Top 10 beste Netflix series in 2019 om naar uit te kijken - Ga er maar voor zitten

  Dit zijn de beste Netflix series in 2019 om naar uit te kijken. Netflix alweer een flink aantal pareltjes uitgebracht en er komen dit jaar nog meer. Daarom zetten we de beste Netflix series in 2019 om nog naar uit te kijken op een rijtje.

  Netflix

  Ook in de rest van 2019 staan er flink wat mooie Netflix series op het programma. Van nieuwe seizoenen tot gloednieuwe series; Netflix heeft het allemaal. Het belooft een goed jaar te worden voor de streaming service en dit zijn de tien beste Netflix series in 2019 om nog in de gaten te houden.

  10. 13 Reasons Why (Seizoen 3)

  Je kunt niet ontkennen dat 13 Reasons Why een serie is waar menig kijker naar uitkijkt. Ondanks dat het tweede seizoen niet zo sterk was als het eerste, is er genoeg om blij van te worden in het derde seizoen. Zo krijgen we eindelijk antwoord op hoe de cliffhanger van seizoen 2 afloopt. Dat feit alleen al zorgt ervoor dat het één van de beste Netflix series in 2019 is om naar uit te kijken.

  Daarnaast lijkt de serie nu een definitieve punt te hebben gezet achter de verhaallijn van Hannah Baker en is het dus tijd om de focus te verleggen op nieuwe verhalen. Deze lijken eraan te komen dankzij de acties van Tyler. De vraag is of deze opnieuw voor flink oproer zullen zorgen zoals de eerdere seizoenen wel deden. We zullen er later dit jaar achter komen.

  Atsushi Nishijima/Netflix

  9. When They See Us

  Het is niet vreemd dat je de tweede serie op de lijst met beste Netflix series in 2019 om naar uit te kijken niet kent. Het is namelijk een serie van Ava DuVernay, regisseur van de bekroonde film Selma. Met haar nieuwe serie wil ze het verhaal van vijf jongeren uit Harlem vertellen die ten onrechte werden veroordeeld van het verkrachten van een jogger in New York City in 1989. De eerste teaser van deze dramaserie weet je bloed al goed te doen pompen en smaakt naar meer.

  Wat de serie onderscheidt van andere series in deze lijst met beste Netflix series in 2019 om naar uit te kijken is het feit dat deze serie maar vier afleveringen heeft. When They See Us is namelijk een gelimiteerde serie en is daarmee de kortste serie op deze lijst, omdat de serie maar één seizoen krijgt. De hele serie is vanaf 21 mei op Netflix te zien.

  American Broadcasting Companies

  8. Designated Survivor (Seizoen 3)

  Netflix heeft het schijnbaar onmogelijke gedaan voor fans van Designated Survivor, want de serie is op het nippertje gered door de streamingdienst. De serie leek na twee seizoenen te eindigen, maar dat ging niet door. Tom Kirkman zal wederom stralen als President van de Verenigde Staten in seizoen drie.

  Hij zal alleen wel wat minder lang stralen, want het derde seizoen wordt maar tien afleveringen lang. Dit heeft zijn voor- en nadelen, want dat betekent dat we minder lang van de serie kunnen genieten. Het zorgt er gelukkig wel voor dat het tempo van de serie hoger gaat liggen, waardoor de serie misschien nog wel beter wordt dan ooit tevoren.

  Het is een vooruitzicht waar we blij van worden en daarom is het één van de beste Netflix series in 2019 om nog naar uit te kijken. De opnames zijn inmiddels afgerond, dus heel lang wachten zal het niet meer zijn.

  Netflix

  7. The Rain (Seizoen 2)

  Een serie die misschien wel een beetje onder de radar door is gevlogen in 2018 is The Rain. Het is jammer, want het is niet zomaar dat de serie in onze beste Netflix series 2018 lijst te vinden was. De serie heeft namelijk een bekend verhaal met een goede twist.

  Het gaat namelijk over een wereld waarin het leven in Scandinavië door een virus grotendeels is uitgeroeid. De serie pakt het verhaal alleen op zes jaar na deze gebeurtenissen en volgt twee kinderen die hun vader zoeken. Het is een flink avontuur, waarbij het einde van het eerste seizoen de deur wagenwijd openlaat voor meer en dat komt er nu in 2019 aan. Het is een open einde dat vraagt naar meer en direct ook de reden dat het één van de beste Netflix series in 2019 is om naar uit te kijken.

  6. Locke and Key (Seizoen 1)

  Superheldenseries zijn er in alle vormen en maten, maar Locke and Key belooft een nieuwe twist op het genre te geven. Het gaat namelijk over drie kinderen die na de moord op hun vader moeten verhuizen naar een bijzonder huis. Een huis met magische sleutels die ze krachten geeft. De sleutels lijken dan ook een geweldig idee, maar er is helaas ook een demoon die de sleutels wil en dat is dan weer wat minder.

  De serie is gebaseerd op de stripboekenserie met dezelfde naam en heeft verschillende prijzen gewonnen. Zo zijn de stripboeken meerdere keren genomineerd voor grote prijzen en hebben ze er zelfs een aantal gewonnen. Als de serie dezelfde kwaliteit weet te halen, belooft het dan ook zeker één van de beste Netflix series in 2019 te worden.

  Marvel

  5. Neon Genesis Evangelion

  Hoewel de serie officieel niet door Netflix is gemaakt, gaat de bekende streamingdienst de serie wel exclusief wereldwijd uitzenden. Zo maakte Netflix bekend enkele weken geleden met een korte trailer. De legendarische anime die oorspronkelijk in 1995 voor het eerst werd uitgezonden is geliefd onder fans van anime en met goede reden. De serie zit vol diepgaande thema's en sterke personages.

  Het is dan ook niet gek dat we de serie zo hoog plaatsen in deze lijst met beste Netflix series in 2019 om naar uit te kijken. Neon Genesis Evangelion gaat over Shinji, een tiener die in met een gignatische mecha, Evangelion genaamd, de strijd aan moet gaan met aliens om de wereld te beschermen. Al snel blijkt dat er achter de schermen meer aan de hand is en hoe dat afloopt kun je vanaf 21 juni zien op Netflix.

  4. The Witcher (Seizoen 1)

  Je leest het goed en ja het is wat je denkt, er komt een serie van The Witcher compleet met Geralt of Rivia. Hij zal gespeeld worden door Henry Cavill, bekend van Man of Steel, Mission Impossible Fallout. De serie zal alleen niet gebaseerd zijn op de populaire games, maar juist op de verhalen en boeken van Andrzej Sapkowski. Dit is gelukkig iets om blij van te worden, want de games zijn ook op die boeken en verhalen gebaseerd.

  Hoewel er nog weinig details bekendgemaakt zijn over wat het verhaal nu precies zal worden, kun je niets anders dan enthousiast worden wegens de serie en dat komt mede door wat er achter de camera gebeurt. Zo zal Alik Sakharov, bekend van House of Cards en Game of Thrones een aantal afleveringen regisseren. Daar blijft het alleen niet bij, want ook zal de regisseur van Marvel’s Daredevil een aantal afleveringen regisseren. Met deze bekwame krachten achter de camera is het één van de Netflix series in 2019 waar we zeker naar uit kijken.

  Netflix

  3. Black Mirror (Seizoen 5)

  Black Mirror is een serie die op dit lijstje een beetje een vreemde eend in de bijt is. Dat komt doordat het een groot mysterie is wanneer de serie terugkeert, want iets concreets is nog niet aangekondigd. Het leek erop alsof de serie in 2018 nog zou terugkeren, maar in plaats daarvan verscheen Bandersnatch (de interactieve Black Mirror film). Toch lijkt dit er op basis van wanneer het filmen begonnen is bijna onmogelijk en dus hopen we dat het nieuwe seizoen dit jaar nog komt.

  De reden om uit te kijken naar Black Mirror is simpel. De serie heeft geen vaste verhaallijn, maar een thema dat met elke aflevering uitgediept wordt, waardoor je telkens weer voor het beeldscherm gekluisterd zit. Het is al helemaal interessant doordat het thema van ‘tech gone wrong’ een toekomstbeeld laat zien dat dichterbij is dan we allemaal denken. Hierdoor heeft het een bepaalde mate van realisme waar je nekharen van overeind gaan staan.

  2. La Casa de Papel (Seizoen 3)

  Het verhaal over ‘The Professor’ en zijn bende bandieten gaat verder met een derde seizoen dat volgend jaar op de planning staat. De serie dook dit jaar uit het niets op en werd al snel een fenomeen onder het Netflix-kijkende publiek. Dat is ook niet zo gek, want het ijzersterke verhaal zuigt je zowat het beeldscherm in.

  Het gaat namelijk over een bende criminelen die de grootste roof in de geschiedenis aan het plannen zijn. Er wordt geaasd op de Royal Mint of Spain, waar een buit van 2,4 miljard euro voor het oprapen ligt. Dit is alleen makkelijker gezegd dan gedaan en na het einde van seizoen 2 staat iedereen te popelen op het vervolg dat verschijnt op 19 juli. Het is daarom één van de beste Netflix series in 2019 om naar uit te kijken.

  Netflix

  1. Stranger Things (Seizoen 3)

  De beste Netflix serie in 2019 om naar uit te kijken is toch wel het derde seizoen van Stranger Things. Het wachten duurt zo lang, want in 2019 was er geen nieuw seizoen van Stranger Things om naar uit te kijken. Dat is alleen maar meer reden om meer uit te kijken naar het nieuwe seizoen.

  Seizoen 2 liet daarnaast de deur wagenwijd open voor nieuwe verhalen en die gaan er dan ook komen. Het derde seizoen gaat zich weer een jaar na het eerdere seizoen afspelen, namelijk in de zomer van 1985. Toepasselijk genoeg komt het derde seizoen ook nog eens in de zomer uit, maar dan wel die van 2019. Op 4 juli 2019 om precies te zijn.

  De beste Netflix series in 2019 om in de gaten te houden

  Dit zijn de beste Netflix series in 2019 die je absoluut in de gaten moet houden. Er is staat voor eenieder wel iets leuks op de planning en er komen genoeg seizoenen van bekende series aan. Laat ons in de reacties weten naar welke serie jij het meeste uitkijkt.

  Dit artikel is op 29 mei 2020 bijgewerkt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.