De 10 beste RPG games om naar uit te kijken - Rooskleurige toekomst!

  Eens in de zoveel tijd komt er een game voorbij waaraan je je leven bijna verliest. We hebben het natuurlijk over RPG games, want daar heb je meestal wel een uurtje of vijftig nodig (als het niet meer is). Wij zetten de tien beste RPG games om naar uit te kijken voor je op een rijtje.

  De meeste van de games in deze lijst met beste RPG games om naar uit te kijken hebben nog geen releasedatum. Dat neemt niet weg dat we hartstochtelijk naar deze titels uitkijken, want er zitten flink wat pareltjes tussen. Deze toppertjes wil je absoluut niet missen, dus zet ze maar alvast op je verlanglijstje!

  10. Dragon Quest Builders 2

  We trappen deze lijst met beste RPG games om naar uit te kijken af met Dragon Quest Builders 2, de hybride tussen Minecraft en Dragon Quest. Ditmaal ontwaak je op een mysterieus eiland met vreemde snuiters, zoals Malroth. Tezamen neem je het op tegen monsters, bouw je naar hartenlust het eiland vol en volbreng je natuurlijk missies.

  Dat doe je niet alleen, want Dragon Quest Builders 2 kun je met maximaal vier spelers online samen spelen. Hierdoor hoef je je dus niet in je eentje af te sluiten van vrienden en familie. Die neem je gewoon mee het spel in voor wat extra plezier en dat kan al vanaf 12 juli!

  Dragon Quest Builders 2 komt op 12 juli uit op de PlayStation 4 en Nintendo Switch.

  9. Fire Emblem: Three Houses

  Naast dat Dragon Quest Builders 2 op de Nintendo Switch verschijnt dit jaar, komt Fire Emblem: Three Houses ook uit en dat is zeker één van de beste RPG games om naar uit te kijken. Het is de nieuwe RPG van Nintendo en de eerste Fire Emblem-game in meer dan tien jaar die op een console verschijnt. Dit keer speel je in het mythische land Fódlan dat verdeeld is in drie rijken die elkaar niet kunnen uitstaan.

  Jij speelt als Byleth, een ex-huurling die lesgeeft op een speciale school in het centrum van de drie rijken. Zoals je van Fire Emblem gewend bent staan er veel veldslagen op je te wachten, terwijl je ook nog eens moet kiezen aan welk rijk je trouw bent. Vanaf 26 juli ga je het meemaken, want dat is wanneer de game uitkomt op de Nintendo Switch.

  Fire Emblem: Three Houses is vanaf 26 juli verkrijgbaar op de Nintendo Switch.

  8. Code Vein

  Fans van Soulsborne-games opgelet, want Code Vein komt eraan die je op pad laat gaan als vampier. Dat doe je in een duistere post-apocalyptische wereld die je doet denken aan een anime. Je zal het er alleen niet zo gemakkelijk afbrengen als Goku in Dragon Ball, want de uitdagende gameplay zal flink wat uitdaging bieden (en mogelijk voor wat kapotte controllers zorgen).

  Wat de game één van de beste RPG games maakt om naar uit te kijken maakt, is het Blood Veils-systeem dat je kunt gebruiken om sterker mee te worden. In je kruistocht verken je de grauwe restanten van wat ooit Vein was, terwijl je je overgeeft aan de bloeddorstige honger. Wanneer de game precies verschijnt is nog niet bekend, maar dat het op de PlayStation 4, Xbox One en PC zal zijn staat vast.

  7. Starfield

  Hoe dichter we bij de eerste plaats komen, hoe onduidelijker de releasedata van de games worden. De volgende op de lijst met beste RPG games om naar uit te kijken is namelijk Starfield, de nieuwe RPG van Bethesda. Deze lijkt zich, zoals de titel al doet vermoeden, volledig af te spelen in de ruimte en dat is voor de makers van Fallout en The Elder Scrolls een compleet nieuwe locatie.

  Over de titel is nog maar weinig bekendgemaakt. Het enige wat we tot nu toe gezien hebben is een korte teaser tijdens E3 2018 die liet weten dat Bethesda Game Studios met de game bezig is. Dit was ook wel te verwachten aangezien er eerder al veel gelekt werd over het bestaan van de game. Het was slechts een kwestie van tijd tot we de game daadwerkelijk zagen en nu is het wachten tot we meer van de game zien!

  6. Pokémon Sword & Shield

  Op de zesde plaats in onze lijst met beste RPG games om naar uit te kijken staan Pokémon Sword & Shield. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want het is de eerste mainline Pokémon-game die uitkomt op een Nintendo-console en dat is voor fans van de serie een reden om blij te zijn. Men verwacht innovatie van de nieuwe titels, maar of deze ook gaat komen is nog maar de vraag.

  De eerste beelden zien er veelbelovend uit, want die tonen een nieuwe regio en nieuwe Pokémon. Dat geeft in ieder geval al weer genoeg reden om alle nieuwe Pokémon te vangen en dat is ook precies de reden dat de game zo toegankelijk is voor nieuwe spelers. Pokémon staat immers bekend als de instap game voor iedereen die een RPG wil spelen en is daarom zeker één van de beste RPG games om naar uit te kijken.

  5. The Outer Worlds

  Een andere game die nog geen releasedatum heeft, maar wel hoog in het rijtje met beste RPG games om naar uit te kijken staat, is The Outer Worlds. Het is de nieuwe game van de oorspronkelijke makers van Fallout, Obsidian Entertainment. Je kunt de ontwikkelaar ook kennen van Fallout: New Vegas en South Park: The Stick of Truth.

  Tijdens The Game Awards 2018 werd de nieuwe RPG in de ruimte aangekondigd die een kleurrijk stijltje tentoon stelt. Je zal namelijk een universum gaan ontdekken waarin grote bedrijven allerlei planeten opeisen. Jij weet dat er achter de schermen alleen wel wat meer aan de hand is en dat zal je in het verhaal gaan ontdekken, dat op basis van jouw keuzes ook nog een anders zal verlopen dan bij andere spelers. Om jezelf te beschermen maak je gebruik van verschillende wapens die je vanuit first-person zal afvoeren a la Borderlands en Call of Duty.

  4. Dragon Age: The Dread Wolf Rises

  Dread Wolf Rises is de volgende in ons lijstje met beste RPG games om naar uit te kijken en dat is een bijzondere keuze. Er is namelijk nog maar weinig bekendgemaakt over de game aangezien we alleen een korte teaser zagen tijdens The Game Awards. Die teaser liet niet eens blijken of de nieuwe game daadwerkelijk Dragon Age 4 gaat heten. We zagen immers alleen de tekst The Dread Wolf Rises.

  Sindsdien heeft BioWare officieel nog wat meer bekendgemaakt over de game in een speciaal bericht. Hierin laat de studio achter Mass Effect en Anthem weten dat de game al een tijdje in ontwikkeling is en dat het niet om een spinoff-titel gaat. Wanneer we meer van de game gaan zien is nog maar de vraag en dat geldt dubbel en dwars voor de releasedatum.

  3. Final Fantasy VII Remake

  Het brons in deze lijst met beste RPG games om naar uit te kijken gaat naar de remake van Final Fantasy VII. De game werd in 2015 tijdens E3 onthuld met een oorverdovend applaus, maar sindsdien is de game nog niet verschenen. Wel werd er nog wat gameplay getoond hier en daar, maar daar bleef het wel bij. Sindsdien zijn er alleen maar negatieve berichten over de game uitgekomen die doen vermoeden dat het nog wel een tijdje gaat duren voordat de game uitkomt.

  Toch kunnen we niet anders dan uitkijken naar de remake van één van de meest geliefde games aller tijden. Het belooft een genot te worden om opnieuw met Cloud, Barret en Tifa door Midgar te struinen en om legendarische momenten opnieuw te beleven. Wanneer we dat mogen doen, weet alleen nog niemand.

  2. The Elder Scrolls VI

  Het zilver in de lijst met beste RPG games om naar uit te kijken gaat naar het volgende deel in de Elder Scrolls-serie. Het legendarische vijfde deel Skyrim kun je tegenwoordig overal vinden. Van koelkast tot Siri, maar ook gewoon op je PC; Skyrim is overal. Het is dan ook niet zo gek dat het volgende deel nu al voor zoveel spanning zorgt.

  Hoewel de korte teaser tijdens E3 2018 niet veel onthulde, wordt er nu al volop gespeculeerd over de mogelijke locatie van deel 6 en is de daadwerkelijke titel een ander punt van discussie. Dan is er ook nog de vraag of de game daadwerkelijk gaat verschijnen op de huidige generatie consoles. Alleen de tijd zal ons antwoord geven op deze vragen en tot die tijd moeten wij afwachten.

  1. Cyberpunk 2077

  Hopelijk hoeven we minder lang te wachten op de nummer één in onze lijst met beste RPG games om naar uit te kijken, want dat is Cyberpunk 2077. De nieuwe game van CD Projekt RED heeft hoge verwachtingen geschept na een bijna 50-minuten durende gameplay sessie uit te brengen. In de sessie zie je hoe je vanuit first-person je een weg zal moeten banen door de huiveringwekkende stad Night City als hoofdpersoon V.

  De game speelt zich zoals het jaartal in de titel al doet vermoeden af in een alternatieve toekomst waarin robotische implantaten dagelijkse kost zijn. Dat zorgt voor bizarre personages en een compleet andere cultuur dan dat we gewend zijn. Het lijkt wel een beetje op een bizarre Black Mirror aflevering, maar dat is natuurlijk ontzettend bruut om in een game zelf mee te maken. Daarom is het de nummer één in deze lijst met beste RPG games om naar uit te kijken.

  Dit zijn de beste RPG games om je oog op te houden!

  Van de bovenstaande RPG games lig je bijna in katzwijm en dat is logische. De beste RPG games om naar uit te kijken zijn zeker niet mis en beroven je honderden uren van je tijd. Voor die tijd kun je aan de slag met de beste RPG games aller tijden, zodat je kunt oordelen over de bovenstaande toppers wanneer ze uitkomen. Misschien scharen ze zich over een aantal jaar wel in de lijst met best RPG’s.

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.