Top 5 beste nucleaire wapens in games - Hoe groter de knal, hoe beter

  Met één druk op de knop de wereld naar de mallemoer helpen. Noord Korea hoeft maar één keer vervelend te doen en het vuurwerk kan beginnen. Maar hoe zit dat eigenlijk in videogames? Wat zijn de 5 beste nucleaire wapens in games? Wij zetten ze op een rij!

  Nukes zijn er in alle soorten maten in spellen. Van gigantische kernraketten tot mini-nukes die je met een raketwerper kan afschieten. Maar gelukkig geven grotere atoomwapens een grotere knal en groter is nou eenmaal beter. De lijst met de beste nucleaire wapens in games begint dan ook met een kleintje:

  5. Fallout mini-nuke

  Klein maar fijn. De mini-nukes in Fallout behoren tot de kleinste nucleaire wapens en ook de hoeveelheid beschikbare bommetjes is (helaas) klein. Des te toffer is het om de hele map af te speuren naar de mini-doemwapens en ze te sparen alsof het bobbleheads zijn.

  Niet alleen zijn de bommetjes zelf lastig te vinden, ook het wapen dat nodig is om ze af te vuren ligt nou niet bepaald voor het oprapen. En dat is maar goed ook, want stel je eens voor dat iemand anders het tegen je gebruikt. Loop je vrolijk door de woestijn van Nevada, krijg je een atoombom in je nek!

  Dat neemt niet weg dat het ontzettend gaaf is om ze zelf te gebruiken. En grote groep verschanste vijanden? Geen probleem! Even een atoombommetje door een kapot raam naar binnen schieten en het probleem is opgelost!

  4. Call of Duty Modern Warfare

  Het zit je niet bepaald mee in Call of Duty Modern Warfare. Eerst moet je toekijken hoe een man met een zonnebril je op TV doodschiet, wordt even later jouw helikopter neergehaald door een kernraket. En nee, dat overleef je niet.

  Het begint met één raketje en voordat je het weet is het aan jou om een complete vernietiging van de aardbol tegen te gaan. Uiteraard kunnen hier wat foute Russen niet ontbreken en dus is het weer vertrouwd Amerika tegen Rusland geworden.

  Ook in het vervolg op Call of Duty Modern Warfare vliegen de nucleaire wapens in het rond. Gek genoeg is het in deze game juist de bedoeling om er eentje af te schieten om zo de invasie van Amerika een halt toe te roepen. Niet alle nucleaire wapens zijn fout blijkbaar en daarom horen de titels zeker thuis in de top 5 beste nucleaire wapens in games.

  3. Command & Conquer: Generals

  Het gebruik van nucleaire wapens in de oude Command & Conquer game is bijna onvermijdelijk. Tanks kunnen een upgrade krijgen waardoor de radioactieve kogels krijgen en als China kan je niet eens beginnen zonder een nucleaire reactor neer te moeten zetten.

  Niet alleen de Chinezen, maar ook de terroristen (genaamd de GLA) houden wel van een beetje radioactieve straling. Hun ultieme wapen, de SCUD-storm, is namelijk een salvo van nucleaire raketten die alles binnen een behoorlijke radius met de grond gelijk maken. En voor een flinke tijd ontoegankelijk maken vanwege de straling.

  Je kan als speler alleen maar hopen dat, zodra je te horen krijgt Warning, a SCUD-storm has been launched, dat iemand anders dan jij het haasje is. Want anders is het snel gedaan met de pret.

  2. Civilization 5

  In de stratiegame Civilization 5 begin je als speler hoogstwaarschijnlijk in de allereerste jaren van onze planeet. Als grotbewoners bereik je na lang ronddwalen eindelijk de volgende eeuwen om uiteindelijk in de huidige eeuw terecht te komen. Met alle gevolgen van dien.

  In vrede naast elkaar leven is er in Civilization niet bij. Landjepik is aan de orde van de dag en vaker wel dan niet mondt dat uit in een gewapend conflict. Waarom zou je tanks en manschappen op het spel zetten als je ook gewoon een atoombom achterin een vliegtuig kan proppen?

  Daar komt nog bij dat Gandhi altijd staat te popelen om zijn atoomwapens los te laten op, in zijn ogen, vervelende buren. Dat hijzelf de aanstichter is van veel ruzies doet er niet toe. Hij moet en zal zijn nucleaire arsenaal loslaten.

  Het enige antwoord daarop is uiteraard om zelf ook het een en ander aan atoomwapens te vergaren. Best een realistisch spelletje dat Civilization 5. Helaas heb je wel een paar mods nodig om als Trump en Kim Jong-Un te spelen. Al met al een waardige nummer twee binnen de top 5 beste nucleaire wapens in games.

  1. Wolfenstein: The New Order

  Het zit de Amerikanen in deze game niet mee. In plaats van dat zij zelf de atoombom maakten en op Japan gooiden, is Duitsland er met de blauwdrukken vandoor gegaan en heeft het er eentje op Amerika gegooid. De Tweede Wereldoorlog is dan ook door de nazi’s gewonnen.

  In het vervolg op deze game, dat binnenkort eindelijk uitkomt, wordt er hard gewerkt de Duitsers uit de Verenigde Staten te schoppen. Maar het feit dat ze er überhaupt rond kunnen lopen is te danken aan de allereerste atoombom ooit.

  We zullen nooit weten of Amerika echt de handdoek in de ring had gegooid als de Duitsers de techniek als eerste onder de knie hadden gehad, maar het vooruitzicht zoals Wolfenstein: The New Order laat zien is niet heel rooskleurig.

  Mis jij een titel binnen deze lijst met beste nucleaire wapens in games? Laat het hieronder in de reacties weten!

  Fallout 4

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.