De beste PC gadgets om jouw computerervaring te verbeteren!

  Een kastje aansluiten op een TV, controller aanzetten en gaan met de banaan. dat zit er helaas niet in als je een PC bouwt. Flink wat bloed zweet en tranen later doet de computer het uiteindelijk, maar mis je nog de beste PC gadgets om de ervaring nog beter te maken. Wij helpen je een handje op weg!

  5. WiFi adapter

  Tenzij je in een enkele kamer slaap, TV kijkt en videogames speelt, is een WiFi netwerk hoogstwaarschijnlijk iets waar je mee te maken zal krijgen. Jammer genoeg komt het nogal eens voor dat een plafond, muur of deur er voor zorgt dat jouw signaal van de volle 5 streepjes naar een fluttige enkele streep gaat. Weet je ook eens hoe het is om in Australië te leven.

  Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van WiFi range extenders of adapters te vinden die dat probleem verhelpen. Binnen de adapters heb je natuurlijk de meest standaard versies, als super deluxe uitvoeringen met meerdere antennes in één adapter gepropt. Het ligt er maar net aan hoeveel geld je bent bereid neer te leggen om jouw online game ervaring fijner te maken. Zeker één van de beste PC gadgets waar je niet zonder kan!

  4. Capture Card

  ‘Ik had gisteren toch zo’n goed potje met Battlefield 1, dat was ongelofelijk’. Jammer genoeg kan je behalve snel een screenshot nemen weinig anders doen om je vrienden te overtuigen van jouw skills. Tenzij je in de buidel tast en een capture card op de kop tikt natuurlijk!

  Met deze kleine kastjes (of kaarten die direct in je PC gaan) kan je namelijk al jouw gameplay opnemen en naar hartenlust uploaden of streamen. Wat ooit begon met simpele kaarten die enkel in 360p konden opnemen, is uitgegroeid tot een industrie waar zelfs 4K 60FPS opnames geen onbekende zijn. Ben je meer dan behoorlijk in een bepaalde game, misschien is het dan een goed idee om eens te kijken of je er meer uit kan halen dan alleen opscheppen tegen vrienden!

  3. Harde schijf bay voor interne schijven

  Ondanks dat schijven tegenwoordig enkele terabytes kwijt kunnen, beslaat de gemiddelde Steam bibliotheek genoeg games om daar ruim overheen te gaan. Maar wat nou als je een moederbord hebt met maar een beperkt aantal SATA ports om schijven aan te sluiten? Dan biedt een HDD bay de uitkomst!

  Niet alleen zien de kasten er bijzonder gelikt uit, ook hoef je je geen zorgen te maken dat je al je data in één klap kwijtraakt als er iets met je moederbord gebeurt. Het wisselen van schijven wordt daarnaast een simpel klusje waar je niet eens jouw zorgvuldig aangelegde kabelmanagement voor hoeft aan te passen. Eén van de beste PC gadgets dus!

  ConnectIT

  2. USB Hub

  Net als een beperkt aantal SATA ports voor harde schijven, is ook het aantal USB ingangen op sommige moederborden beperkt. Gelukkig is ook daar aan gedacht en zijn er vele duizenden soorten (en maten) USB Hubs te vinden op het internet.

  Het merendeel hiervan is ook nog eens een bundeling van USB aansluitingen die, na het aansluiten van een adapter, allemaal ports met stroom zijn. Aangezien er flink wat USB apparaten zijn (waaronder een aantal koptelefoons en microfoons) die soepeler werken als ze zijn aangesloten op een gepowerde port, kan je zien waarom deze niet mag ontbreken in de lijst met beste PC gadets!

  LCDSysInfo

  1. LCD met systeeminformatie

  Wie terugblikt in de tijd zal stijl achterover slaan. Van grote en logge monitoren meezeulen naar LAN parties, is alles tegenwoordig flinterdun en uitermate licht. Dat biedt ook mogelijkheden om kleine LCD schermpjes te gebruiken voor randzaken die met computers te maken hebben, zoals temperaturen en snelheden van onderdelen.

  Er zijn tal van nuttige programma’s die dergelijke zaken al tonen op het scherm van een gebruiker, maar sommige gamers hebben hun scherm liever zo schoon mogelijk tijdens het spelen. Je kan dan uitwijken naar toetsenborden met een LCD display, maar waarom zou je jouw prima mechanische toetsenbord gedag zeggen voor een oud model voor enkel een LCD display?

  LCDSysInfo snapte dat ook niet en maakte daarom een klein LCD schermpje waar software als die van AIDA 64 op werkt en waar je al jouw computer specs op voorbij kan laten komen. Perfect om tijdens een lange gamesessie in de gaten te houden of je AMD videokaart niet spontaan in vlammen opgaat!

  De beste PC gadgets waar jullie bij zweren!

  Net als dat er mensen zijn die zweren bij een kast voor al hun interne harde schijven, zijn er mensen die niet zonder een ander bepaalde gadget kunnen. Wij zijn benieuwd naar welke onderdelen jullie mee zouden nemen naast jullie PC als het huis in de fik staat. Laat het ons weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.