Dit zijn de beste onderwater games die in 2020 uitkomen

  Er zijn ondertussen meer dan genoeg games die zich afspelen op het land, maar bij welke games voel jij je nou echt als een vis in het water? Dit jaar lijkt het genre een comeback te maken en hier zetten we de beste onderwater games op een rijtje die dit jaar biedt.

  Beyond Blue

  De eerste titel in deze lijst is een onderwater exploratie game, genaamd Beyond Blue. In deze game kruip je in de huid van Mirai, een onderzoekster met een achtergrondverhaal dat je ontrafelt wanneer je de game verder speelt. Gaandeweg ontdek je een open wereld vol magische zeewezens. De zeewezens die je ontdekt leg je vast in een database.

  De magische wereld in Beyond Blue is gebouwd in samenwerking met de makers van Blue Planet 2 en verschillende experts op het gebied van duiken en onderwateronderzoek, waardoor de game vrij realistisch is. Beyond Blue is te vergelijken met de games Abzu en Endless Ocean. In deze games duik je ook de oceaan in als een duiker en ontdek je verschillende zeedieren onder het genot van rustgevende muziek. Als je daarvan houdt, moet je zeker deze titel in de gaten houden. Beyond Blue komt uit in de week van 8 juni. Hieronder vertelt Eric Fransen waarom deze game zo speciaal is.

  "Een ding dat Beyond Blue speciaal maakt, is onze inclusieve benadering voor de ontwikkeling van de game. Dat wil zeggen, we hebben een spel gemaakt met de hulp van wetenschappelijke adviseurs die ons ongelooflijk veel inzicht en perspectief hebben gegeven over de wezens, omgevingen en hoe het is om een ​​mariene wetenschapper te zijn. Voor welke uitdagingen staan ​​ze zowel op het werk als in hun professionele leven? Het was op zijn zachtst gezegd een eye-opening ervaring.

  Het andere dat dit spel zo speciaal maakte, was de hulp van onze vrienden bij BBC die ons oorspronkelijk over het project benaderden en de duizenden uren aan beelden van Blue Planet II leverden die hun weg vonden naar de Ocean Insights die je ontgrendelt en hielp met referentie in het recreëren van het leven onder de zee."

  Eric Fransen, Community en Marketing Manager van E-Line Media

  Stranded Deep (PlayStation 4)

  Iedereen die flink wat uren heeft besteed aan survival games kent deze titel wel. Stranded Deep is al flink wat jaren in early access geweest en is op 21 april officieel uitgekomen voor de Playstation 4. Stranded Deep is een open wereld survival game waar je in moet overleven in de open oceaan en dat gaat natuurlijk niet zo makkelijk als je denkt.

  Naast dat je honger en dorst hebt, onderdak moet hebben en moet proberen te ontsnappen, zit de oceaan vol met bloeddorstige haaien en gigantische octopussen. Die gevaren moet je hoe dan ook trotseren, want de oceaan zit vol scheepswrakken waar verschillende items in zitten die je nodig hebt om je overlevingskansen te verhogen. Kan jij weer terug komen naar de gewone wereld?

  Maneater

  In de vorige twee genoemde games speelde je als een mens, maar in deze game zijn de rollen omgedraaid. Je speelt als een stierhaai die de wereld terroriseert en wraak zoekt naar Scaly Pete, een jager die je moeder heeft vermoord en je tijdens je geboorte heeft mishandeld. In die zoektocht naar wraak ontdek je een open wereld met zeven regio’s, elk met een verschillende apex predator die je moet verslaan om in de top van de voedselketen te staan.

  In de open wereld moet je ook groter worden, nieuwe evoluties bemachtigen en je haai sterker maken waarin de echte RPG-elementen van deze ShaRkPG naar boven komen. Die elementen heb je ook nodig, want de wereld zit vol gevaar en om gevreesd te worden, moet je natuurlijk wel de sterkste wezen zijn die in deze zee zwemt.

  Spongebob Squarepants: Battle For Bikini Bottom – Rehydrated

  Deze game is een jeugdsentiment van ondergetekende. De Spongebob-titel kwam al uit voor de PlayStation 2, Xbox, Nintendo GameCube, Game Boy Advance en PC in 2003. Nu is de game weer terug, met een resolutie die we nog nooit tevoren hebben gezien in een Spongebob-game.

  In Battle For Bikini Bottom speel je als Spongebob, Patrick en Sandy om een robotrevolutie tegen te houden die onze goede vriend Plankton heeft gestart en in dat gevecht reis je naar veel bekende gebieden uit de wereld van Bikini Broek. Denk aan de bekende ananas, de Krokante Krab, de woonplaats van De Vliegende Hollander en nog veel meer. Je kan het beste Spongebob spel aller tijden meemaken wanneer deze opnieuw uit komt op 23 juni.

  Maneater

  Verkijgbaar vanaf 22 may 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.