Top 10 beste verborgen PS4 indie games - Titels die je misschien niet kent

  De PlayStation Store is de winkel van Sony, waar je online games kunt kopen en rechtstreeks kunt downloaden op je console. Naast een steeds groter wordend aanbod aan geweldige AAA-titels heeft de PlayStation Store ook een groot aantal indie games waarvan je misschien niet eens wist dat ze bestonden. Lees hier de top 10 beste verborgen PS4 indie games.

  10. Dream Daddy

  We beginnen onze top 10 best verborgen PS4 indie games met Dream Daddy. Deze titel staat in het teken van het daten met verschillende vaders. Jij en je dochter zijn namelijk net naar een klein plaatsje verhuisd, maar iedereen in jouw buurt is vrijgezel en ook nog vader. Je kunt verschillende paden kiezen die allemaal uitlopen in verschillende eindes.

  Daddy-issues zullen belangrijker zijn dan ooit wanneer je uit verschillende vaders kunt kiezen. Kies je de lieve, Goth, dominante of juist zachtaardige vader om mee op date te gaan? Aan jou de keus. Iets wat deze game helemaal af zou maken is de mogelijkheid om met Darth Vader te daten, maar het enige wat hij wil is jou naar de duistere kant bekeren. Dream Daddy is voor 17,99 euro te downloaden in de PlayStation Store.

  9. Gang Beasts

  De negende plaats op onze lijst van onbekende PS4 indie games gaat naar Gang Beasts. In deze multiplayer-game vecht je tegen elkaar met geleiachtige personages die zeer onvoorspelbaar bewegen. Je moet elkaar proberen te vermoorden door de tegenstander bijvoorbeeld van een auto af te gooien of om deze in de vuilnispers te mieteren.

  Gang Beasts is een geweldige game om met je vrienden te spelen, met of tegen elkaar. Je kunt ervoor kiezen om het op te nemen tegen je vrienden of om samen tegen hordes aan geleimannetjes te vechten. Gang Beasts is voor 19,99 euro te downloaden in de PlayStation Store.

  8. Xeodrifter

  De 2D-platformer Xeodrifter staat op de achtste plaats van de beste verborgen PS4 indie games. In deze titel speel je als een interstellaire zwerver die de ruimte aan het verkennen is. In 2D verken je de buitenaardse landschappen en probeer je eeuwenoude vijanden te verslaan om hun krachten te bemachtigen.

  Met je ruimteschip reis je tussen verschillende planeten die allemaal eigen monsters hebben en waar je verschillende upgrades kunt vinden. Een klassieke platformer voor de PlayStation 4. Je kunt Xeodrifter voor 7,99 euro kopen in de PlayStation Store.

  7. Tricky Towers

  De zevende plaats van onze beste verborgen PS4 indie games gaat naar Tricky Towers. Stapel stenen op elkaar en bouw zo jouw eigen toren. Pas wel op dat de tegenstander geen roet in het eten gooit, want deze zullen er alles aan doen om jouw toren naar beneden te halen. Met spreuken bescherm je jouw toren en val je de vijandige torens aan.

  Met vier vrienden in totaal probeer jij als eerste een zo hoog mogelijke toren te bouwen, zonder dat deze omvalt of explodeert. Wij zijn niet verantwoordelijk voor verbroken vriendschappen of echtscheidingen na het spelen van Tricky Towers. De titel is veel goedkoper dan het regelen van scheidingspapieren en kun je voor maar 14,99 euro kopen in de PlayStation Store.

  6. Screencheat

  Heb jij er ook zo’n hekel aan als je samen met een vriend aan het gamen bent en hij op jouw scherm kijkt om erachter te komen waar je bent? Gaat jouw bloed ook koken als je een penalty moet nemen in FIFA en je tegenspeler kijkt naar jouw controller om te zien waar je gaat schieten? Screencheat is dan een geweldige game om te spelen, aangezien het enige wat je kunt doen is het kijken naar andermans scherm. Deze titel staat dan ook op de zesde plaats van verborgen PS4 indie games.

  In Screencheat zijn alle tegenstanders onzichtbaar en de enige mogelijkheid voor jou om te zien waar iemand zich bevindt is om op zijn of haar scherm te kijken. Met verschillende ludieke wapens en 9 spelmodi ga jij de strijd aan tegen je vrienden. Screencheat is voor 14,99 euro te downloaden in de PlayStation Store.

  5. Hyper Light Drifter

  Op de vijfde plaats van onze beste verborgen PS4 indie games staat Hyper Light Drifter. Deze 16bit RPG is een visueel spektakel en heeft ook nog prachtige muziek. Combineer dat met uitdagende gameplay en een gigantisch aanbod aan wapens en vaardigheden en je hebt een adventure RPG waar je uren aan kunt zitten.

  In Hyper Light Drifter speel je als een zogeheten Drifter die wordt gekweld door een aandoening, waarvoor hij door de gebieden van Buried Time moet reizen om een oplossing voor zijn ziekte te zoeken. Hyper Light Drifter is een essentiële indie voor op de PS4 en kun je voor 18,99 euro downloaden in de PlayStation Store.

  4. Pyre

  De makers van Bastion en Transistor staan op de vierde plaats van beste verborgen PS4 indie games met Pyre. Je gaat samen met een groep bannelingen op zoek naar jouw vrijheid. Tijdens deze zoektocht moet je beproevingen doorstaan die de mystieke wereld je zal geven. In de wereld van Downside vecht je tegen extreem gevaarlijke vijanden.

  Het maakt niet uit of je blijft leven of toch een keer doodgaat, in Pyre zal de reis altijd doorgaan. Iedere beslissing en elke dood heeft dan ook invloed op de game. Je kunt Pyre voor 19,99 euro halen in de PlayStation Store.

  3. Reverie

  Reverie staat op de derde plaats van onze beste verborgen PS4 indie games. Zomervakantie zal nooit meer hetzelfde zijn na het spelen van Reverie. Tijdens de vakantie van Tai op Toromi Island moet hij namelijk het gehele eiland redden van boze geesten en gevaarlijke monsters.

  De titel is gebaseerd op de legende van ‘Maui en de reusachtige vis’ en speelt zich ook af op een fictief eiland in Nieuw-Zeeland. Als Tai waag je je een weg door gevaarlijke kerkers en andere omgevingen om de geesten tot rust te brengen. Reverie kost 12,99 euro in de PlayStation Store.

  2. Moonlighter

  In Moonlighter zul je meerdere banen hebben. Een gewone winkelier die stiekem ervan droomt om held te worden zal zich wanen in gevaarlijke gevechten tegen verschillende monsters. Naast dat je een goedlopende winkel moet behouden is het belangrijk om het dorp Rynoka te herstellen en zoveel mogelijk buit te bemachtigen tijdens jouw gevaarlijke tripjes.

  Als een extreem heldhaftige winkelier zul je keer op keer angstaanjagende monsters moeten bevechten om het te maken als volwaardig avonturier. Moonlighter staat op onze lijst van beste PS4 indie games op nummer twee en is een geweldige titel om te spelen. Je kunt deze voor 19,99 euro downloaden in de PlayStation Store.

  1. Ultimate Chicken Horse

  Op nummer één van beste PS4 indie games staat Ultimate Chicken Horse. Samen met drie andere vrienden is het aan jullie om een weg te bouwen naar het goal. Je doet dit door verschillende materialen te plaatsen waarover jullie je kunnen bewegen. Oh, had ik al verteld dat je elkaar ook moet proberen te vermoorden?

  In Ultimate Chicken Horse behaal je namelijk de meeste punten als je jouw teamgenoten zoveel mogelijk vermoord en in de afgrond laat storten. Kruisbogen, sloopkogels en vallen zorgen ervoor dat de weg naar het goal steeds moeilijker begaanbaar wordt. Haal jij als eerste de finish? Of leg je het af tegen een sloopkogel die ook nog is vastzit aan een in honing gedrenkt platform? Ultimate Chicken Horse is voor 17,99 euro te downloaden in de PlayStation Store.

  De beste verborgen indie games op PS4

  Deze verborgen pareltjes zul je niet zo snel in het hoofdmenu van de PlayStation Store tegenkomen. De titels in deze lijst zijn alleen wel geniaal en moet je hebben gespeeld. Vooral samen met familie of vrienden zijn de meeste titels op deze lijst een genot.

  Dream Daddy: A Dad Dating Simulator

  Verkijgbaar vanaf 20 july 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.