Beste Nederlandse films om in de gaten te houden

Article
zaterdag, 16 juni 2018 om 12:06
nederlandse films om in de gaten te houden 132885
Beste Nederlandse films zijn altijd wel leuk om te kijken. Eens in de zoveel tijd komt er weer eens een Nederlandse films met groot succes uit, maar er verschijnen er veel minder dan dat er buitenlandse films verschijnen. Om je op de hoogte te houden van Nederlandse films, zijn hier vijf Nederlandse films om in de gaten te houden.

5. De Fabeltjeskrant

Iedereen kent de Fabeltjeskrant wel, veel Nederlanders zijn er ook mee opgegroeid. De stop-motion serie werd uitgezonden vanaf 1968 tot en met 1989. Nu blijkt het dat de serie opnieuw tot leven komt. Dit keer in een film variant.
De filmversie wordt digitaal geanimeerd waardoor het een veel betere kwaliteit is dan vroeger. Onder andere keren Meneer de Uil, Ed & Willem Bever en Juffrouw Ooievaar terug in de film.
132886

4. Catacombe

Catacombe gaat over voetballer Jermaine Slachter. In de nadagen van zijn voetbalcarrière valt hij ten prooi aan de onderwereld. De fictieve voetbalclub FC Barkas is vernoemd naar Hannibal Barkas uit Carthago, die met olifanten de Pyreneeën overtrok om Rome binnen te vallen.
De film Catacombe wordt geregisseerd door Victor Ponten en rapper Willem de Bruin treedt in de rol van hoofdrolspeler Jermaine Slachter. Catacombe zal op 13 september 2018 in première gaan.
132899 1

3. De Club van Lelijke Kinderen

Paul is een verlegen jongen met grote flaporen. Hij wordt samen met 100 andere ‘lelijke’ kinderen opgesloten voor de buitenwereld omdat ze te lelijk zijn voor de buitenwereld. Paul weet te ontsnappen en richt De Club van Lelijke Kinderen op. Samen met De Club van Lelijke Kinderen probeert Paul de president Isimo omver te werpen.
De Club van Lelijke Kinderen is een boek uit 2004 dat geschreven is door Koos Meinderts. Eerder in 2012 was er al een korte film van het boek gemaakt, maar nu komt de langere versie uit. De film is op dit moment in productie maar er is nog geen nieuws over de première bekend.
132904 1

2. Locus of Control

De film Locus of Control gaat over een psychologe die in een TBS kliniek werkt. Zij valt voor de serieverkrachter genaamd Idris. Het lijkt er op dat Idris er voor klaar is om terug de maatschappij in te gaan, maar zeker is dat niet.
Locus of Control wordt geregisseerd door Halina Reijn. De opnames van de film zijn al begonnen en het is al bekend dat Carice van Houten en Marwan Kenzari in de hoofdrol treden. Het is nog niet bekend wanneer de film in première gaat.

1. Toen ik je Zag

Toen ik je zag gaat over het leven van Isa Hoes samen met Anthonie Kamerling. De twee ontmoeten elkaar bij een auditie voor Goede Tijden, Slechte Tijden en worden verliefd op elkaar. De wereld zag een prachtig stel, maar die wisten niet dat Anthonie constant worstelde met depressies terwijl Isa het gezin bij elkaar probeerde te houden. Anthonie beëindigde zijn leven op 6 oktober 2010.
Regisseur Ben Verbong gaat Toen ik je Zag verfilmen nadat het boek een enorm succes was. Over de opnames of een première is nog helemaal niets bekend.

Genoeg van de Beste Nederlandse films?

Als je genoeg heb van de Nederlandse films, hebben we hier ook een lijst met de beste buitenlandse films. Als je liever iets hebt wat nog niet zo bekend is, dan hebben we hier een lijst met ondergewaardeerde films op Netflix.

Populair Nieuws