De beste PS5 games met een hele lange speelduur

Article
zaterdag, 14 mei 2022 om 13:00
elden ring combatf1644405058
Games zijn niet goedkoop, helemaal niet voor de next-gen consoles. Als je een nieuwe game koopt, dan is het dan ook wel fijn dat je de titel lang kan spelen. Dit zijn de beste PS5 games met een hele lange speelduur!

Elden Ring

FromSoftware heeft naam gemaakt met de Dark Souls-reeks, maar voor Elden Ring gaat de Japanse ontwikkelaar een stuk verder. Het is namelijk de eerste game van de studio met een open wereld, gecombineerd met de iconische gameplay. Inclusief de hoge moeilijkheidsgraad.
Ongeacht of je een Dark Souls-veteraan bent of niet, zal je een lange tijd zoet zijn met Elden Ring. De wereld is namelijk groot en houdt niet je handje vast. Je zal dus zelf op zoek moeten gaan naar nieuwe wapens, armor en andere upgrades, wat een heel avontuur op zich is. Tel daar een gigantische hoeveelheid uitdagende bossfights bij op en je kan met gemak 70 tot 100 uur stoppen in één playthrough van Elden Ring. En dan zijn er nog eens zes verschillende eindes…
assassins creed valhalla combat forestf1620646652

Assassin’s Creed Valhalla

Een andere PS5 game met een grote open wereld is Assassin’s Creed Valhalla. In de nieuwste titel in de bekende franchise mag je in de schoenen stappen van Eivor, een viking die besluit om de overtocht te maken naar Engeland in de 11de eeuw na Christus. En je kan niet slechts een klein stukje van Engeland verkennen in het avontuur, maar elk gebied. Van de groene kust in het zuiden tot aan de besneeuwde heuvels en bergen in het noorden.
Natuurlijk krijg je tijdens het avontuur weer te maken met het eeuwenlange gevechten tussen de Assassins en de Templars. Ondertussen ben je ook bezig om een koninkrijk in Engeland te stichten voor je adoptiebroer. Dat betekent dus dat je veel met je wapens mag gaan zwaaien, maar ook politieke spelletjes mag gaan spelen. Bereid je dus maar alvast voor om veel (historische) karakters te ontmoeten in het ongeveer 90 uur-durende avontuur van Assassin’s Creed Valhalla.
lego star wars the skywalker saga pc spel steam europe wallpaper 2f1648999251

LEGO Star Wars The Skywalker Saga

Iedereen kent wel de Star Wars-films, die al sinds de jaren 70 een enorme fanbase hebben. Als je ook fan bent van Star Wars, dan kan je met LEGO Star Wars The Skywalker Saga een geweldige en lange PS5 game in huis halen. Zoals de titel namelijk al verklapt, kan je elke film in de saga doorlopen, maar dan in de bekende LEGO-stijl.
Ontwikkelaar Traveller’s Tales heeft voor de enorme collectie bovendien de gameplay op de schop gegooid. Zo kunnen Jedi-karakters met een combo-systeem aan de slag, terwijl personages met blasters de game kunnen spelen als een third person shooter. Natuurlijk kan je The Skywalker Saga ook in local co-op met een vriend of vriendin spelen, waardoor het 30 uur-durende avontuur altijd voor veel plezier zorgt.
yakuza like a dragonf1637225021

Yakuza Like A Dragon

De Yakuza-reeks is al lange tijd één van de grootste franchises voor SEGA. Met het nieuwe deel in de serie slaat ontwikkelaar Ryu Ga Gotoku Studio namelijk een heel nieuwe richting in. Niet alleen is protagonist Kazuma Kiryu vervangen voor een nieuw lid van de Yakuza, genaamd Ichiban Kasuga, maar ook het hele gevechtssysteem is compleet veranderd.
Yakuza Like A Dragon is namelijk een real-time turn-based RPG. Dat klinkt misschien verwarrend, maar dat het betekent dat je nu turn-based mag gaan knokken, maar tegelijkertijd kan je acties ook beïnvloeden. Zo kan je nog steeds als vanouds bijvoorbeeld een fiets gebruiken om een tegenstander flink om de oren te Doorgewinterde fans hoeven zich dan ook geen zorgen te maken, want Like A Dragon zit vol met bizarre en zeer leuke minigames. Het verhaal zelf duurt ongeveer 45 uur.
final fantasy vii remakef1578385455

Final Fantasy VII Remake Intergrade

Als de discussie gaat over de beste games ooit gemaakt, dan zal zonder twijfel Final Fantasy VII wordt genoemd. Het is dan ook niet zo vreemd dat Square Enix heeft besloten om een remake van de game te maken. Daardoor kunnen we Cloud en zijn vrienden nu eindelijk zien zoals de geliefde karakters eruit zagen in de meesterlijke cinematics.
Final Fantasy VII Remake is nog niet het hele verhaal van de originele game, want Square Enix werkt momenteel nog aan Part 2 en mogelijk komt er ook nog een derde deel. Ondanks dat kan je je al tussen de 30 en 40 uur vermaken met het verhaal van de remake. En de PS5-versie van de game, Final Fantasy VII Remake Intergrade, heeft ook nog eens DLC waardoor je er ongeveer vijf tot zeven uur bij op kan tellen.
horizon forbidden west 2f1645102456

Horizon Forbidden West

De Nederlandse studio Guerrilla is één van de belangrijkste ontwikkelaars geworden voor Sony. Guerrilla weet namelijk elke keer weer een topper neer te zetten en met Horizon Zero Dawn in 2017 is de studio gekomen met een gloednieuwe IP. Daar is in 2022 eindelijk een vervolg op gekomen in de vorm van Horizon Forbidden West.
In de sequel mag je weer in de schoenen van Aloy stappen. Zij gaat deze keer op weg naar de gebieden in het westen, waar een mysterieuze plaag alles doodt wat het aanraakt. Dat is niet het enige gevaar wat Aloy zal tegenkomen op haar avontuur, want ze zal ook enorme stormen tegenkomen en een vijandelijke stam dat de mechanische wezens heeft weten te temmen. Als alles wil doen in Horizon Forbidden West, dan ben je ongeveer 85 uur bezig.
scbspp1f1631093057

Tales of Arise

Net zoals Final Fantasy is ook de Tales of-reeks een serie die al lang wordt gemaakt. Met Tales of Arise heeft Bandai Namco één van de beste delen tot nu toe gemaakt. In de game moet je het land Dahna bevrijden met een naamloze slaaf en een vervloekte vrouw.
Dat klinkt als een flinke uitdaging en het is ook zeker niet makkelijk. In Tales of Arise zal je veel gevechten moeten winnen, wat je doet door middel van het iconische real-time Tales Battle System. Tijdens combat moet je aanvallen ontwijken en counteren, terwijl je veel schade kan aanrichten met nieuwe gecombineerde aanvallen van meerdere party members. Het verhaal van Tales of Arise uitspelen duurt ongeveer tussen de 50 en 60 uur.
demons soulsf1600288839

Demon’s Souls Remake

Elden Ring is niet de enige game van FromSoftware die schittert op de PS5. Eén van de launch games voor de next-gen console is namelijk Demon’s Souls Remake. Hoewel de remake gemaakt is door Bluepoint Studios, is het gevoel en de gameplay van het origineel nog duidelijk aanwezig. En dat betekent dus ook een lekker hoge moeilijkheidsgraad!
Demon’s Souls is de voorganger van Dark Souls en kent geen wereld dat naadloos op elkaar aansluit. In plaats daarvan kan je verschillende levels kiezen vanuit een hub. De gameplay zal voor de fans wel bekend aanvoelen en is ijzersterk. Om het einde van Demon’s Souls Remake heb je ongeveer 30 uur nodig, maar daar kan je zeker nog wel wat tijd bij optellen als je niet veel ervaring hebt met de Souls games.
ghost of thushimaf1583473945

Ghost of Tsushima Director’s Cut

Eén van de meest succesvolle nieuwe games voor de PlayStation 4 is Ghost of Tsushima. Het is dan ook niet zo verrassend dat Sony en Sucker Punch Productions met een speciale versie voor de PS5 zijn gekomen. Daardoor is het verhaal van de eenzame samoerai Jin Sakai tegen de Mongoolse invasie beter dan ooit.
De gevechten tegen de vele vijanden zijn tactisch en uitdagend, de wereld ziet er prachtig uit en je kan nu genieten van exclusieve DualSense features en volledige lip-sync voor de Japanse stemmen. De Director’s Cut voegt bovendien een uitbreiding aan de game toe, op Iki Island, waardoor je je meer dan 50 uur met Ghost of Tsushima kan vermaken.
immortals fenyx risingf1615542255

Immortals Fenyx Rising

We sluiten de lijst met de beste PS5 games met een lange speelduur af met Immortals Fenyx Rising. Deze game wordt vaak een beetje vergeten, omdat Ubisoft de titel vlak voor Assassin’s Creed Valhalla uitbracht. Als je op zoek bent naar een kleurrijke game dat duidelijk geïnspireerd is door The Legend of Zelda, dan ben je bij Immortals Fenyx Rising aan het goede adres.
In de game zijn de goden van het Griekse Pantheon hun krachten kwijtgeraakt door de machtige Typhon. De enige die de goden kan redden is de uitverkorene Fenyx. Je moet vervolgens de Golden Isle verkennen om vijanden te verslaan, puzzels op te lossen en de goden te helpen. Immortals Fenyx Rising kent daarnaast ook veel humor, dus je zal flink vermaakt worden tijdens het 40 uur-durende verhaal!