De 5 beste romantische tv-series op Amazon Prime

Article
zaterdag, 10 juli 2021 om 15:00
grays anatomyf1631628463
Niets is zo lekker als onderuitgezakt een serie kijken op de bank. Soms heb je alleen geen zin in een actieserie, maar ben je juist meer te pochen voor een romantische tv-serie die je misschien samen met je partner kijkt. Wij zetten de vijf beste romantische tv-series op Amazon Prime op een rijtje.
Voor deze lijst met beste romantische tv-series op Amazon Prime kijken we naar series waarin liefde, op welke manier dan ook, centraal staat. Romantiek heeft uiteraard de overhand en daar richten we ons dan ook het meeste op. Wel kiezen we alleen uit series die via Amazon Prime beschikbaar zijn op Prime Video.

Grey’s Anatomy

We trappen deze lijst af met de bekendste romantische tv-serie in de geschiedenis. Natuurlijk hebben we het over Grey’s Anatomy. De ziekenhuisserie over Meredith Grey en haar collega’s is al meer dan vijftien jaar op de buis en na 380 afleveringen is het einde natuurlijk nog lang niet in zicht. De serie is net klaar met haar zeventiende seizoen, al is dit laatste seizoen nog niet op Amazon Prime te vinden. Wel kun je de andere zestien seizoenen al lekker kijken.
In die eerste zestien seizoenen kun je lekker genieten van alle intriges die het ziekenhuispersoneel meemaakt, terwijl er natuurlijk iedere aflevering ook een nieuwe kwestie is om op te lossen. Zodra het zeventiende seizoen vervolgens verschijnt, kun je tevens zien hoe de serie op dappere wijze een verhaallijn rondom COVID-19 in de serie verwerkt. Grey’s Anatomy pakt namelijk als het ware de koe bij de hoorns en duikt vol het onderwerp in.
the vampire diariesf1625570938

The Vampire Diaries

Wie niet van ziekenhuizen houdt, kan natuurlijk ook voor The Vampire Diaries aansluiten. De bekende serie rondom vampiers in Mystic Falls draait om de jonge Elena die verliefd wordt op vampier Stefan Salvatore. Later valt Elena ook als een blok voor Damon, tevens een vampier. Het probleem is alleen dat Damon en Stefan broers zijn en als gevolg ontstaat een vrij ongemakkelijke liefdesdriehoek.
In acht seizoenen wordt de serie verteld over 171 afleveringen en die staan uiteraard allemaal op Amazon Prime. Daar blijft het alleen niet bij, want de serie heeft nog veel meer personages en verhaallijnen uiteraard. Al met al is het bijna een zekerheid dat deze romantische serie met een bovennatuurlijke twist je na de eerste aflevering aan de haak heeft geslagen.
modern lovef1625571244

Modern Love

De nieuwste serie in deze lijst is Modern Love, maar dit moderne liefdesverhaal mag je zeker niet overslaan. De serie gaat over verschillende liefdes die in New York opbloeien tussen een scala aan personages. Iedere aflevering volgt een andere cast van karakters waarbij steeds de verschillende vormen van liefde aan bod komen.
Het eerste seizoen van de serie zit vol grote sterren, zoals Anne Hathaway, Tina Fey, Dev Patel en zelfs zanger Ed Sheeran. De afleveringen zijn redelijk op zichzelf staand, maar uiteraard valt het aan te raden om alle acht afleveringen uit het eerste seizoen in chronologische volgorde te kijken voor een speciale verrassing. Iedere aflevering duurt maximaal 35 minuten, dus je kunt ter voorbereiding op het tweede seizoen dat in augustus begint nog makkelijk alles bekijken.
this is usf1625571363

This is Us

Technisch gezien spelen we een beetje vals met de toevoeging van This is Us op deze lijst met beste romantische tv-series op Amazon Prime. Toch is This is Us een serie die je zeker niet mag missen als je op zoek bent naar wat romantiek. De serie gaat namelijk, net als de vorige serie op deze lijst, over verschillende soorten liefde. Zo staan familiebanden centraal, terwijl de levens van verschillende een heel bijzondere drieling uitgelicht worden en alles wat ze meemaken.
De serie wordt ook wel als dramaserie gekenmerkt en dat is ook erg toepasselijk, want de tranen stromen je soms zomaar over de wangen. Toch moet dit je niet afschrikken gezien romantiek centraal staat in meerdere verhaallijnen van de hoofdpersonen. Veel spoilers zullen we je niet geven, behalve dat alle vijf seizoenen van de serie nu op Amazon Prime staan en het zesde seizoen nog onderweg is.
the baker the beautyf1625571796

The Baker & The Beauty

Als laatste is er ook nog eens The Baker & The Beauty. Deze serie gaat over de opbloeiende liefde tussen Noa en Amos. De twee treffen elkaar toevallig en komen uit twee compleet verschillende werelden. Noa is een beroemdheid en dochter van een hotelmagnaat, terwijl Amos een bakker is die nog bij zijn ouders woont.
De romantische komedie heeft slechts één seizoen, maar daarin wordt wel een heerlijk romantisch verhaal vertelt waarin kijkers enorm van genieten. Met afleveringen van een half uurtje kijk je de serie dan ook zo door, want in totaal zijn er maar tien afleveringen. Deze vergeet je alleen niet snel, dus valt het zeker aan te raden om een paar avonden lekker voor The Baker & The Beauty uit te trekken.