Top 10 beste Nintendo Switch games die het beste gebruikmaken van motion controls

  De Nintendo Switch biedt een breed scala aan games. Van Mario Kart tot Diablo 3, er is voor iedereen wel een game om te spelen. Maar stel dat je gewoonweg niet op de kleine knopjes van de Switch controller wil drukken. Hier is onze top 10 beste Nintendo Switch games die gebruikmaken van motion controls.

  10. DOOM

  We trappen de lijst met beste Nintendo Switch games die gebruik maken van motion control af met DOOM. De game waar je als aardse mariniers vecht tegen legers aan bovennatuurlijke wezens die uit de diepste gaten van de hel zijn gekropen werd in 2017 uitgebracht voor de Nintendo Switch. Deze first person-shooter is te spelen met de normale controls, waarbij je loopt en richt met je joysticks, maar in de instellingen van de game is er ook de mogelijkheid om motion controls aan te zetten.

  Het is niet mogelijk om DOOM compleet met motion controls te spelen, maar door deze optie kun je wel om je heen kijken en richten met de Joy-Cons. De verdere controls zullen toch echt op de knoppen van de Joy-Cons in beslag nemen, aangezien je niet alles met bewegingen kan doen. Wel is het één van de beste Nintendo Switch games met motion controls.

  9. Splatoon 2

  Op nummer 9 van onze lijst van beste Nintendo Switch games met motion Controls staat Splatoon 2. Besmeer de omgeving met verf en win hiermee het meeste terrein voor je team. Spelers kunnen in de verf duiken om zo tijdelijk de vijand te ontwijken. Met verschillende verfwapens besmeer en beschiet jij je tegenstanders. Rol je vijanden plat met een verfkwast of schiet projectielen met verf op het hoofd van de tegenstander.

  Net als in DOOM zijn de motion controls te gebruiken om om je heen te kijken en te richten. Ook is er de optie om de game volledig met de knoppen te besturen. De besturing met behulp van de motion controls is over het algemeen iets fijner dan de normale controls. In plaats van met verkrampte vingertjes op de knoppen te drukken kan je nu relaxed richten door met de Joy-Con te wijzen.

  8. Mario Tennis Aces

  In Mario Tennis Aces tennis je tegen bekende Nintendo-karakters en de game is op een aantal manieren te spelen. Eén van deze opties is om de Swing-modus aan te zetten. Hierdoor heb je maar één Joy-Con nodig, waarmee je slaat alsof je een echte bal slaat. Verder zal je je personage moeten bewegen met de joystick van diezelfde Joy-Con.

  Mario Tennis Aces werd op 22 juni 2018 uitgebracht voor de Nintendo Switch. De game is ook te spelen met de klassieke besturing. Met behulp van twee Joy-Cons heb je geen motion controls nodig en kan je normaal richten met de joysticks. Alleen is het natuurlijk wel een fijner gevoel als je ´fysiek´ een bal weg kan slaan in plaats van op een knopje te drukken.

  7. Just Dance

  Strijd tegen je oma die net een nieuwe kunstheup heeft gekregen of doe de Swish tegen je broertje die 24-7 Fortnite aan het spelen is. Just Dance is het dansspel waar je alleen maar hoeft te bewegen. Het enige wat je bij dit spel hoeft te doen is een Joy-Con in je hand te houden en helemaal losgaan op verschillende nummers. Spelers doen vervolgens bepaalde danspasjes om zo de hoogste score te halen.

  Verder komt er geen besturing bij kijken. Alleen in het menu moet je af en toe op een knop drukken als je een nieuw nummer kiest. Verder is het alleen maar dansen geblazen. Een tip: Bevestig de Joy-Con aan je pols met het bijgeleverde polsbandje. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je Joy-Con door de lucht vliegt als je een keer in de lucht moet zwaaien met je armen.

  6. ARMS

  Het vechtspel ARMS is volledig te spelen met motion controls. Je kunt de Joy-Cons voor de meeste controls gebruiken in ARMS. Maak een boksbeweging om te slaan, breng de Joy-Cons samen om te blocken en kantel ze naar de zijkant om te bewegen. In feite werkt ARMS hetzelfde als een echte bokspartij. Sla je je Joy-Con naar voren in een gedraaide hoek, dan maak je ook een hoekslag in de game. De gyroscoop in de Joy-Con registreert dus in wat voor hoek je slaat.

  Als je allebei de Joy-Cons naar voren slaat, dan grijp je je tegenstander vast en trek je deze naar je toen. Goed blijven bewegen dus. Ook bij ARMS is het belangrijk dat je het bijgeleverde polsbandje bevestigt aan je Joy-Con en je pols. Anders kan het zomaar zijn dat je een gat in je tv slaat en daar wordt niemand vrolijk van.

  5. 1-2 Switch

  De game vol minigames is een zekere aanrader voor bijvoorbeeld een feestje. De speelbare minigames zijn volledig met de Joy-Cons te besturen. Houd de Joy-Con bijvoorbeeld bij je mond als een broodje en probeer zoveel mogelijk sandwiches te eten of gebruik de Joy-Con als zwaard en probeer je tegenstander doormidden te hakken.

  Een compleet andere minigame geeft je ook de mogelijkheid om de Switch zelf als controller te gebruiken. Bij deze minigame is de complete Switch een baby die je zo stil mogelijk moet neerleggen. Maak één verkeerde beweging en je moet weer een uur door de kamer lopen voordat de baby weer stil is.

  4. Nintendo LABO

  We zijn bijna aangekomen bij de top 3 van beste Nintendo Switch games met motion controls, maar nu is het eerst tijd voor Nintendo LABO. Door de toevoeging van Nintendo LABO krijgt de Nintendo Switch een breed scala aan toevoegingen. Met kartonnen mallen kun je het spelen van games naar een hoger niveau tillen. Bouw bijvoorbeeld een volledig robotpakket en word zelf een robot die vecht tegen vijanden of maak een volledig werkende piano waar je al je favoriete nummers op kan spelen.

  De toevoeging van Nintendo LABO geeft een extra dimensie aan het spelen met motion controls. Zo zit je niet vast aan een controller met alleen joysticks, maar heb je weer is iets anders in je handen. Er zijn al verschillende games waarin er gebruik kan worden gemaakt van Nintendo LABO, zoals Mario Kart 8 Deluxe en ARMS. Bij veel LABO-pakketten worden er ook games bij de bouwset meegeleverd.

  3. Super Mario Party

  We trappen de top drie beste Nintendo Switch games met motion controls af met Super Mario Party. Op 5 oktober 2018 kwam Super Mario Party naar de Nintendo Switch. De game die draait om het winnen van andere minigames is op één manier te spelen. Je maakt gebruik van een horizontale Joy-Con om de minigames te besturen, en je maakt vooral gebruik van bewegingen in plaats van de knoppen op de Joy-Con.

  Dit is het enige nadeel aan de motion controls van Super Mario Party. Voor normaal functionerende mensen is het geen probleem, maar stel dat iemand met bijvoorbeeld Parkinson de game wilt spelen. Als je een minigame speelt waar je heel rustig en gelijk moet bewegen zal deze persoon vrijwel altijd verliezen.

  2. Pokémon Let’s Go

  Het vangen van Pokémon in Pokémon Let’s Go doe je met de Joy-Cons. Je zwaait de controller in de lucht en hoopt dat de desbetreffende Pokémon ook daadwerkelijk in de bal blijft zitten. Door middel van de gyroscoop in de Joy-Con is het belangrijk dat je op een bepaalde manier zwaait.

  Mocht je te hard of te wijd zwaaien is de kans dat je een Pokémon vangt redelijk klein. Goed opletten dus wanneer je Pokémon wilt vangen. Pokémon Let´s Go Pickachu en Pokémon Let´s Go Eevee zijn te koppelen aan de mobiele game Pokémon Go. Dat is natuurlijk de mobiele game waarin je Pokémon vangt op een soortgelijke manier.

  1. Mario Kart 8 Deluxe

  Onze lijst met beste Nintendo Switch games met motion control sluiten we af met Mario Kart 8. In de game kun je aanzetten dat je personage automatisch gas geeft. Ook kun je de kart besturen met de motion controls. De enige opties waarvoor je wel op knopjes moet drukken zijn het driften en items gebruiken, maar gelukkig wordt dat gedaan met de grotere koppen op de bovenkant van de Joy-Con.

  Het besturen van je kart met motion controls is het even wennen. Als je gewend bent om met de joysticks te rijden kan het nog wel is tegenvallen om te wisselen naar motion controls. Hierdoor krijg je wel het gevoel alsof je daadwerkelijk aan het rijden bent. Als iedereen auto kon rijden met een joystick zouden er veel meer mensen een rijbewijs hebben, dus is het juist slim om even te rijden zoals je op de A1 zou doen.

  Beste Nintendo Switch games met motion controls

  Aangezien de Nintendo Switch bedoeld om veel met de Joy-Cons te gebruiken zijn de motion controls onmisbaar. De beste Nintendo Switch games die hier gebruik van maken hebben wij nu voor je op een rij gezet, maar er zijn natuurlijk nog veel andere games die je met motion controls kunt spelen. We hopen dat we toekomstige Nintendo Switch games ook kunnen toevoegen aan deze lijst met beste motion controls. Het is namelijk heel vermakelijk om iemand virtueel in elkaar te slaan door middel van de Joy-Cons.

  Mario Kart 8 Deluxe

  Verkijgbaar vanaf 28 april 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.