De 10 beste Nederlandse films op Netflix - Kwaliteit van eigen bodem!

  Wanneer je het met een filmliefhebber hebt over een paar goede Nederlandse films dan zul je vaak zien dat je gesprekspartner zich niet erg lovend opstelt tegenover de films uit onze eigen landje. Nu gooien wij deze vooroordelen omver, want dit zijn de beste Nederlandse films op Netflix!

  10. New Kids Turbo

  Je hebt nog nooit een New Kids film gezien? Cultuurbarbaar! New Kids Turbo is voor velen jeugdsentiment en trok veel jongeren naar de bioscoop. Een beetje plat en gewelddadig, maar wat hebben we genoten van de vijf heren!

  In Turbo gaat het verhaal dat de hangjongeren hun baan kwijtraken. Ook hun uitkeringen worden stopgezet en dat zorgt ervoor dat de jongens uit Maaskantje maar één ding kunnen doen: nergens meer voor betalen. Dit zorgt alleen wel voor landelijke ophef.

  Nu zijn New Kids Turbo en zijn opvolger Nitro (die ook op Netflix staat) niet per se de beste Nederlandse films op Netflix, maar dit eerste deel genaamd Turbo moet je zeker een keer gezien hebben! En mocht je nou alles al honderden keren hebben gezien dan is er ook een New Kids game!

  9. De Gelukkige Huisvrouw

  Met topactrice Carice van Houten kan het bijnja nooit misgaan, dus ook niet bij De Gelukkige Huisvrouw. Deze film heeft een verschillende zware onderwerpen, zoals psychose. Toch weet de film door middel van een leuke vlaag humor het allemaal iets luchtiger te maken.

  Lea (Carice van Houten) is gelukkig, rijk, mooi en getrouwd met Harry (Waldemar Torenstra.) Op een dag spreekt Harry de wens uit dat hij een kind wil, een wens die uitkomt. Na een langdurige bevalling voelt Lea geen enkele band met de baby te hebben. Een grote valkuil voor haar gezondheid.

  8. Soof

  Van het grove hangjongeren geschut in het zuiden van het land stuiten we met de nummer acht op een heel ander soort film: Soof. Met een girls only night op de agenda is dit een prima film om op de vrijdagavond met je vriendinnen te kijken. Pak een wijntje, een toastje en wat popcorn en je hebt een heerlijke avond voor de boeg.

  Soof (Lies Visschedijk) heeft alles wat haar hartje begeert, een man, drie leuke kinderen en een eigen cateringbedrijf. Maar wanneer het bedrijf niet lekker loopt, haar kinderen al haar tijd in beslag nemen en haar man niet echt mee helpt ontmoet ze een knappe Amerikaan genaamd Jim (Dan Karaty.) De relatie tussen Soof en Jim dreigt alleen uit de hand te lopen...

  7. Komt een Vrouw bij de Dokter

  Komt een Vrouw bij de Dokter is een romantische drama van eigen bodem en het regiedebuut van Reinout Oerlemans, een succesvol debuut! De film, die gebaseerd is op het gelijknamige boek, weet te boeien en de emotie goed over te laten komen op het scherm.

  Stijn (Barry Atsma) heeft het gemaakt in het leven, hij heeft eigenlijk alles wat hij wil. Een prachtige vrouw, een dochter en een eigen bedrijf. Daarnaast geniet Stijn ook van andere vrouwen, iets waar zijn vrouw Carmen (Carice van Houten) niets vanaf weet. Wanneer er bij Carmen borstkanker wordt geconstateerd begint de achtbaan te rijden die verschillende en onvoorspelbare bochten aanneemt.

  6. Riphagen

  Riphagen is wereldwijd te zien op Netflix, dus waar je in de wereld ook komt, Jeroen van Koningsbrugge is gewoon te aanschouwen als Dries Riphagen. Geen vreemdgaande vrouwen of Schulten Brau drinkende hangjongeren uit Brabant, maar een ietwat zwaarder oorlogsverhaal dat mooi in beeld is gebracht.

  In Riphagen volg je de Amsterdamse crimineel Andries Riphagen die nauw samenwerkt met de nazi's. De crimineel wordt namelijk rijkelijk beloond door het opsporen, afpersen en verraden van onderduikende Joden, maar door deze acties krijgt hij een jonge politieagent en verzetsstrijder achter zich aan.

  5. Spijt!

  Op nummer vijf van beste Nederlandse films op Netflix: Spijt. Spijt is een Nederlandse film over een heftig onderwerp, namelijk pesten. Met een speelduur van maar 95 minuten gebeurt er vrij veel in een korte tijd, maar dat maakt de film niet minder. Spijt is een goede weerspiegeling van wat er kan gebeuren wanneer pesten uit de hand loopt.

  Jochem (Stefan Collier) wordt gepest op school en niemand doet er wat aan. Sommigen ergeren zich er wel aan, bijvoorbeeld David (Robin Boissevain,) maar die doet er niks aan. Na een klassenfeest van de meester krijgt de klas de volgende ochtend te horen dat Jochem niet is thuisgekomen...

  4. Daglicht

  Daglicht is een psychologische thriller van eigen bodem die menig mens weet te verrassen. Met een pakkend verhaal en merkwaardige elementen weet de film je vast te houden van begin tot eind. Daarnaast geeft de film ook een interessante kijk op autisme.

  In Daglicht volg je advocate Iris (Angela Schijf) die ontdekt dat haar moeder al haar hele leven een geheim heeft achtergehouden. Iris blijkt namelijk een autistische halfbroer te hebben die in een tbs-kliniek zit voor een dubbele moord. Nadat de advocate haar broer ontmoet weet ze zeker dat haar bloedverwant onschuldig is. Opzoek naar de waarheid komt Iris achter nog veel meer dingen die haar leven zullen veranderen.

  3. Achtste Groepers Huilen Niet

  We zijn bij de top 3 aangekomen van beste Nederlandse films op Netflix. Op de derde plek staat Achtste Groepers Huilen Niet. Deze film weet menig Nederland vast te pakken. Een traantje is dan ook niet uitgesloten na het kijken van deze film.

  De titel verklapt dan ook wat je krijgt voorgeschoteld met deze film, de stoere Akkie (Hanna Obbeek) doet niets liever dan voetballen, maar leukemie zet haar letterlijk buitenspel. Hierdoor kan ze niet meedoen aan het voetbaltoernooi met school, maar dan bedenkt klasgenoot Joep (Nils Verkooijen) een plan.

  2. Oorlogswinter

  Deze Nederlandse inzending voor de Academy Awards in 2010 in de categorie beste buitenlandse film wist dan wel niet te winnen, toch was menig internationaal filmrecensent enthousiast over deze film. Niet zo gek ook, want Oorlogswinter geeft je een goede kijk over hoe het als kind was in de Tweede Wereldoorlog.

  In Oorlogswinter volg je het verhaal van de 15-jarige Michiel (Martijn Lakemeier) tijdens de oorlogswinter van 1944/45. Michiel is een normaal jongetje, maar dan wordt hij betrokken bij het verzet. Hij stuit namelijk op een gewonde piloot van de geallieerden.

  1. De Marathon

  De Marathon is één van de beste Nederlandse films ooit en al helemaal de nummer één in het lijstje beste Nederlandse films op Netflix. Deze komedie is af en toe ietwat plat en daar moet je van houden, maar dat is niet het enige. De film bevat een mooi verhaal waarmee je gedurende 113 minuten met een lach op je gezicht zit.

  In de Marathon volgen we vier Rotterdamse vrienden, Gerard (Stefan de Walle,) Leo (Martin van Waardenberg,) Kees (Frank Lammers,) en Nico (Marcel Hensema.) De vrienden komen op het idee om zich te laten sponsoren tijdens het lopen van de marathon van Rotterdam, dit omdat hun zaak anders failliet gaat.

  Wat zijn volgens jou de beste Nederlandse films op Netflix?

  Nog geen abonnee van Netflix? Deze tien beste Nederlandse films op Netflix kunnen je wellicht dan overtuigen. Want als je fan bent van films uit ons eigen landje, dan ben je met een abonnement op de streamingdienst wel even zoet!

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.