao heeft een enge atmosfeer waar je kippenvel van krijgt en een paar goede jumpscares, maar hetgeen dat het spel echt eng maakt is het verhaal en hoe het verteld wordt. Misao zal je gegarandeerd de hele game lang een gevoel van spanning geven. Daarom hoort Misao op de lijst van de beste RPG horrorgames.

  4. Ib

  lb is een free to play game die je op zijn minst kunstzinnig zou kunnen noemen. Het verhaal speelt zich namelijk af in een museum. Het meisje Ib bezoekt met haar ouders het Weiss Guertena’s museum en met toestemming dwaalt zij daar in haar eentje rond. Een leuk tochtje, tot het moment dat de lichten uitgaan en de kunstwerken iets te levendig worden. Net als Misao heeft Ib verschillende eindes. In totaal heeft deze game er tien.

  Ondanks dat de game zich in een museum afspeelt is het avontuur van Ib behoorlijk eng. De sfeer is behoorlijk beklemmend door het idee dat erachter zit: een kind van negen dat vastzit in een andere dimensie. Je hoeft voor het spel niet snel te reageren, dus het is wel een spel dat je speelt voor het verhaal en de puzzels. Alles bij elkaar maakt dat Ib hoort op de lijst van de beste RPG horrorgames.

  3. Mad Father

  Mad Father gaat over een jong meisje wiens moeder een aantal jaar geleden aan een ziekte overleden zou zijn. Ze woont samen met haar vader en zijn assistente, Maria. Jaren later, op de avond waarop haar moeder was overleden, lijkt het maanlicht wel wraakzuchtig te zijn als deze op het huis valt.

  Wanneer Aya ‘s nachts wakker wordt van het geschreeuw van haar vader, ziet ze ineens allemaal lijken door haar huis lopen. Door het verhaal heen komt Aya steeds meer te weten over haar vader, waarna ze vervolgens de keuze moet maken of ze ontsnapt of haar vader zal redden van de vloek die op het huis rust.

  Wat deze game eng maakt is de muziek, het verhaal en het onbegrip van het begin tot het einde van het verhaal. Aya kent meerdere eindes, maar in tegenstelling tot de meeste games zit hier geen happy ending bij. Als je daarvan houdt kun je dus beter een andere game kiezen. Maar voor de beste RPG horrorgames zijn we natuurlijk niet op zoek naar happy endings.

  2. Corpse Party

  Corpse Party duurt een stuk langer dan de andere games die eerder in deze special genoemd zijn. De game gaat over een groepje studenten in Japan die na school nog langer is gebleven om een klaslokaal op te ruimen en om afscheid te nemen van een van de studenten, Mayu. Mayu gaat namelijk verhuizen. Ayumi heeft daarom een ritueel opgezocht op het internet waardoor ze allemaal voor altijd samen zouden zijn: “Sachiko Ever After.”

  Het ritueel loopt alleen niet zoals verwacht en de studenten worden ineens door een ‘aardbeving’ een andere dimensie in gesleurd, namelijk een oude basisschool die niet meer zou moeten bestaan. Door hun zoektocht terug naar hun eigen wereld heen komen ze steeds dichterbij de duistere waarheid van waarom de dimensie bestaat en dit gaat niet zonder verlies.

  Deze game is gruwelijk op zijn eigen manier. De Corpse Party serie, die ook bestaat als manga en anime, is gek op gore. Normaal gesproken komt dit prominent in beeld, maar dat is moeilijk te doen in een 2D-game. Sommige dingen krijg je voorgeschoteld door middels van een geanimeerd plaatje, maar het meeste komt voorbij als gedetailleerde tekst, die vertelt hoe het eruit zou moeten zien, zou moeten ruiken en zou moeten voelen.

  Dit geeft een gevoel nog realistischer dan de anime je zou kunnen geven, je krijgt er de rillingen van. Vooral van het einde. Deze rillingen zorgen ervoor dat Corpse Party absoluut op de lijst van de beste RPG horrorgames hoort.

  1. The Witch's House

  In deze game speel je als Viola, een meisje dat wakker wordt in het midden van een bos. Hier komt ze erachter dat de weg uit het bos geblokkeerd is door rozen, dus haar enige kans is om door een mysterieus huis in de buurt te gaan. Vergezeld door een zwarte kat moet Viola haar weg vinden door het gevaarlijke, magische huis.

  The Witch’s House zit vol met jumpscares, maar het zijn wel de precies de schrikmomenten die je ook in een game wil hebben. Je zult je ongetwijfeld rot schrikken als je dit spel speelt, maar er is nog veel meer dat eng is aan de game. Het plot is vreemd en verwarrend tot aan het einde, met een gigantische plottwist waarbij je even de tijd nodig hebt om ervan bij te komen als je de game afgerond hebt. Er zijn twee normale eindes en twee geheime eindes die je alleen kunt vrijspelen door bepaalde dingen niet te doen.

  De beste 2D RPG horrorgames

  RPG horrorgames zijn over het algemeen niet zo populair, omdat er met de technologie van tegenwoordig natuurlijk prachtige dingen worden gemaakt. De graphics van de duurdere games zijn ook een stuk beter in kwaliteit, maar toch hebben deze 2D spellen hun eigen charme.

  Er zijn natuurlijk nog meer van deze spellen, maar dit zijn er in ieder geval vijf die het zeker waard zijn om uit te proberen.

  The Witch's House

  Verkijgbaar vanaf 3 october 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.