Top 5 beste cloud opslag apps - Voel je in de wolken!

Article
zaterdag, 07 mei 2016 om 12:00
xgn google image
Aangezien telefoons aardig snel volraken met foto's, nutteloze filmpjes en andere overbodige zaken, kan een online opslagplek goed van pas komen. Daarnaast heb je gelijk toegang tot die bestanden vanaf andere apparaten. App-land stroomt over met opties, dus hebben we een top 5 beste cloud opslag apps voor jou samengesteld!
Iedereen kent het wel; je wilt wat foto's en video's van je laatste vakantie versturen, maar diegene heeft geen ruimte meer om deze te ontvangen. Of het is een slecht excuus om de foto's niet te hoeven kijken, maar de kans is groter dat de opslagruimte vol is. Voor deze mensen zijn er tal van oplossingen om bestanden in een Cloud op te slaan. Om mensen met volle telefoons een uitkomst te bieden, zetten wij de beste cloud opslag apps op een rijtje.

5. Box

Met Box heb je al je bestanden zo bij de hand. De apps voor iOS, Android en Windows Phone zijn namelijk afgestemd op het gebruik van de Cloud op je computer. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om je opgeslagen bestanden te bewerken en beveiligen.
Box is heel makkelijk in het gebruik en laat je vrij eenvoudig foto's, video's en andere bestanden delen met familie en vrienden. Ook kun je samen met deze vrienden of collega's aan dezelfde projecten werken. Het bestand wordt automatisch geupdate en je zult daar ook altijd een melding van krijgen.
Voor 4 euro per maand krijg je 100GB opslagruimte. Voor 12 euro zelfs onbeperkte opslagruimte. Daarnaast hebben beide versies Microsoft Office ondersteuning en automatische synchronisatie van de bestanden. Een handige Cloud opslagruimte en daarom de nummer 5 in ons overzicht van beste cloud opslag apps.
De cloud service van Box is hier te verkrijgen.

4. Mega

Mega is nog niet zo lang geleden opgericht door de markante Kim Dotcom, die veel verschillende projecten heeft lopen. Mega biedt een aantal unieke voordeeltjes. Zo kun je maarliefst 50GB gratis uploaden, en heb je niet eens een account nodig! Ook prijst Mega zichzelf aan vanwege zijn versleutelingstechniek, die ervoor zou moeten zorgen dat je bestanden altijd beschermd zijn.
Mega is de opvolger van de veelal omstreden website Megaupload. Mega dient in tegenstelling tot de andere cloud services in deze top 5 beste cloud opslag apps, enkel uitkomst voor het opslaan van je bestanden. Tuurlijk is dat in de essentie wat je wilt, maar andere apps bieden je ook de mogelijkheid om bestanden zelf te bewerken of zelfs met collega's of vrienden tegelijkertijd.
Zoek je alleen een goede gratis opslagruimte, dan is Mega een prima oplossing.

3. OneDrive

De OneDrive van Microsoft leek de markt te bestormen om een van de beste online opslag apps te worden, maar gaat dit jaar volgens ons flink aan populariteit inboeten. De online gratis opslag begon namelijk met 15 gratis GB's, plus 15GB als je het aan je foto-opslag linkt, en onbeperkte online opslag als je een Office 365 abonnement hebt.
Kennelijk heeft een kleine groep gebruikers het verpest voor iedereen door 'onbeperkte online opslag' heel letterlijk te nemen en honderden terabytes in OneDrive te gooien!
Dit abonnement is eind vorig jaar dan ook op de schop gegaan en biedt nu 'slechts' 5GB gratis opslag (als je een Microsoft account hebt), en het is niet langer mogelijk om gratis extra opslagruimte te verdienen. Met Office 365 krijg je wel nog 1TB aan ruimte, maar voor de rest moet je gaan betalen om meer dan 5GB te krijgen.
Gebruik je Windows 8 of Windows 10 dan is OneDrive overal al automatisch geintegreerd en hoef je alleen nog maar de app op je smartphone te zetten. Ook voor eerdere Windows versies en Apple OS is OneDrive te downloaden. Word en Excel bestanden worden automatisch in de Microsoft wolk opgeslagen, en automatisch voor je georganiseerd.
Graag je bestanden in OneDrive opslaan? Dat kan hier.

2. Dropbox

De ouwe rot in het vak is nog steeds een van de beste cloud opslag apps om online je bestanden kwijt te kunnen. Geen gekkigheid, maar een simpel overzicht en bestanden die snel worden gesynchroniseerd. Je kunt een map op je computer aanmaken waar automatisch bestanden gesynchroniseerd en gedownload worden, zodat je offline ook toegang hebt. Op je telefoon werkt het net iets anders, en zijn je bestanden alleen offline beschikbaar als je dat aangeeft.
Verder kun je heel makkelijk verschillende mappen met vrienden of collega's delen, hoewel je alleen met Dropbox Pro kunt aangeven wie toegang heeft om het bestand te bewerken of te verwijderen.
Dat Dropbox beschikbaar is op alle apparaten is ook een pluspunt. Helaas is een opslag van 2GB tegenwoordig dan wel weer wat karig te noemen. Meer dan genoeg voor tekstbestanden, maar met foto's en video's raakt het vrij snel vol. Je kunt wel wat extra opslagruimte verdienen door bijvoorbeeld vrienden aan te melden à 500MB per stuk, of door je foto-opslag te koppelen voor 3GB extra.
Voor 8 euro per maand krijg je 1TB, waarmee je voorlopig geen andere dienst nodig zult hebben, terwijl third-party ontwikkelaars al tijden losgaan om Dropbox te verbeteren en te integreren in anders apps.
Je kunt Dropbox direct gebruiken of downloaden, via de Dropbox website.

1. Google Drive

Google deelt graag uit en ook met het nog niet zo oude Google Drive lijkt het als een speer te gaan. Het is ook wel een aanlokkelijk beeld: 15GB gratis online opslag! Als je al een Gmail account hebt, is Drive een naadloze integratie, want het werkt perfect samen met alle Google Docs programma's. Je hebt dus al je bestanden online en tegelijkertijd allerlei tools om deze te bewerken.
Op Android toestellen zul je automatisch van Drive gebruik kunnen maken, voor andere toestellen geldt dat je de app kunt downloaden. Integratie met je desktop wordt makkelijk gemaakt door bestanden in de browser te slepen en toe te voegen aan je Drive. Of je kunt de desktop client downloaden waarmee je op een Dropbox-achtige manier bestanden kunt bewaren.
Onze nummer 1, Google Drive, is hier beschikbaar.