De vijf beste racegames van 2015

Article
zaterdag, 12 december 2015 om 15:09
xgn google image
Dit jaar hebben de raceliefhebbers het flink naar hun zin gekregen. Waar de racegames aanvankelijk vrij traag van start kwamen op de PlayStation 4 en Xbox One is het nu dan eindelijk losgebarsten. Lees hier alles over de beste vijf racegames van 2015.
Het was zeker smullen dit jaar met een terugkeer van Need for Speed, een nieuwe Forza en andere jaarlijkse simulatiegames. Maar welke zijn nou echt de vijf beste racegames? Zitten er misschien verrassingen tussen? Laten we beginnen met een hele speciale racegame.

5. MotoGP 15

Racegames hoeven namelijk niet per se over auto's te gaan. MotoGP 15 bewijst dat ook motoren in dit lijstje horen. Met een hoog simulatiegehalte en enorm realistische situaties en rijgedrag hoort MotoGP zeker in dit lijstje terug. Duidelijk is dat de ontwikkelaars niet het grote geld hebben om de game jaarlijks al te veel te ontwikkelen. Toch is het wel lekker om de licenties van Valentino Rossi en Marc Marquez tegenover elkaar te zetten in de Yamaha en de Honda.
In de toekomst zullen er zeker ook meer MotoGP games komen. Deze game wordt immers jaarlijks uitgebracht inclusief de nieuwe motoren, rijders en eventueel nieuwe circuits. Compleet met veel gamemodi zoals een career mode en championship. Hopelijk heeft het spektakel van de MotoGP dit jaar bijgedragen aan een grote anticipatie voor een nieuw hoofdstuk in de serie.
82107

4. F1 2015

Voor de echte fanatieke fans van de formule 1 is er altijd weer die ene game waar vol smart op gewacht wordt: F1 2015. Net zoals MotoGP is F1 2015 een game die zich richt op het zo realistisch mogelijk simuleren van de echte real life tegenhanger. Jaar in jaar uit lukt dat en wordt er vol lof gesproken over de serie. F1 2015 was daar geen uitzondering op en zat prima in elkaar. De PC-versie was dit jaar wel iets minder van kwaliteit, maar mag de algemene indruk niet beïnvloeden.
Bij games als F1 2015 krijg je altijd de beste race-ervaring als je gebruik maakt van een racestuur. Mogelijk is bijvoorbeeld dat je de Logitech G29 hierbij gebruikt om het racen nog realistischer te maken. F1 2015 heeft een nagenoeg perfecte samenwerking met de Logitech G29. Van pedalen tot stuur tot versnellingspook. Alles werkt perfect en dat zal het ook bij F1 2016 waarschijnlijk doen. F1 2015 mag in ieder geval niet ontbreken uit deze lijst.
82108

3. Project CARS

Forza voor de Xbox en Gran Turismo voor de PlayStation. Vergeet deze games en kijk naar Project CARS. Project CARS is ook weer een simulatiegame, maar dan niet met officiële racecategorieën, maar met voornamelijk gewone straatauto's. Je begint zoals zoveel racelegendes beginnen onder aan de ladder met karts en werkt jezelf op tot allerlei circuits evenementen. En wauw wat ziet het er mooi uit en wat zijn er veel details.
Project CARS heeft veel opties en is vrij realistisch. Ook hierbij zou je dus mooi gebruik kunnen maken van een racestuur als de Logitech G29. Je kan zelfs de Oculus Rift gebruiken bij Project CARS. Waar wij in ieder geval op hopen is dat we in de toekomst meer gaan zien van Project CARS. Een prima racegame, een nieuwe entry in deze lijst die zonder problemen zichzelf mag vergelijken met Forza Motorsport en Gran Turismo.
82109

2. Forza Motorsport 6

Waar je de woorden ''beste'' en ''race'' gebruikt moet als eerste een lampje gaan branden bij Forza Motorsport. Zeker nu Gran Turismo al een tijdje afwezig is, is de selectie van Forza tot de beste racegames zeker geen verrassing te noemen. Forza staat al jaren aan de top en is ook dit jaar volgens velen weer de koning onder de racegames ondanks te hevige concurrentie.
PlayStation fans zullen het ongetwijfeld jammer vinden dat Forza een Xbox-exclusive is, maar dat is nu eenmaal zo. Forza komt jaarlijks uit met het ene jaar een open world game in de vorm van Forza Horizon en het andere jaar een klassieke simulatie circuit game. Details, veel mogelijkheden en vooral een fantastische race-ervaring zorgen ervoor dat Forza 6 behoort tot de beste racegames van 2015.
82110

1.Need for Speed

Sinds Need for Speed Underground is de Need for Speed serie al een bepalende titel geweest in de raceindustrie. Geen simulatie of super realistisch weggedrag, maar lekker straatracen en met het verstand op nul ontsnappen aan de politie. Zenuwslopende achtervolgingen en prachtige setttings om te racen. En dan is Need for Speed nu terug van weggeweest. En geen onzin meer: terug naar de basis.
Need for Speed is goed ontvangen en dat is mooi om te zien. Het is belangrijk dat zulke pareltjes van de industrie bewaard blijven beschermd worden. Need for Speed gaat terug naar de basis maar brengt toch ook veel innovatie naar de straatrace fans. Vooral het online aspect is vernieuwend belangrijk. Een game om van te genieten is het in ieder geval en daarom mag ook Need for Speed niet ontbreken uit deze lijst.
Net buiten deze lijst zijn onder andere gevallen: WRC 5, The Crew Wild Run en DriveClub Bikes.