Halo 5 release - alles wat je moet weten!

Article
zondag, 11 oktober 2015 om 13:10
xgn google image
De Halo 5 release is natuurlijk één van de grootste hoogtepunten van het jaar op het gebied van games. We verwachten een hoop van de game en dat mag ook wel. Stukje bij beetje liet Microsoft studio’s ons iets meer kennis maken met de game.
Inmiddels zijn we al een hoop informatie en ervaringen omtrent de game rijker geworden. Omdat de Halo 5 release er 27 oktober al aan zit te komen, vindt XGN het een goed moment om je geheugen eens even op te frissen. Wat weten wij nu allemaal al van Halo 5: Guardians?

De Halo 5 release trailer is onthuld

Afgelopen week onthulde Microsoft een nieuwe launch trailer voor Halo 5. Deze trailer gaf wat meer vrij over het verhaal van dit deel van de game. De trailer ziet er spectaculair uit en zorgt er waarschijnlijk voor dat je nog meer zin krijgt in de release!
79918

Halo 5 multiplayer maakt gebruik van maprotatie

Natuurlijk weten we dat de Halo franchise een zeer succesvolle multiplayer modus heeft. In Halo 5 zullen er een aantal veranderingen zijn ten opzichte van de andere Halo games.
Eerder maakte 343 Industries bekend dat er niet meer gestemd kan worden op volgende maps, maar dat zij gebruik zullen maken van map rotation. Deze manier van mapkeuze komt tegenwoordig steeds vaker voor in multiplayer games en zal in Halo 5 ook zijn intrede doen. Het nadeel is dat je zelf niet je favoriete maps kunt stemmen, maar het voordeel is dat alle maps een keer langskomen!
79919

Bloedstollende Warzone multiplayer modus

Een andere invloedrijke verandering aan de multiplayer is de nieuwe Warzone multiplayer modus, wij schreven hier al een special over. In de Warzone ben je zoals altijd aan het strijden tegen het rivaliserende team, in teams van 12 tegen 12.
Daarnaast zijn er ook AI-vijanden in de map aanwezig, die beide teams aanvallen. Dit zorgt ervoor dat de map wordt omgetoverd in één groot chaotisch slagveld. Zie te overleven in deze hectische multiplayer mode! Lees meer over deze modus in onze preview!
79920

De vertrouwde Arena multiplayer modus!

Zijn er dan nog aspecten aan de Halo 5 multiplayer die oud en vertrouwd zijn? Maar natuurlijk. In de Arena kun je aan de slag met de klassieke game modes die je van de games gewend bent, zoals Slayer, Team Slayer en Capture The Flag kunt spelen.
Toch zitten in de Arena modus ook vernieuwende speltypen waaronder Breakout, waarbij het de bedoeling is dat je het rivaliserende team zo snel mogelijk uitroeit. De tijdslimiet is twee minuten en spelers worden niet gerespawned. Een razendsnel gevecht tussen twee teams. Wil je meer informatie over de Arena in Halo 5, lees dan even onze preview!
79921

Halo 5 campaign: 8 tot 12 uur durend avontuur

Natuurlijk zijn we allemaal ook erg benieuwd naar de campaign van de nieuwe Halo game. Ondanks dat veel ontwikkelaars van games er vaak niet echt om staan te springen om details over te spelduur te onthullen, heeft 343 Industries deze met trots bekendgemaakt in een infographic.
Op zich niet heel gek, want de gameplay van de Halo 5 Campaign duurt ongeveer twee keer zo lang als die van Halo 4! De developer belooft ongeveer 8 tot 12 uur aan gameplay, wanneer de game op de normale moeilijkheidsgraad gespeeld wordt. Deze campaign zal bestaan uit 15 verschillende missies.
79922

Een hoop content tijdens en na de launch!

Ook liet 343 Industries weten dat Halo 5 een hoop content beschikbaar zou hebben bij de launch. De ontwikkelaar meldt dat dit nog maar het topje van de ijsberg is en dat zij regelmatig content zullen toevoegen, om de spelers tevreden te houden.
Zo zijn er onder andere in de campaign 13 hidden skulls en 17 intel items te verzamelen, 8 speelbare karakters in co-op campaign, 175 armor sets met helmen en maar liefst 30 verschillende voertuigen.
Bij de Halo 5 release zijn er 21 maps beschikbaar, daar komen er in de loop der tijd nog 18 bij.
Ook zijn er bij de launch 1000 items met het REQ systeem beschikbaar. Ben je benieuwd naar hoe dit systeem in zijn werk gaat? Check dan de preview van de Warzone!