Verwachting: de 5 beste Nintendo Switch E3 2019 games?!

  Nintendo kan dit jaar mogelijk flink uit gaan pakken. Waar ze vorig jaar een wat matige indruk achterliet met een Direct die eerder op een Smash Direct leek, is er dit jaar voldoende om te tonen. Vooral op de Switch kan het druk worden. Dit zijn de beste Nintendo Switch E3 2019 games die wij verwachten.

  Super Mario Maker 2

  Laten we starten met dit bouwavontuur. Eerder konden we al aan de slag met Mario Maker op de Wii U en de Nintendo 3DS en straks kunnen we ook onze fantasieën los laten gaan op de Nintendo Switch. Tijdens de E3 is er voor Nintendo een mogelijkheid om flink uit te pakken als het Super Mario Maker 2 betreft. Zo kan er nog extra aandacht worden besteed aan gameplay details die je hebt gemist of gave toffe Super Mario Maker 2 features.

  Voornamelijk de Nintendo Treehouse biedt een perfecte optie om veel gameplay te tonen. Als wij een suggestie mogen doen aan Nintendo: zelf zouden we graag het multiplayeraspect wat dieper uitgelicht zien. Dit is namelijk iets wat tijdens zo een Treehouse perfect kan worden getoond. In de klassieke setup van die uitzending zijn er namelijk meerdere mensen die het spel gaan spelen. Kansen zat om dus veel multiplayergameplay te tonen!

  Fire Emblem: Three Houses

  Het zou ook perfect zijn als we meer gameplay gaan zien van Fire Emblem: Tree Houses. In deze nieuwe game draait het om Black Eagles, Blue Lions en Golden Deer. Dit zijn drie huizen van een academie waaraan jij als speler studeert. Als er een hele vrije benaderingswijze op uit mag worden gelaten, lijkt het een beetje op huizen zoals je dat in Harry Potter boeken en films ziet. Deze school wordt er ook aan magie gestudeerd. Verder leer je over wapens en over speciale aanvallen die je in de game kunt uitvoeren.

  De game werd al in 2017 uit de doeken gedaan, maar we zagen tijdens de vorige E3 pas echt meer. Dit werd tijdens een Nintendo Direct gedaan. Dit keer zou Nintendo flink kunnen uitpakken. Fire Emblem-fans kijken met smacht uit naar dit nieuwe deel dat zowel thuis op het grote scherm, als handheld dus speelbaar wordt.

  The Legend of Zelda: Link's Awakening

  Voor Nintendo is dit ook een perfect moment om de nieuwste The Legend of Zelda-game wat meer uit te lichten. Alhoewel het geen compleet nieuwe game is, lijkt deze remaster van Link's Awakening een hoop nieuwe dingen te gaan tonen. Zo is het spel, voor zover nu te zien, qua uiterlijk echt wel eventjes wennen vergeleken met de goede oude tijd. Zo heeft Link een wel erg schattig uiterlijk waar Nintendo vast wel het één en ander over kan vertellen.

  Ook in deze game reis je met Link af naar Koholint. Dit is een mystiek eiland waar je weer een hoop avonturen tegemoet zult gaan. We zijn voornamelijk benieuwd hoe trouw de game aan het orgineel blijft. Daarnaast is het interessant om te zien hoe de serie verdergaat. De meest recente The Legend of Zelda game was ook voor de Switch, maar dat was de open wereld-game The Legend of Zelda Breath of the Wild. Die is heel anders!

  Luigi's Mansion 3

  Een titel waar veel fans ook naar uitkijken is Luigi's Mansion 3. Velen hopen opnieuw die angsthaast van een Luigi te zien dwalen door een spookhuis. Alhoewel de eerste twee delen niet eng waren, waren ze wel spannend. Verder waren ze voornamelijk grappig. Het is namelijk best wel tof om te zien hoe de broer van Luigi al bang is als hij maar een klein geluidje in de verte hoort. Deze held op sokken wist eerder al voor toffe avonturen te zorgen.

  Dit is het moment om te tonen hoe deze game kan uitpakken op de Nintendo Switch. Wil je al een beetje een indruk opdoen hoe Luigi eerder de spoken op de 3DS verjaagde? Wij hebben voor jou de Luigi's Mansion 3DS review en Luigi's Mansion 2 review klaarstaan.

  Animal Crossing Switch

  âUiteindelijk zijn er ook ontzettend veel mensen die uitkijken naar het nieuwste deel binnen de Animal Crossing-serie. Veel mensen baalden toen er geen nieuw deel naar de Wii U kwam. Voor hen was het een dieptepunt toen deze serie namelijk een party game kreeg, in plaats van een volwaardige nieuwe game. Met de Switch wordt dit anders. Animal Crossing is aangekondigd en de kans is best groot dat Nintendo ons tijdens E3 meer zal tonen. Zal Nintendo ons op E3 2019 een heleboel nieuwe Animal Crossing Switch features tonen?

  Eerdere avonturen van Animal Crossing waren echt gaaf. Dit zijn games die je voornamelijk tussendoor er eventjes bijpakt. Als je dan alle dagdelen die je speelt bij elkaar optelt blijkt dat je uren en uren zoet bent geweest. Elke keer kom je terug om even je dierenvriendjes te groeten, aan je huis te werken, te vissen, een collectie aan te leggen of gewoon samen met vrienden het dorp van een ander te verkennen. Eerdere delen waren perfecte games om je gedachte bij op nul te zetten en even lekker mee te relaxen. Wat wil je nog meer?

  Beste Nintendo Switch E3 2019 games

  Games die niet in deze lijst zijn opgenomen, maar toch zeker even aandacht verdienen zijn: Bayonetta 3, Daemon X Machina en Astral Chain. Natuurlijk is er altijd een mogelijk dat Nintendo meer bekend zal maken over Pokémon Sword en Shield. Maar de kans is ook dat The Pokémon Company hier andere plannen mee heeft! Wat wil jij zien op E3 2019?

  Animal Crossing: New Horizons

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.