Top 5 beste Nintendo Direct 2019 aankondigingen

  35 minuten lang genieten van het nieuwste Nintendo nieuws. De Nintendo Direct van februari 2019 brengt weer een scala aan nieuwe games naar de Nintendo Switch zoals, Assassin’s Creed 3, Tetris 99, Dead by Daylight en nieuwe DLC voor Captain Toad: Treasure tracker. De vijf beste aankondigingen van Nintendo Direct 2019 lees je hier.

  5. Astral Chain

  Futuristische politieagenten die grote mechanische robots kunnen oproepen in de strijd tegen demonische wezens. Astral Chain, de nieuwe actietitel van PlatinumGames, is één van de nieuwe aankondigingen tijdens de Nintendo Direct. Astral Chain staat onder supervisie van namen die aan de Bayonetta-serie en NieR:Automata zijn gekoppeld. Dat is niet zo verwonderlijk aangezien Bayonetta en het vervolg Bayonetta 2 zijn ontwikkeld door PlatinumGames.

  Spelers horen bij een speciale politie-eenheid die in een futuristische stad samen moeten werken met een speciaal wapen, The Legion. Dit wapen roept letterlijk een ‘ketting’ op die je kan verbinden aan vijanden, maar die ook vastzit aan een robot-helper die je tijdens het ontdekken van de wereld helpt met vechten. Tijdens de Nintendo Direct hoort Astral Chain bij één van de grootste Nintendo Direct 2019 aankondigingen. De titel krijgt ook gelijk een releasedatum, namelijk 30 augustus en zal exclusief voor de Nintendo Switch verkrijgbaar zijn.

  4. Yoshi’s Crafted World

  De eerste titel in de Yoshi-reeks die uitkomt voor de Nintendo Switch is Yoshi’s Crafted World. De game volgt Yoshi in een vrolijke wereld die gemaakt lijkt te zijn van karton en andere doe-het-zelf materialen. Bowser jr. en Kamek zijn de grote schurken in de game, omdat ze de Sundream Stone proberen te stelen.

  Deze actie van Bowser jr. en Kamek mislukt en het is aan Yoshi om de stenen terug te vinden die nu door de hele wereld verspreid zijn. In Yoshi’s Crafted World is het nu ook mogelijk om in co-op de wereld te verkennen. Vijanden inslikken en uitpoepen als bruikbare eieren is natuurlijk al een genot om alleen te doen, maar de optie om dit te delen met een vriend of vriendin is al helemaal geweldig. Yoshi’s Crafted World zal vanaf 29 maart 2019 exclusief te spelen zijn op de Nintendo Switch.

  Dit wisten we natuurlijk allemaal al, maar dat is dan ook niet de reden waarom de titel in dit lijstje met beste Nintendo Direct 2019 aankondigingen staat. Dat heeft namelijk te maken met het feit dat je nu al een demoversie kunt spelen, waarin je het eerste level kan ontdekken. Hierdoor voelt het alsof je een stukje minder lang hoeft te wachten op de nieuwe titel van Yoshi.

  3. Fire Emblem: Three Houses

  Fire Emblem: Three Houses was geen verrassing tijdens de persconferentie, maar is wel één van de beste aankondigingen van de Nintendo Direct 2019. Er werd veel gameplay getoond tijdens de Direct waarbij veel nieuwe landschappen, kastelen en locaties te zien zijn. De gameplaybeelden laten grote oorlogsvelden zien, die prominent een rol zullen spelen in de gameplay.

  Fire Emblem: Three Houses is het zestiende spel uit de Fire Emblem-serie en is de eerste Fire Emblem game sinds Fire Emblem: Radiant Dawn die speciaal is ontwikkeld voor een console (aangezien Fire Emblem Warriors een spin-off is). Naast de nieuwe gameplaybeelden werd ook de releasedatum van de game bekendgemaakt, namelijk 27 juli en dat maakt het één van de beste aankondigingen van de meest recente Nintendo Direct. Het uitstellen met een paar maanden, zal er namelijk alleen maar voor zorgen dat de game beter wordt.

  2. Super Mario Maker 2

  Een van de beste Nintendo Direct 2019 aankondigingen is toch echt wel Super Mario Maker 2. Het tweede deel in de Super Mario Maker-serie is het klapstuk waar de Nintendo Direct mee werd geopend. De trailer van Super Mario Maker 2 laat nieuwe levels, power-ups en mogelijkheden om levels te bouwen zien. In het tweede deel van Super Mario Maker is het nu ook mogelijk om heuvels te maken, wat niet mogelijk was in de eerste game.

  Duik in verschillende tijdperken van het Mario-universum en bouw je een weg door de levels heen. Maak het zo makkelijk of moeilijk als je wilt. Mario is niet alleen te zien in de trailer, want zijn geliefde broer is ook te zien. Of Luigi ook een speelbaar karakter zal zijn is niet zeker, misschien dat dit hint naar een co-op modus die ook in Captain Toad: Treasure Tracker is toegevoegd.

  1. The Legend of Zelda: Links Awakening

  Op nummer één van beste Nintendo Direct 2019 aankondigingen staat de remake van The Legend of Zelda: Link's Awakening. De grootste verrassing van de Nintendo Direct persconferentie van februari 2019. De vierde titel in The Legend of Zelda-franchise kwam oorspronkelijk uit voor de Game Boy en zal nu op de Nintendo Switch te spelen zijn. The Legend of Zelda: Link's Awakening is één van de titels die zich afspeelt buiten Hyrule en vertelt het verhaal van Link die van een mysterieus eiland moet ontsnappen.

  De persconferentie van Nintendo sloot af met The legend of Zelda: Link's Awakening. De game zal op de Nintendo Switch beschikbaar zijn ergens in 2019. De Nintendo Direct toonde ook gameplay van de remake die laat zien dat er gebruik wordt gemaakt van een top-down perspectief uit het origineel. De remake gebruikt wel nieuwe 3D-modellen en heeft dan ook een compleet andere artstyle.

  Beste Nintendo Direct 2019 aankondigingen

  De nieuwste Nintendo Direct liet even op zich wachten, maar dan heb je ook wat. Games als Super Mario Maker 2 en The Legend of Zelda: Link's Awakening maken de lange wachttijd meer dan goed. Fijn om te zien dat bestaande games ook steeds meer naar de Nintendo Switch komen. Over een tijd kunnen we dus ook onderweg genieten van bijvoorbeeld Assassin's Creed 3 en wie Nintendo Switch Online heeft kan direct aan de slag met de nieuwe battle royale game Tetris 99.

  Astral Chain

  Verkijgbaar vanaf 30 august 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.