Top 5 Beste Nintendo Switch NES games die je moet proberen

  Nintendo heeft deze maand de eerste stappen gezet naar een heuse eigen online dienst. Om ons zoet te maken voor de nieuwe dienst krijgen leden toegang tot een soort ‘Netflix’ voor oude Nintendo games. Dit zijn de beste NES Games die je op de Nintendo Switch gespeeld moet hebben!

  5. Ninja Gaiden

  Hoewel Gaiden in het Japans ‘zijverhaal’ betekent, is Ninja Gaiden nergens een spin-off van. De game volgt het verhaal van de ninja Ryu Hayabusa die naar Amerika afreist om de dood van zijn vader te wreken. De manier waarop dit verhaal wordt verteld in de game, door middel van cutscenes, was in 1989 een revolutie en nieuw voor games op de NES. Gelukkig is alles om het verhaal heen ook uitstekend aan Ninja Gaiden. De gameplay is snel en verslavend, een echte side scroller waar vijanden je ieder moment om de oren vliegen. Ook de muziek is opzwepend en brengt helemaal in de juiste stemming. Een legendarische moeilijkheidsgraad zorgt er ook voor dat je Ninja Gaiden nooit zal vergeten.

  Als je nu direct naar je Nintendo Switch rent om Ninja Gaiden te spelen, zal je de game niet in de lijst kunnen vinden. Dit komt omdat Ninja Gaiden pas in december beschikbaar wordt. Samen met Wario’s Woods en Adventures of Lolo komt de game dan naar de Switch. Het is dus even wachten, maar dan heb je wel één van de beste NES games die je op je Nintendo Switch kan spelen.

  4. River City Ransom

  River City Ransom is niet de meest bekende op deze lijst met de beste NES games op de Nintendo Switch. Het feit dat de game bij ons bekend stond als Street Gangs helpt ook niet bepaald mee. Laat dit je alleen niet tegenhouden, want River City Ransom is een unieke game die je zeker weten gespeeld moet hebben op de Switch. Je bestuurt Alex en Ryan met een simpel doel: Alex’ vriendin Cyndi redden uit de klauwen van een schurk genaamd Slick.

  De game is een beat ‘em up vergelijkbaar met Double Dragon, maar dan met een heleboel vernieuwingen. Zo beweeg je niet simpelweg van links naar rechts over het scherm. In plaats daarvan is er één open wereld die je naar believen kan verkennen. Daarnaast heb je RPG-elementen in de vorm van verschillende items die je vaardigheden kunnen verbeteren. Je kan bijvoorbeeld nieuwe moves leren uit tijdschriften of betere stats door bepaald eten naar binnen te werken.

  Daarnaast kan je River City Ransom met twee spelers tegelijkertijd spelen, wat lang niet bij alle NES games mogelijk is. Gezien je de games nu ook online kan spelen is River City Ransom dus zeker de moeite waard.

  3. Dr. Mario

  Als je van puzzelgames houdt, is Dr. Mario een game die je gespeeld moet hebben. Het is het schoolvoorbeeld van eenvoud. Jij bent Dr. Mario en het doel is om alle virussen in een level weg te spelen. Dit doe je met pillen die van boven naar beneden vallen die twee verschillende kleuren kunnen hebben. Wanneer je vier kleuren op een rij zet, wordt de rij verwijderd en scoor je punten. De virussen zijn ook een kleur, dus zo speel je deze kleine beestjes weg.

  In het begin is dit makkelijk, maar des te verder je komt hoe lastiger het wordt om alle virussen uit te roeien. Puzzelgames als deze zijn daarnaast het leukst met een andere speler en daar voorziet Dr. Mario prima in. De twee speler modus is verslavend en zal zorgen voor wat verhitte wedstrijden tussen jou en de andere speler.

  Dr. Mario is een geweldige puzzelgame met een lekker competitief randje. Als je het ons vraagt is dit een goede keuze geweest van Nintendo op de Switch Online dienst, zeker één van de beste games die ze konden gebruiken.

  2. The Legend of Zelda

  Een lijst met beste NES games op de Nintendo Switch kan niet compleet zijn zonder The Legend of Zelda, legendarische game die bij de originele release in 1987 een ware revolutie was. Als Link moet je alle delen van de Triforce verzamelen en het opnemen tegen de slechte Ganon, een tovenaar die zijn zinnen gezet heeft op het Hyrule koninkrijk.

  De grote open wereld waarin The Legend of Zelda zich afspeelt, alle geheimen die er erin verstopt zitten en de nonlineaire manier waarop je door de game gaat waren nog nooit zo goed gedaan. Het gevoel van avontuur was en is nog steeds ontzettend gaaf. The Legend of Zelda is waar de moderne open-world games werden geboren. Het is een game die je gespeeld moet hebben als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van games.

  Hoe dan ook is the Legend of Zelda één van de beste games die je nu kan spelen als lid van Nintendo Switch Online.

  1. Super Mario Bros. 3

  Vaak wordt Super Mario Bros. 3 beschouwd als de beste platformer op de NES, of zelfs als één van de allerbeste games ooit gemaakt. Of dat zo is ligt aan de speler zelf, maar wij kunnen in ieder geval zeggen dat het de tofste game is die je gratis bij je Nintendo Switch Online abonnement krijgt.

  De eerste Super Mario Bros. zette de platformer op de kaart en het tweede deel gooide de formule helemaal om. Super Mario Bros. 3 nam de gameplay van de eerste game en verfijnde het tot perfectie aan toe. Voor het eerst kregen we een overworld voorgeschoteld, kon je power-ups bewaren voor in latere levels en had je meerdere routes om bij het einde van een wereld te komen. De meeste power-ups waren ook nieuw: je had de Frog Suit die waterlevels veel makkelijker maakt, de Hammer Suit die je hamers liet gooien en de Tanooki Suit waarmee je in een standbeeld kon veranderen.

  Alles van de muziek, tot de graphics en de lange speelduur maakte Super Mario Bros. 3 een echte klassieker. Een verdiende plek op deze lijst met beste NES games van Nintendo Switch Online dus. Waar wacht je nog op, zet je Switch aan en ga die game spelen!

  Welke NES games op de Nintendo Switch vind jij het beste?

  Er zijn veel meer dan vijf verschillende games beschikbaar, dus de kans is groot dat je uit alle beschikbare NES games op de Nintendo Switch een andere de beste vindt. We hebben ook een overzicht van alle NES games die er zijn en nog gaan komen. Wat dacht je van de beste games op de Switch die je nu online kan spelen?

  Dr. Mario (NES)

  Verkijgbaar vanaf 7 january 2005

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.