Dit is wat wij willen zien in The Witcher seizoen 2

Article
dinsdag, 05 mei 2020 om 11:00
mv5bndg0nwy2mditytzmns00ntzhlweymdctywu3ote5nwq4zdk2xkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mq at at v1 sy1000 cr0014981000 alf1588083763
Afgelopen week heeft Lauren S. Hissrich, de showrunner van The Witcher, wat details onthuld over het tweede seizoen van de serie. Volgens Hissrich komen we meer over de schurken Cahir en Fringilla te weten. Daarnaast is er veel meer wat we in seizoen 2 kunnen verwachten. Wij hebben een aantal dingen op een rijtje gezet om naar uit te kijken!

Vesemir

Een van de meest besproken personages uit de boeken is Vesemir, een oudere hekser die in het verleden Geralt's mentor was. Daarnaast is hij ook een vaderfiguur voor Geralt. In de serie zou hij zelfs de oudste en en meest ervaren hekser zijn. Nog voordat het eerste seizoen was afgelopen, begonnen fans zich massaal af te vragen wie de rol van Vesemir het beste zou kunnen spelen. De meeste fans vonden dat Star Wars-acteur Mark Hamill de beste optie was om Geralt's mentor te spelen. Hamill bleek het idee zelf ook leuk te vinden. Op Twitter gaf hij aan dat hij best geïnteresseerd was in de rol. Uiteindelijk is de rol toch naar iemand anders gegaan.
Kim Bodnia, bekend van zijn rollen in series zoals The Bridge en Killing Eve, zal Vesemir spelen in het tweede seizoen van The Witcher. Het is nog niet duidelijk wat zijn rol precies zal worden, maar we zullen waarschijnlijk veel van Vesemir's oorsprongsverhaal te zien krijgen. Daarnaast zal hij een helpende hand zijn voor Geralt en Ciri.
the witcher ciri 1f1579607030

Ciri en Geralt

In het eerste seizoen zagen we de hoofdpersonages vooral apart. Geralt, Yennefer en Ciri hadden allemaal een eigen, verschillend verhaal, dat moest worden verteld. Toch weten fans van de boeken en games dat we de drie ongetwijfeld vaker samen zullen zien in de aankomende seizoenen. In de allerlaatste scène van seizoen 1 zagen we de langverwachte ontmoeting tussen Ciri en Geralt waarbij Ciri zich in de armen van Geralt stort.
Volgens Lauren Hirsch, de showrunner van The Witcher, heeft Ciri een veel grotere rol in seizoen 2. De hele wereld zit achter haar aan en Geralt is waarschijnlijk de enige die haar kan beschermen. Ook al lijkt het erop dat Ciri weet dat ze in goede handen is tegen het einde van het eerste seizoen, weet ze nog niet helemaal zeker waarom ze Geralt precies zou moeten vertrouwen. Daarnaast zal ze hem ook persoonlijk moeten leren kennen. Hirsch belooft dat er zeker een paar komische en ongemakkelijke momenten zullen ontstaan tussen de twee.
In de games wil Ciri ook een hekser worden en krijgt ze training van Geralt. Of we dit in het tweede seizoen zullen zien, is nog niet zeker. We zullen waarschijnlijk wel meer te weten komen over de mysterieuze kracht van Ciri die we al een paar keer in het eerste seizoen voorbij hebben zien komen.
mv5bzwe3ndi0nguty2q5zc00zda1lwe5mgytzjlmntu1otywmjazxkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mq at at v1 sy1000 cr0014981000 alf1588155769

Meer focus op Nilfgaard

Naast de hoofdpersonages Geralt, Ciri en Yennefer zullen we in seizoen 2 meer te zien krijgen van een aantal andere personages. Hier valt ook een paar schurken van het eerste seizoen onder. Het grootste gedeelte van seizoen 1 ging over de introductie van de helden, waardoor er minder aandacht over bleef voor zowel Cahir en Fringilla die vaak iets meer op de achtergrond kwamen te vallen.
In het tweede seizoen komt hier verandering in. Showrunner Lauren Hissrich heeft op Twitter laten weten dat ze niet kan wachten om dieper in de verhaallijnen van Cahir en Fringilla te duiken. Het zou zelfs een van haar favoriete onderdelen van het tweede seizoen zijn. We zullen in ieder geval dus veel meer van deze personages zien, waaronder een veel dieper achtergrondverhaal.
the witcher geralt temeriaf1581937617

Waar is Yennefer?

Een van de grootste cliffhangers van het eerste seizoen was de verdwijning van Yennefer. Het gehele eerste seizoen hebben we Yennefer of Vengerberg zien worstelen met haar krachten die ze moeilijk kon bedwingen. In de laatste aflevering lijkt het alsof de tovenaressen allemaal verslagen zijn. Maar dan vertelt Tissaia aan Yennefer dat het moment eindelijk daar is om haar krachten en chaos volledig te gebruiken.
Yennefer laat al gevoelens los en brandt vervolgens het hele Nilfgaardse leger tot de grond. Vervolgens zien we Yennefer niet meer terug. Gelukkig hoeven kijkers niet al te lang om Yenn te treuren: op een van de eerste foto's die achter de schermen van The Witcher seizoen 2 set zijn gemaakt, is Yennefer in een bos met een aantal andere acteurs gespot. Dit betekent dat ze dus gegarandeerd in seizoen 2 te zien zal zijn!
Wat Yennefer's rol het tweede seizoen zal zijn, blijft nog een mysterie. Ze zal waarschijnlijk haar eigen reis moeten maken en haar krachten weer op moeten laden. Veel fans hopen wel dat Yennefer zich bij Geralt en Ciri aan zal sluiten. In de boeken en in de games bleek Yennefer een belangrijk moederfiguur voor Ciri te zijn. En gezien een groot deel van Yennefers verhaal in het eerste seizoen vooral ging over het feit dat ze zelf geen kinderen meer kon krijgen, zou het interessant zijn als ze Ciri onder haar hoede zal nemen.
mv5bnwqxmmqwndmtota3zs00ywqxlwi3mtmtzjqwoguwowrjotq0xkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mq at at v1 sy1000 cr0014981000 alf1588155817

Meer monsters

Een ander thema wat natuurlijk ontzettend belangrijk is in de Witcher-franchise is het jagen op monsters. Vooral in de serie komt er veel meer bij kijken dan alleen het jagen op deze wezens. Vaak zitten er belangrijke lessen bij en worden de verhalen van de monsters zelf op een soort sprookjesachtige manier verteld. In seizoen 2 kunnen we veel meer monsters verwachten. In de boeken staan in ieder geval nog een hoop monsters om in seizoen 2 van de serie te introduceren.
Daarbij hebben we al een paar kleine hints gekregen over wat we in het aankomende seizoen kunnen verwachten. Een bekende Game of Thrones acteur zal namelijk een van de nieuwe 'monsters' spelen. Kristofer Hivju, ook bekend van zijn rol als Tormund Giantsbane, zal de rol van Nivellen spelen. Nivellen is een man die vervloekt is om als monster door het leven te gaan. Zijn verhaal, en dat van de andere wezens, is een onderdeel van The Witcher op Netflix om naar uit te kijken.