10 toffe en enge Koninginnen in games en films - Gefeliciteerd Beatrix!

  Hoera! Vandaag heeft prinses Beatrix de prachtige leeftijd van 80 bereikt. De ex-koningin heeft het stokje inmiddels overgedragen aan haar zoon, gelukkig maar! Want voor hetzelfde geld hadden we nu één van deze koninginnen over ons land laten heersen! Dit zijn de leukste, grappigste en ergste koninginnen in games en films

  Warner Bros

  Dolores Umbridge

  Nee, Dolores Umbridge (Imelda Stauton) is alles behalve koningin geweest in Harry Potter, maar als gezaghebber van Zweinstein mag je je wel zo voelen. Daar maakte Dolores dan ook meer dan gebruik van, helaas voor de studenten en andere medewerkers van de toverschool.

  De lerares nam de plek in van de ontslagen Perkamentus en dat merkte iedereen meteen. Waar de oude tovenaar nog wel eens een hand op de schouder legde van iedere student, geeft Dolores liever een schop op de kont. Geen fijne 'koningin.'

  HBO

  Daenerys Targaryen

  Als we het hebben over koninginnen in games en films dan is één van de eerste dingen waar je aan denkt Game of Thrones, dus dan kan Daenerys Targaryen alles behalve ontbreken. De moeder van de draken is bezig aan haar opmars in Westeros en heeft er alles voor over om koningin te worden.

  Nu wordt ze door verschillende volkeren al als koningin gezien, maar officieel is ze dat nog niet. Want deze strenge maar rechtvaardige vrouw heeft een tegenligger.

  HBO

  Cersei Lannister

  Deze tegenligger heet Cersei, want de opmars van Daenerys duurt wel even en eer dat de moeder van de draken aankomt in Westeros kan Cersei met de troon heel wat schade aanrichten in de wereld.

  Als we Cersei vertalen naar de echte wereld en zouden laten wonen in het Koninklijk Huis hier in Nederland dan zijn we nog lang niet jarig. Dezer koningin geeft het woord sluw namelijk een hele nieuwe dimensie, iemand die je absoluut niet in je omgeving will hebben. Al helemaal niet in zo'n machtspositie, lang leven Willem-Alexander!

  New Line Productions

  Galadriel

  Als we het over fictieve koninginnen hebben dan kunnen we iemand uit de fantasiewereld van JRR Tolkien natuurlijk niet vergeten: De Elfenkonigin Galadriel uit The Lord of the Rings komt misschien niet al te veel erin voor, maar machtig is ze zeker.

  Zo wist haar wijsheid het te winnen van haar ambitie toen Frodo de ring aanbood, iets wat zelden voorkomt. Hiermee laat Galadriel zien over wat voor krachten zij beschikt.

  Princess Zelda

  We aanschouwen Princess Zelda natuurlijk als een prinses, maar met het koninklijke bloed dat door haar lichaam stroomt zou ze ooit uit kunnen groeien tot koningin.

  Zelda wordt gezien als het meisje dat altijd gered moet worden uit de handen van het kwaad, maar deze prinses kan ook voor zichzelf opkomen. Met haar zwaard en boog kan ze het iedereen moeilijk maken. Eenmaal gekroond tot koningin is ze één van de leukere koninginnen in games!

  JD Hancock

  Princess Peach

  Mocht deze prinses ooit uitgeroepen worden tot koningin dan is ook zij één van de leukere koninginnen in games. Dan kunnen we namelijk eens goed zien hoe Peach ervoor gaat zorgen om Bowser buiten Mushroom Kingdom te houden.

  Maar, dan moet Mario wel koning worden! Een sterker duo zal er niet bestaan, want Mario en Peach hebben samen voor hele hete vuren gestaan, letterlijk!

  Disney

  Jadis / The White Witch

  Dit is de koningin van Narnia. Althans, als we haar moeten geloven. In eerste instantie lijkt Jadis een lieve en behulpzame vrouw, maar schijn bedreigt. De heks heeft slechte volgelingen achter haar aan en zelf heeft ze ook veel kwade bedoelingen.

  Jadis lijkt dan ook een sterke en grote vrouw, maar haar lontje is zeer kort. Zo kan ze om de meest onbenullige dingen kwaad worden. Als je haar dan ook eenmaal kwaad hebt gemaakt gebruikt ze haar magie om chaos te veroorzaken om haar heen. Niet zo heel lief dus...

  Disney

  The Red Queen

  The Red Queen, bijna iedereen heeft wel eens gehoord van haar. Als je het plaatje hierboven bekijkt dan moet er wel meteen ene lichtje gaan branden. Zo niet, dan moet je maar eens Alice in Wonderland gaan kijken. Dan snap je meteen waarom The Red Queen in dit lijstje te vinden is.

  Want van alle koninginnen in games en films is dit misschien wel de ergste. The Red Queen is arrogant, verwend en eist ongelooflijk veel van alles en iedereen om haar heen. Eigenlijk kun je haar niet echt een koningin noemen, maar eerder een dictator.

  Sindel

  Over kwaad gesproken: Sindel! Als we kijken naar waar deze mevrouw mee is verbonden in het universum van Mortal Kombat, dan worden we al bang. Ze is namelijk de vrouw van de meester van het kwaad: Shao Kahn. Daarnaast is ze de moeder van prinses Kitana.

  Ja, een en al kwaad dus bij deze koningin. Al is dit voor het universum van Mortal Kombat wel goed, waar je elkaar naar het hiernamaals moet slaan en schoppen. Helaas is Sindel niet speelbaar in de laatst uitgegeven versie van Mortal Kombat.

  Netflix

  The Queen

  Als we het hebben over koninginnen in games en films, dan kan de échte koningin natuurlijk niet ontbreken. Met deze sluiten we dan ook het lijstje af: koningin Elizabeth. De Engelse vorst is tientallen, misschien wel honderden keren vertaald naar het witte doek.

  Denk daarbij aan films als The Queen of aan de hitserie The Crown op Netflix. Allebei volgen ze het leven van koningin Elizabeth de tweede en saai is het zeker niet, want het leven van deze koningin was zeker interessant.

  Nog meer koninginnen in games en films?

  Er zijn natuurlijk nog veel meer koninginnen in games, deze 10 zijn daar maar een klein voorbeeld van! Toch, als je dit lijstje bekijkt, dan mogen we bij absoluut niet klagen dat Beatrix onze koningin is geweest. Nogmaals, gefeliciteerd en nog vele jaren!

  Super Mario Odyssey

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.